Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako include-at php ili html file u .js file

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kako include-at php ili html file u .js file

[ Pregleda: 4338 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Q_Line
BiH

Član broj: 4879
Poruke: 76

Sajt: www.google.ba


Profil

icon Kako include-at php ili html file u .js file04.03.2004. u 21:56 - pre 211 meseci
Pozdrav!

Problem se svodi na to kako da u .js file include-am jedan .php file (koji sadrzi npr. 10 nekih vijesti sa linkovima ka njima) i da taj isti .js file dam nekoj trecoj osobi koja ce ga postaviti na svoj site i na njemu ce zahvaljujuci tom .js fileu imati te iste vijesti prikazane... malo komplikovano za objasniti, ali poenta je tu!

Tnx!
"Q" 9G - Ponosni Titin pionir
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
194.247.222.*

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file05.03.2004. u 09:53 - pre 211 meseci
<script language="JavaScript" src="http://tvoj.com/scripts/customjs.php"></script>

A customjs.php počinje ovako:

<?php
header ('Content-type: application/octet-stream');

Sav output koji ovaj fajl priprema treba da predstavlja JavaScript program.
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file05.03.2004. u 18:01 - pre 211 meseci
Ovo tesko moze da radi zato sam ja poceo da gledam ISAI aplikacije za te namene.
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.inter.net.il

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file05.03.2004. u 19:07 - pre 211 meseci
Zar nije
"Content-type: application/x-javascript" ili tako nešto?

Anyway, pametan browsver ne bi trebao da pravi problema bilo koji header da staviš.
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file05.03.2004. u 20:29 - pre 211 meseci
Može biti da treba taj Content-type, samo je pitanje da li može da se vuče s nekog drugog sajta...
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file05.03.2004. u 21:27 - pre 211 meseci
Aj ako neko zna neka salje. I mene to interesuje.

<Dejan Katašić (noviKorisnik)> wrote in message news:[email protected]

Može biti da treba taj Content-type, samo je pitanje da li može da se vuče s nekog drugog sajta...

--

Poruka na ES
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file07.03.2004. u 07:47 - pre 211 meseci
Citat:
CONFIQ:
Anyway, pametan browsver ne bi trebao da pravi problema bilo koji header da staviš.


baš naprotiv. dobar browser u nekim slučajevima MORA da odbije da prihvati stranicu ako ona nema dobar ContentType.

npr, po XHTML 1.0-strict specifikaciji, CSS fajl koji linkuješ mora da ima ContentType: text/css, inače browser ne bi trebao da ga parsuje (cenim da slično važi i za JS)...

 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.inter.net.il

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file18.03.2004. u 19:34 - pre 211 meseci
Ne razumem šta tu može da bude dobro?
Ja kao surfer želim da strana radi kako treba a ne da se moj brosver iživljava zato što tamo neko nije znao da stavi contant-type kako treba.
Mogu da se kladim da 70% dizajnera/devolpera i ne zna šta je contant-type.
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.149.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file19.03.2004. u 02:54 - pre 211 meseci
Odličan post. Crkoh od smeha. :-)

Dizajner/developer koji ne zna ste je content-type je samo "covek sa racunarom" ili "surfer".

Doduse, tomice, sa stanovista programerskog usability mislim da dobar browser mora da proguta sve ili bar da proba da proguta i sam provali content type ako vec nije specifikovan. To je, kako ti ono kazes, umetnost programiranja :-) Trulo bi bilo da prijavi poruku "ej, dizajner developer koji je ovo radio je u onih 70% koji ne znaju sta je content-type" i otvori praznu stranu ili nesto.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file19.03.2004. u 03:24 - pre 211 meseci
pa otkad se Tomica piše malim "t"?
 
Odgovor na temu

Nikola Denić
Nikola Denić
Nis/Bgd

Član broj: 6571
Poruke: 1231
*.mobtel.co.yu

ICQ: 42376797
Sajt: www.nixa.co.yu


Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file19.03.2004. u 11:48 - pre 211 meseci
pa ako malo pogledas ranije teme,videces da Tomica aka zombie obozava mala slova...tako da je on tomica
ITSolutions - najeftiniji DialUp internet [ dialup flat za samo 275 dinara ]
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.204.eunet.yu



+1 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file19.03.2004. u 11:48 - pre 211 meseci
Citat:
noviKorisnik:
pa otkad se Tomica piše malim "t"?


Tomica je deminutiv od Toma, i verovatno znaci "mali toma" pa je malo t možda na mestu. Ipak priznajem grešku, ali ako ti toliko bode oči slovna greška da pokušavaš da flejmuješ, nađi drugog "sagovornika".
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.beotel.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Kako include-at php ili html file u .js file20.03.2004. u 04:29 - pre 211 meseci
daj, oko čega gubiti vreme.. da li je Tomica, ili tomica je tako važno.. sad ću još i da se naljutim na gORANA što me je time uvredio.. ;)

Citat:
CONFIQ:
Ne razumem šta tu može da bude dobro?
Ja kao surfer želim da strana radi kako treba a ne da se moj brosver iživljava zato što tamo neko nije znao da stavi contant-type kako treba.
Mogu da se kladim da 70% dizajnera/devolpera i ne zna šta je contant-type.


za tih 70% si već dobio odgovor, a za ostalo, pa..

onaj ko se razume u web standarde (ili IT standarde, ili standarde generalno) morao bi da zna šta standard podrazumeva. kada u standardu piše da aplikacija koja "tvrdi" da podržava dotični standard mora da radi nešto na određeni način, onda to tako i mora.. nema izuzetka.

ako krenemo putem izuzetaka i počnemo sa ratom browsera (navodno da bi ugodili surferima), završimo tamo gde smo danas sa HTMLom, medijem bez pravila, sa toliko bugova u najpopularnijem browseru da je svakome ko se ovim bavi profesionalno bar 10tak puta došlo da batali sve i ode na selo da čuva ovce..

e sada, kada bi se svi pridržavali standarda do slova (i odstupali samo tamo gde je to standardom dopušteno), danas bi svako ko je malo kompjuterski opismenjen mogao da uzme da iščita par web standarda (HTML, CSS, JS) i lepo sedne i natenane iskuca svoju stranicu, koja ne bi imala problema ni u jednom browseru.. zar to ne bi bilo divno?

lično ne znam da objasnim zašto je uvedeno ovo konkretno pravilo za Content-Type (a probao sam na brzinu i da nađem -- bezuspešno), ali znam da takve zahteve u standardima treba poštovati, jer verovatno postoje dobri razlozi za to.

standarde obično pišu mnogo pametniji ljudi (bar pametniji od mene), i ja sam naučio da im uglavnom treba verovati. to naučio znači baš to, da sam i ja sumnjao u neka od tih pravila, ali da sam se (pre ili kasnije) uverio u njihovu validnost.

(neka me neko pita zašto je XML case-sensitive, ili zašto XML parseri MORAJU da ODBIJU da procesiraju dokumente sa nepropisno ugnježdenim tagovima).
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Kako include-at php ili html file u .js file

[ Pregleda: 4338 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.