Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu

[es] :: PHP :: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu

[ Pregleda: 2800 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zako81
Sarajevo

Član broj: 295538
Poruke: 5
*.dynamic.telemach.ba.



Profil

icon Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu13.04.2012. u 03:48 - pre 111 meseci
Dakle, imam finkciju koja konvertuje karaktere sa latinice na ćirilicu, ona izgleda ovako:

function cir($str)
{
$sl = array(
"A"=>"A",
"a"=>"a",
"B"=>"B",
"b"=>"b",
"C"=>"C",
"c"=>"c",
"Č"=>"Č",
"č"=>"č",
"Ć"=>"Ć",
"ć"=>"ć",
"ć"=>"ć",
"D"=>"D",
"d"=>"d",
"Dž"=>"Dž",
"dž"=>"dž",
"Đ"=>"Đ",
"đ"=>"đ",
"E"=>"E",
"e"=>"e",
"F"=>"F",
"f"=>"f",
"G"=>"G",
"g"=>"g",
"H"=>"H",
"h"=>"h",
"I"=>"I",
"i"=>"i",
"J"=>"J",
"j"=>"j",
"K"=>"K",
"k"=>"k",
"L"=>"L",
"l"=>"l",
"Lj"=>"Lj",
"lj"=>"lj",
"M"=>"M",
"m"=>"m",
"N"=>"N",
"n"=>"n",
"Nj"=>"Nj",
"nj"=>"nj",
"O"=>"O",
"o"=>"o",
"P"=>"P",
"p"=>"p",
"R"=>"R",
"r"=>"r",
"S"=>"S",
"s"=>"s",
"Š"=>"Š",
"š"=>"š",
"T"=>"T",
"t"=>"t",
"U"=>"U",
"u"=>"u",
"V"=>"V",
"v"=>"v",
"Z"=>"Z",
"z"=>"z",
"Ž"=>"Ž",
"ž"=>"ž",
);
return strtr($str,$sl);
}

Kada pozovem:
$tekst = '<p class="klasa">Neki tekst</p>';
echo cir($tekst);

dobijem: <p class="klasa">Neki tekst</p>

Moje pitanje je, kako da funkcija konvertuje samo tekst, bez html tagova?

Hvala!
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
95.180.97.*



+256 Profil

icon Re: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu13.04.2012. u 07:12 - pre 111 meseci
Pa prvo recimo izbaci html tagove iz stringa... vise o tome:
http://www.php.net/manual/en/function.strip-tags.php
Pogledaj i komentare...

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

zako81
Sarajevo

Član broj: 295538
Poruke: 5
*.dynamic.telemach.ba.



Profil

icon Re: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu13.04.2012. u 14:20 - pre 111 meseci
Znam za strip_tags, a i potrebni su mi ti tagovi, takođe imam slike i linkove ponekad.
Sve to vučem iz baze podataka, tablica se pohrani preko textarea sa html editorom.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
95.180.97.*



+256 Profil

icon Re: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu13.04.2012. u 15:17 - pre 111 meseci
E pa onda ces tesko to moci da uradis.... pretpostavka je da se samo tekst unosi u bazu da bi se konvertovalo... i pritom se treba drzati da se unosi na cirilici, a pretvara u latinicu, jer obrnuto nije jednoznacno (neke reci sa latinice kad pretvoris u cirilicu ispadnu kako ne treba).

Mozda neko ima vise iskustva od mene, pa ce ti pomoci, ja ne vidim nacina :(

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

pajaja
Beograd

Administrator
Član broj: 41598
Poruke: 3429
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
ICQ: 253317269


+144 Profil

icon Re: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu13.04.2012. u 15:47 - pre 111 meseci
Pogledaj DOMDocument
Dobices mogucnost da razdvojis tagove od teksta i da prevedes samo ono sto ti treba. Imaju u vidu i da u atributima tagova moze da se nalazi nesto sto treba da se prevede, tipa value submit button-a itd.
xxx
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
In Memoriam: Madzone Zeka(15.09.2005-16.09.2005)
 
Odgovor na temu

beep
Srbija/Vrbas

Član broj: 19294
Poruke: 198
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: keselj.xyz


+1 Profil

icon Re: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu13.04.2012. u 16:13 - pre 111 meseci
http://kbblog.net/index.php?op...rticle&id=20&Itemid=17 ... ovo je demonstracija u JS a ima klasa i za php ..
 
Odgovor na temu

zako81
Sarajevo

Član broj: 295538
Poruke: 5
*.dynamic.telemach.ba.



Profil

icon Re: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu13.04.2012. u 22:40 - pre 111 meseci
Hvala svima na trudu!

Ništa, jedino rješenje mi je da odvojim, odnosno da napravim još jednu kolonu za tekst, koji svakom prilikom sadrži tagove, onda nek administrator unosi posebno tekst za lat i ćir.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.eunet.rs.



+19 Profil

icon Re: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu15.04.2012. u 13:38 - pre 111 meseci
Probaj sa preg_replace_callback funkcijom.

Na primer ovako: http://stackoverflow.com/quest...ags-with-preg-replace-callback
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

zako81
Sarajevo

Član broj: 295538
Poruke: 5
*.dynamic.telemach.ba.



Profil

icon Re: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu18.04.2012. u 19:08 - pre 111 meseci
Miroslave,
preg_replace_callback funkcija je odlično odradila posao.

Hvala puno!

P.S. U mom prvom postu, odnosno gdje postavljam pitanje, slova koja su napisana ćirilicom prikazana su u latiničnoj varijanti, izgleda ovaj forum ne podržava.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa konvertovanjem karaktera sa latinice na ćirilicu

[ Pregleda: 2800 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.