Samim tim je došao na red moj mali doprinos ili poklon svetu pehapea.
ES članovima, prvenstveno.
Dakle, radi se o besplatnoj verziji sistema za komentarisanje.
Postoji dosta solidan opis samog sistema i šta, gde i kako, u sklopu istog.
Trebalo mi je dosta vremena da sve sklepam i skockam i da budem 99.99% zadovoljan.
Da je neko naručio ovako nešto za neku paru, bilo bi skroz drugačije (brže, jel'te), ali pošto je čista lična volja u pitanju..
Dabome. Niko me nije jurio niti je bilo ko žurio.
Komercijalna varijanta je već u pripremi, a najbitnija razlika između X_adb PRVENCA (besplatne, trenutno gotove verzije) i komercijalne,
jeste u tome što sa besplatnom varijantom, ne postoji CMS niti bilo kakav login ili panel i tome slično.
Sve se edituje ručno.
Omiljeni text editor, pa onda obriši ili dodaj par karaktera - i toliko.
Uz pomoć email obaveštenja, znaćete kada je i potrebno izvršiti interakciju.
Osim te veoma drastične razlike, biće još par sitnica pridodatih, kao što je email subscribe.. itd.
I naravno, od sql-a, ni u komercijalnoj varijanti neće biti ni 0% traga. D:
Da ne pišem ponovo sve ( doduše ne na ingliš lengvidžu, al' nema veze ) kada preuzmete zip i raspakujete, onako kako je i opisano u MUST_READ_ME text fajlu,
imaćete prilike da zađete u svašta nešto opisano povodom sistema i kako se koristi.
Ono što vam nije jasno, a ja zaboravio da udenem u /instructions/ dir, pitajte, ne ustručavajte se.
Nemojte mi zameriti ako naiđete na par gramatičkih ili sličnih grešaka.
Sve u svemu, cenim ga da će svako moći da se snađe.
Počev od php juniora sa malenim predznanjem, pa sve do ludog "Grill Majstora, koji zatvorenih očiju štanca poduže kobaje u razvojnom okruženju"...
Za sve one koji su voljni da probaju, sistemče ili aplikacija se nalazi u prilogu poruke.
I naravno, svako mišljenje/kritika je dobrodošla.
Ona "lošija mišljenja" ili oštre kritike - su više nego dobrodošle.
Dankešen, inFront.

about:networking