Pa mi već znamo koje adrese nisu validne... zato što primimo izveštaj o neisporučenoj pošti iz tih-i-tih razloga...
A razlozi su razni...
od nekotamo@nešto.co.yu, ja mu izmenio domen na .rs, ali on je sada na .com, .org ili pitaj boga gde...
ili nekotamo@nešto.rs, pa je nekotamo prestao da radi, pa su mu obrisali mail;
ili je ono nešto prestalo da postoji kao firma;
pa
[email protected] ili hotmejl.com ili gugl.com ili... mrzi me da nabrajam;
i milion drugih razloga...
znam da nam je mail lista katastrofa... godinama se skupljalo, niko nije ažurirao, ja počnem da radim... e sada je na meni da to i sredim... :p
I zamisli sada da ja moram da otvorim svaki mejl koji mi je uputio moj provajder, u kome je naslov "vaša pošta nije poslata", pa ga ja otvorim, pa pročitam iz kog razloga nije poslata... i na koji mejl nije poslata... i...
Pa onda vidim koji je to mejl... pa ga nađem u mejl listi... pa ga obrišem... i to tako traje dva meseca... imam ja sve te mejlove koji kažu da pošta nije stigla iz tog-i-tog razloga x milion... ali bi direktor morao da zaposli nekog klinca na dva meseca da to sve prečešlja...
E... sada... ti ćeš reći "pa što ne zaposli nekog klinca?"...
znam... i ja bih to voleo, ali "pa zašto tebe plaćamo, nego da brineš o ovome i onome?"
e sada... ima li neko neki konkretan predlog ili ne, jer mi je kao spameru to zaista vrlo bitno... :p
Some people, when confronted with a problem, think: "I know, I'll use regular expressions."
Now they have two problems!
-Jamie Zawinsky