Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru

[es] :: Web razvoj :: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru

[ Pregleda: 6664 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru01.03.2004. u 16:30 - pre 213 meseci
Na koji nacin mogu da dobijem rezultat (output) PHP skripte sa drugog servara? Problem je u tome sto bi skriptu trebalo pozvati iz obicnog html fajla. Dakle, bilo bi lepo kad bi mogao da iskoristim SSI pa da to bude <!--#include file="http://.../blabla.php" -->...

da li moze <IFRAME> da posluzi u tu svrhu? ili sta vec...koje opcije imam na raspolaganju da dobijem output PHP skripte sa drugog servera u HTML strani?

thx

p.s. mozda i nisam zavatio najsrecniji forum, pa se izvinjavam...

[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 01.03.2004. u 20:03 GMT]
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: Includovanje skripte sa drugog servera01.03.2004. u 16:34 - pre 213 meseci
Ako ti radi SSI ne bi trebao da imas problema.
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: Includovanje skripte sa drugog servera01.03.2004. u 16:34 - pre 213 meseci
ne verujem da mozes tek tako da je inkludujes. Iframe mi zvuci moguce, mada nisam probao. Isprobaj pa javi. Zar ti hosting ne podrzava php?!?
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Includovanje skripte sa drugog servera01.03.2004. u 17:03 - pre 213 meseci
Citat:
broker:
Ako ti radi SSI ne bi trebao da imas problema.

pazi, nisam probao, ali koliko sam brauzao po netu SSI ne moze da inklujuje skript sa drugog servera...ili gresim?

@nikola: ne radi se o tome da li moj hosting podrzava php ili ne, takav je zahtev klijenta...

Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Includovanje skripte sa drugog servera01.03.2004. u 17:31 - pre 213 meseci
Možeš ovako, u php-u:

Code:

readfile('http://www.elitesecurity.org/');
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Includovanje skripte sa drugog servera01.03.2004. u 17:55 - pre 213 meseci
Gojko, ali to je PHP funkcija...mozda sam zapetljao stvari pa da jos jednom ponovim pitanje:

Koje opcije imam na raspolaganju da u HTML stranicu includujem output PHP skripte sa drugog servera.

thx
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Includovanje skripte sa drugog servera01.03.2004. u 18:02 - pre 213 meseci
<script language="JavaScript" src="http://nesto.com/skripta.php">
</script>

U skripti onda koristis JavaScript izlaz, znaci document.write itd...
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+163 Profil

icon Re: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru01.03.2004. u 18:24 - pre 213 meseci
Pardon, pogrešio sam jer sam video pitanje u PHP forumu postavljeno. Elem, IFRAME ili javascript, zavisi šta ti se lepše uklopi u stranicu. IFRAME će sigurnije raditi, neki gase javascript mada su manjina pa možeš slobodno i da ih ignorišeš, delom su botovi itd.
 
Odgovor na temu

deki_bg

Član broj: 3334
Poruke: 244
*.vdial.verat.net



Profil

icon Re: Includovanje skripte sa drugog servera01.03.2004. u 18:55 - pre 213 meseci
Citat:
Goran Rakić:
<script language="JavaScript" src="http://nesto.com/skripta.php">
</script>

U skripti onda koristis JavaScript izlaz, znaci document.write itd...



jel mogu da imam u phpu "echo" da li je to JavaScript izlaz i da li ce se prikazati ??
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru01.03.2004. u 22:58 - pre 213 meseci
ok, hvala ljudi, probacu sa <iframe> varijantom pa da vidimo kom obujci...

@deki_bg: ako sam pravilno shvatio Gorana, mislim da je hteo da kaze da formatiras izlaz sa echo "document.write()"; da output php skripta bude javascript....
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru02.03.2004. u 01:34 - pre 213 meseci
hm, izgleda da sa <iframe> nesto ne stima... ajde da postujem jedan scenario, pa ako se nekom upali sijalica...

http://domain.one.com/pera.php
Code:

<?php echo "pera"; ?>


http://domain.two.com/joca.htm
Code:

<html>
// ovde uvuci pera.php kako znas i umes
</html>


dakle, probao sam <iframe src="http://domain.one.com/pera.php"></iframe> i to mi daje 404... drugo kad izlistam sors strane vidim <iframe> tag sto ne bi trebalo, jer nije crawlable... to mi je bitan detalj. zelim da mi output joca.htm strane bude:

http://domain.two.com/joca.htm - output (source)
Code:

<html>
pera
</html>

dalje, Goranovo resenje takodje slabo pije vodu, jer mi onda output izgleda

http://domain.two.com/joca.htm - output (source) v2
Code:

<html>
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
document.write('pera');
-->
</script>
</html>

sto, opet, nije crawlable...:((( SSI isto nema sanse, probao sam...

[cupam_kosu]nadam se da neko ima resenje...[/cupam_kosu]

Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru02.03.2004. u 12:18 - pre 213 meseci
hmpf...pa dobro, pobogu, kad vec izpremestaste ovu temu toliko (postadoh klasicna izbeglica...samo me seljakaju) ima valjda neko i da pripomogne meni sirotom??
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu



+256 Profil

icon Re: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru02.03.2004. u 12:40 - pre 213 meseci
Tesko da ces bez SSI, php, asp ili bilo cega drugog sto je scripting moci da dodas nesto u taj html fajl. HTML nema komande da "ubaci" neki drugi tekst iz nekog fajla.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.45.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru06.03.2004. u 02:37 - pre 213 meseci
Nikada nisam probao ali hajde da dam ideju pa probaj ti

<script language="php" src="http://www.drugiserver.com/nesto.php"></script>

probaj pa nam reci da li ovo radi ono sto ti treba.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

Alex_SD
Aleksandar Jakovljevic
student
Smederevo

Član broj: 16973
Poruke: 37
*.21.eunet.yu



Profil

icon Re: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru29.07.2004. u 01:55 - pre 208 meseci
Meni ovo:

Code:

<iframe name="I1" src="http://galeb.etf.bg.ac.yu/~ajakov/pera.php">
Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.
</iframe>


radi bas ono sto bi i trebalo da radi. Cak sam HTML stranicu snimio kod sebe na Desktop :)

Ne znam u cemu je problem kod tebe. Mozda stvarno ne postoji taj fajl na koji ti src pokazuje.
 
Odgovor na temu

[es] :: Web razvoj :: Ubacivanje PHP skripte u HTML datoteku na drugom serveru

[ Pregleda: 6664 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.