Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

$_SESSION['user_id'] kako zakomplikovati?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: $_SESSION['user_id'] kako zakomplikovati?

[ Pregleda: 1163 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon $_SESSION['user_id'] kako zakomplikovati?27.05.2012. u 16:50 - pre 111 meseci
Prilikom logovanja, ako je uspešno - sledi->

Code (php):

$user_id = mysql_result ($run, 0, 'id');
$_SESSION['user_id'] = $user_id;
header('Location: clanovi.php');
 


znaci $_SESSION['user_id'] dobija vrednost koju ima 'id' u tabeli , 1,2,3,4...itd..

E sad, prvo, to mi je malo 'slabo'...voleo bih da to bude neki random broj npr. time() tj. -> $time.$user_id

ali imam problem ovaj->
imam funkciju koja izbacuje spisak svih članova u vidu tabele, ja zelim da iz tog spiska izuzmem korisnika koji se logovao, jer sam za njega vec pripremio modul:

Dobrodošao, 'pero',
'izmeni profil',
'odjavi se'

..malo je glupavo da i pera sam sebe nadje u tabeli članova, bar u ovom primeru.

A funkcija u clanovi.php je ->

Code (php):

function clanovi() {
          $query = "SELECT * FROM korisnici WHERE id != '".$_SESSION['user_id']."'";

          if ($run = mysql_query($query)) {

               while ($row = mysql_fetch_assoc($run)) {
                    $id= $row['id'];
                    $nadimak = $row['nadimak'];
                    $lozinka = $row['lozinka'];
                    $email = $row['email'];
                    $web = $row['web'];
                    $opis = $row['opis'];
                   
                    echo "<tr>";
        echo "<td>" .$nadimak. "</td>";
        echo "<td>" .$email. "</td>";
        echo "<td>" .$web. "</td>";
        echo "</tr>";
               }
          }
     }
 


E sad, ja ne znam kako da sortiram sve clanove osim ulogovanog. To mi treba, hvala.
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+19 Profil

icon Re: $_SESSION['user_id'] kako zakomplikovati?27.05.2012. u 17:03 - pre 111 meseci
Code (php):

$_SESSION['user_id'] = time().'-'.$user_id;
 

onda u while radiš
Code (php):

$uid = explode('-', $_SESSION['user_id']);
$uid = $uid['1'];
if($id !== $uid) {
//prikazujes rezultat
}
 
 
Odgovor na temu

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Re: $_SESSION['user_id'] kako zakomplikovati?27.05.2012. u 18:34 - pre 111 meseci
Hm, nisam se setio [email protected] ;)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: $_SESSION['user_id'] kako zakomplikovati?

[ Pregleda: 1163 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.