Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode

[es] :: PHP :: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode

[ Pregleda: 1583 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 14:36 - pre 110 meseci
LIJEP POZDRAV SVIMA...EVO MUČIM SE SA OVIM VEĆ DVA DANA I DVIJE NOĆI...PA AKO IMA NEKO MALO VREMEN DA POGLEDA MOJ PROBLEM BIO BIH MU ZAHVALAN
Naime pravim sajt vezano za agenciju nekretnina u Wordpress-u. I na prvoj stranici imam ispis uredan iz baze podataka,kad unesem zadane kriterije pretrage, ali mi je cilj da na prvoj stranici se prikazu samo tri kolone i kad se klikne na link opsirnije da se pojave sve kolone koje se nalaze na drugoj stranici. Da ne bude zabune riječ je o istoj bazi podataka, a samo sam napravio dvije stranice na kojima treba da se ispišu podaci ...samo prva stranica ispisuje 3 kolone, a druga treba da ispiše sve kolone kada se klikne na link(opširnije) evo i koda:
echo "<td><a href=\"http://localhost/wordpress/wp-...eleven/cijenakvadrati2.php?id=$customer->id\">opširnije</a><td>";
Ovo radi po propisu...je u URL druge stranice se pojavi:
http://localhost/wordpress/wp-...ven/cijenakvadrati2.php?id=164
Znači id je prenešen bez problema... e sad dolazi do problema jer na drugoj strani na kojoj treba da se ispisu sve kolone iz baze podataka. Znam da treba iz URL-a prihvatim ovaj id sa GET metodom. I mislim da i to funkcionise, ali nece nikako da mi se ispišu podaci iz baze na drugoj stranicu. Evo i koda na drugoj stranici:
<?php

$id=$_GET["id"];

global $id;
$imena = $wpdb->query("SELECT * FROM tabelaslika WHERE id = '$id';");


echo "<table>";

foreach($imena as $customer){
echo "<tr>";
echo "<td>".$customer->id."</td>";
echo "<td>".$customer->mjesto."</td>";
echo "<td>".$customer->vrsta."</td>";
echo "<td>".$customer->cijena."</td>";
echo "<td>".$customer->kvadrati."</td>";
echo "<td>".$customer->slika1."</td>";
echo "<td>".$customer->slika2."</td>";
echo "<td>".$customer->slika3."</td>";
$id=$customer->id;

if(empty($imena))
echo"<td>nema rezultata<td>";
echo "</tr>";
}

echo "</table>";
?>
i dobijam poruku sledeće sadrzine
Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in C:\wamp\www\wordpress\wp-content\themes\twentyeleven\cijenakvadrati2.php on line 55

HVALA UNAPRED NA SVAKOJ POMOĆI...SVI KOMENTARI SU DOBRODOŠLI
 
Odgovor na temu

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Re: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 14:43 - pre 110 meseci
ti si malo pomesao klase i proceduralni php...

$imena = $wpdb->query("SELECT * FROM tabelaslika WHERE id = '$id';");


???

Inace ne znam ko se usudjuje da menja wordpress cms kad postoje pluginovi za skoro sve...preporuka, pretrazi malo wordpress bazu pluginova umesto da sam menjas kod.
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 14:44 - pre 110 meseci
Samo mala ispravka umjesto global $id mi u kodu piše global $wpdb
 
Odgovor na temu

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Re: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 15:02 - pre 110 meseci
$imena = mysql_query("SELECT * FROM tabelaslika WHERE id = '$id' ");

napisi samo to. a ako hoces da ogranicis ispis kolona:

$imena = mysql_query("SELECT * FROM tabelaslika WHERE id = '$id' LIMIT = 3");

e sad, dal ce ti raditi to u wordpress-u ne znam.
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 15:07 - pre 110 meseci
Inače sam kucao i

$id = intval($_GET['id']);

global $wpdb;

$imena = $wpdb->get_results("select * from tabelaslika where (id) = '".$id."'");


ali ni to nije pomoglo.
Ne znam kako ne mogu da ja sam napišem to u Wordpress- u ..zašto bih morao koristiti gotove pluginove za tako nešto. Izvinjavam se ako grešim
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 15:26 - pre 110 meseci
Kada pokušam sa

$imena = mysql_query("SELECT * FROM tabelaslika WHERE id = '$id' ");

javlja mi da mi petlja nije u redu

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\wamp\www\wordpress\wp-content\themes\twentyeleven\cijenakvadrati2.php on line 56

to je zato što je petlja u objektnom php - u a ovo


$imena = mysql_query("SELECT * FROM tabelaslika WHERE id = '$id' ");

je proceduralni oblik...a ja bih volio da sve bude u objektnom...

Izvinjavam se ako malkice "lupam"

 
Odgovor na temu

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Re: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 15:30 - pre 110 meseci
cekaj...tebi je to posebna stranica??
ako pravis posebnu stranicu, to znaci da preskaces framework wordpressa-to bi trebalo da znaci da na toj stranici moras da imas sve potrebne elemente. Prvo da pozoves bazu, da uzmes podatke koji ti trebaju pa tek onda da ih ispises, kako hoces i gde hoces. Ali, zavisi koliko si iskusan sa wordpressom, pravo da ti kazem ja sam ga vec davno pomalo zaboravio sto se tice nekih izmena, jer mi nikad nije ni trebalo. Joomla ti je mnogo laksa za editovanje, bar po meni.
 
Odgovor na temu

CiM0beTa

Član broj: 303979
Poruke: 194
193.107.4.*



+50 Profil

icon Re: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 15:37 - pre 110 meseci
za true uradi foreach bez if stejtmenta a za false ispisi gresku ili vec sta hoces. Kreiraj funkciju i pozovi je u okviru te stranice...
 
Odgovor na temu

drmilun9
Dragan Milunović

Član broj: 303475
Poruke: 99
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode21.06.2012. u 18:18 - pre 110 meseci
Druze hvala ti puno na iscrpnom objasnjenju. Evo uspio sam hvala Bogu dragom. Bog te blagoslovio prijatelju. Pomoglo mi je kad si mi rekao da sve stavim na jednu stranicu u Wordpressu. Pozdrav
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Ispis podataka iz Mysql pomoću GET metode

[ Pregleda: 1583 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.