Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?

[es] :: PHP :: Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?

[ Pregleda: 1356 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?03.06.2012. u 11:02 - pre 113 meseci
Uradio sam templejt za ceo sajt. I posebne divove koji se ubacaju u main, logovanje, registracija, about, products..itd. Skelet ostaje isti, isti je templejt, samo se includuju ti divovi, jedan se brise, drugi ubacuje itd.. Tako sam zamislio.

E sad ne znam kako da pomocu php odradim kontoler koji ce da ubacuje odredjeni div u zavisnosti od kliknutog linka.

<div class="cssmenu">
<ul>
<li><a href="#"><span>Home</span></a></li>
<li><a href="#"><span>About</span></a></li>
<li><a href="#"><span>Products</span></a></li>
<li><a href="#"><span>Contact</span></a></li>
</ul>
</div>

To su mi linkovi. e sad hocu svi oni da koriste isti templejt, i da se ubacuje div. Kako pomocu php to da odradim? Ja sam u templejt stavio switch($parametar) {include div}.. A index.php mi sadrzi samo pozivanje funkcije koja proverava da li je korisnik logovan ili ne i tako ga preusmerava na login ili na registraciju. Ali imam ovaj gore meni. Da li moze, evo sad se setih, da se stavi ovako nesto:

<a href="<?php include 'about.php'; ?>"><span>About</span></a></li>
Jer to mi je zesca fora, da se koristi isti templejt. :)

hm, verovatno treba da se koristi $_GET koji ispisuje link? kako?

 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.com
Via: [es] mailing liste



+19 Profil

icon Re: Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?03.06.2012. u 12:40 - pre 113 meseci
Jel si probao ajax možda?
Ovo što si napisao je nemoguće uraditi sa href include jer je php
server-side jezik...
 
Odgovor na temu

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Re: Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?03.06.2012. u 13:41 - pre 113 meseci
Evo da vam olaksam...ovo pokusavam da izvedem (uprosceno)

Code:

<?php 

// pocetak index1.php

$about='about';
$location='';
$_GET['about'] = $about;
$_GET['location']= $location;

// kraj index1.php

// pocetak temp.php
?>
 
<html>
<head>
<title></title>
</head>

<body>

<a href="index1.php?location=about">About</a>

<?php if ($location==$about) include 'about.php'; ?>

</body>
<html>
<?php //kraj temp.php?>




Ali negde je zapelo... Namerno sam sastavio skripte u jedan fajl, osim about.php, da vidim dal hoce da radi...
 
Odgovor na temu

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Re: Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?03.06.2012. u 14:16 - pre 113 meseci
He, uspeo sam, prosto je...ali bih voleo da je malo prakticnije... sa manje koda u templejtu: evo ide ovako:

Code (php):

<html>
<head>
<title></title>
</head>

<body>

<a href="http://localhost/www/jedan_temlejt/index1.php?location=about">About</a>

<?php if (isset ($_GET['location'])&& $_GET['location']=='about') {include 'about.php';} ?>

</body>
<html>



 
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+19 Profil

icon Re: Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?03.06.2012. u 15:35 - pre 113 meseci
index.php
Code (php):

$action = 'home';
if(isset($_GET['action'])) {
$action = $_GET['action'];
}

if(file_exists('data/'.$action.'.php')) {
$display = 'data/'.$action.'.php';
} else {
$display = 'data/home.php';
}

require 'template.php';
 


template.php
Code (php):

//ovde html kod
require $display;
//ovde html kod
 
 
Odgovor na temu

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Re: Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?03.06.2012. u 16:37 - pre 113 meseci
E ovo je odlicno resenje. Predpostavljam, da link ide index.php?action=link

?
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+19 Profil

icon Re: Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?03.06.2012. u 17:29 - pre 113 meseci
Da.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Jedan templejt za ceo sajt -controler? kako?

[ Pregleda: 1356 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.