Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

$Error kao globalna promenljiva ili redirekcija???

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: $Error kao globalna promenljiva ili redirekcija???

[ Pregleda: 1166 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon $Error kao globalna promenljiva ili redirekcija???27.05.2012. u 11:05 - pre 111 meseci
u skripti registracija.php vrsim registraciju korisnika, kad se korisnik registruje dolazi:

header('Location: index.php'); znaci redirekcija.
Kako da pre redirekcije otvorim html stranicu koja ce trajati 2 sekunde na kojoj ce pisati uspešno ste se registrovali?
Ili umesto toga da na glavnoj stranici index.php ispisem poruku: registrovali ste se, mozete se ulogovati.
Koristim $error=' ' za ispisivanje gresaka. Kako da $error ucinim globalonm promenljivom koja ce se prikazivati i prilikom redirekcije. U ovom slucaju $info= ' ';
?
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.85-200-249.bkkb.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: $Error kao globalna promenljiva ili redirekcija???27.05.2012. u 11:12 - pre 111 meseci
Mzoes koristiti sesiju za to, jer u php-u ne postoji "globalna" promenjiva u tom smislu da ce biti sacuvana i vidljiva i u sledecem requestu
 
Odgovor na temu

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Re: $Error kao globalna promenljiva ili redirekcija???27.05.2012. u 11:55 - pre 111 meseci
ne znam sa sesijom to da odradim, jer inace ako proveravam da li je sesija podesena istu poruku ce mi ispisivati i posle logovanja i posle registracije. Ne znam kako ide onaj html kod koji otvori stranicu na par sekundi i posle se redirektuje?
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.85-200-249.bkkb.no.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: $Error kao globalna promenljiva ili redirekcija???27.05.2012. u 12:22 - pre 111 meseci
umesto na index.php redirektujes na neku html stranicu koja ima javascript koji ce da redirektuje dalje gde treba
 
Odgovor na temu

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Re: $Error kao globalna promenljiva ili redirekcija???27.05.2012. u 12:27 - pre 111 meseci
Resio sam na prost nacin, dok ne naucim bolji:

reginfo.php
Code:

<html>
<head>
<meta http-equiv="Refresh" content="2;url=index.php">
<title>Uspešno ste se registorvali!</title>
</head>
<body>
Uspešno ste se registrovali, sada možete da se ulogujete....
</body>
</html>


ova stranica traje 2 sekunde i onda se redirektuje na index.php

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: $Error kao globalna promenljiva ili redirekcija???

[ Pregleda: 1166 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.