Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Logovanje i validacija formi -gde gresim?

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Logovanje i validacija formi -gde gresim?

[ Pregleda: 1531 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Logovanje i validacija formi -gde gresim?21.04.2012. u 14:36 - pre 113 meseci
logovanje.htm :

Code:


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Sajt</title>

<link href="logovanje.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<div align="center">
  <div class="logovanje">
    <form id="logovanje" name="logovanje" method="post" action="provera.php">
      <label>Nadimak</label>
      <br />
        <input name="nadimak" type="text" class="unos" id="nadimak" size="30" maxlength="30" />
      <br />
        <label>Lozinka</label>
      <br />
        <input name="lozinka" type="password" class="unos" id="lozinka" size="30" maxlength="30" />
      <br />
        <input name="button" type="submit" class="dugme" id="button" value="Prijavi se" />
    </form>
             <p><a href="registracija.htm">Registracija</a></p>
  </div>
</div>
</body>
</html>




provera.php :

Code:


<html>
<head>
<title>naslov</title>
</head>
<body>
<?php
$errors = 0;
if (!trim($nadimak))
{
echo "Nadimak je obavezan.";
$errors++;
}
if (!trim($lozinka))
{
echo "Lozinka je obavezna.";
$errors++;
}
if ($errors == 0)
echo "dobro je. ";
if ($errors == 1)
echo " jedna greska, ";
if ($errors == 2)
echo " dve greske, ";
?>
</body>
</html>


Gde je ovde greska? Tj. bez obzira da li unosim nesto u polja kad kliknem dugme "Prijavi se" dobijam ovakav izlaz:

Nadimak je obavezan.Lozinka je obavezna. dve greske,
 
Odgovor na temu

gotivac
Kragujevac

Član broj: 26754
Poruke: 160
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Logovanje i validacija formi -gde gresim?21.04.2012. u 14:48 - pre 113 meseci
Grešiš u tome što na strani provera.php uopšte ne preuzimaš POST varijable niti ih smeštaš u te tvoje varijable $nadimak i $lozinka.

Dakle, fali ti:

Code:

$nadimak=$_POST['nadimak'];
$lozinka=$_POST['lozinka'];
 
Odgovor na temu

webjunior

Član broj: 301714
Poruke: 106
193.107.4.*



+4 Profil

icon Re: Logovanje i validacija formi -gde gresim?21.04.2012. u 14:54 - pre 113 meseci
Hm, prepisivao sam kod iz knjige, tamo to nije dodato. Hvala. mozda bi neko imao jos nesto da doda. U svakom slucaju hvala.
 
Odgovor na temu

Qler01

Član broj: 186964
Poruke: 322
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+4 Profil

icon Re: Logovanje i validacija formi -gde gresim?15.06.2012. u 17:44 - pre 111 meseci
<?php
$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];

if ($username&&password)
{
$connect = mysql_connect("localhost","root","") or die ("Couldn't connect!");
mysql_select_db("phplogin") or die ("Couldn't find db");

$query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='$username'");

$numrows = musql_num_rows($query);

if ($numrows!=0)
{
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{
$dbusername = $row['username'];
$dbpassword = $row['password'];
}
if ($username==$dbusername&&$password==$dbpassword)
{
echo "Ulogovali ste se";
}
else
echo "Incrorrect password";
}
else
die ("Ovaj clan ne postoji");



}
else
die("Molim unesite username i password!");
?>

[Ovu poruku je menjao Qler01 dana 15.06.2012. u 18:57 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Logovanje i validacija formi -gde gresim?

[ Pregleda: 1531 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.