Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

there isn't enough memory to perform

[es] :: Access :: there isn't enough memory to perform

[ Pregleda: 1628 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.adsl.eunet.rs.



+41 Profil

icon there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 17:46 - pre 120 meseci
Počelo je sa error handlerom,koji se na mom kompu zaobilazi,a na drugom radi super,pa sad evo i novog problema.Naime,uvezao sam neku formu iz neke moje ranije aplikacije.Proradila.Pokušao sam da dodam neka tekst polja,krenem da sačuvam formu i krah.Access debug i posle toga se ta forma ne otvara.Sve živo sam pokušao i sa decompile-om i menjanjem naziva forme i exportovanjem iste u praznu bazu i ništa-ne može da se otvori ni u designe modu.Stalno dobijam gore iz naziva teme poruku.Uvezem ponovo formu iz stare baze -radi,pokušam da dodam polja -krah.Ima li neko ikakvu ideju?
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.dynamic.sbb.rs.



+15 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 17:55 - pre 120 meseci
Stara stvar, često se dešava. Izbaci sve dijakritike u nazivima polja i objekata, ćirilicu, razmake, drži se svih mogućih pravila, prebaci sve u novu bazu, program mora da ti je čist kao suza, sve da štima... I meni se dešava često na jednoj velikoj bazi koju razvijam već 8 godina.

Najčešće bude neka glupost tipa slova "đ" u nazivu polja ili objekta.
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.adsl.eunet.rs.



+41 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 18:01 - pre 120 meseci
Trudio sam se da ih nigde ne upotrebljavam,čak ni u porukama.Da napomenem da se dešava samo kod te jedne forme,sve ostale šljakaju kao lude.Ali me brine i onaj error handler.Upravo sam odradio popravku office-a i opet isto.Sada ću da probam da napravim formu iz početka,ali totalno istu,pa da vidim.Hvala na brzom odgovoru.Čujemo se.
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.dynamic.sbb.rs.



+15 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 18:34 - pre 120 meseci
Prebaci samo nju u praznu bazu pa vidi šta se dešava.

Ima još jedna fora. Idi u VBA, uključi Immediate Window i kucaj tamo:

Application.SaveAsText acForm, "frmNaziv", "C:\forma.txt"

Komanda nije dokumentovana i sakrivena je, samo kucaj i radiće.

Onda obriši formu iz baze pa idi nazad u VBA i kucaj:

Application.LoadFromText acForm, "frmNaziv", "C:\forma.txt"

To bi trebalo da "počisti" greške.
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.adsl.eunet.rs.



+41 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 18:38 - pre 120 meseci
Evo šta dobijam:

A da nije problem možda što mi je ime forme Admin,možda je to neko rezervisano ime u Accessu pa mi ne dozvoljava da bilo šta prepravljam, ili lupam?!
I još da dodam da ne mogu da je prebacim u praznu bazu,jer se ništa ne dešava kada pritisnem dugme export.
Jednog dana...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.dynamic.sbb.rs.



+15 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 18:45 - pre 120 meseci
Ne sa Export. Napravi novu bazu pa tamo idi na Import.

Verovatno je oštećena nekako. Ima milion načina da se ošteti i isto na toliko načina se manifestuje greška.
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.adsl.eunet.rs.



+41 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 18:58 - pre 120 meseci
Opet ništa:

Jednog dana...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.dynamic.sbb.rs.



+15 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 19:09 - pre 120 meseci
Izgleda ćeš morati da je ponovo napraviš... ako nije komplikovana.

A ono SaveAsText, LoadFromText, to ne radi takođe?
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.adsl.eunet.rs.



+41 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 19:10 - pre 120 meseci
Hvala svima na trudu,greska je pronadjena.Problem je predstavljao menu koji sam ja kreirao i nazvao: licni (sa c ne sa č).Kada sam ga u Format-Menu bar obrisao,sve je predivno i lepo i savršeno i mnogo sam srećan! E sad samo da vidim zbog čega,jer taj meni imaju sve moje forme,možda zato što je ova tipa Continuous Forms.Videćemo.Još samo da rešim onaj error handler i biću skroz opušten.Još jednom hvala Banem na trudu-zajedno smo jači!

Jednog dana...
 
Odgovor na temu

banem
Kikinda

Član broj: 16619
Poruke: 583
*.dynamic.sbb.rs.



+15 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 19:14 - pre 120 meseci
Pazi, na početku još rekoh "drži se svih pravila". :)

Jedno od njih je Ridikova konvencija, Mađarska notacija ili Konvencija imenovanja objekata baze podataka. Jedna od smernica kaže da se objektu kao prefiks daju tri slova koja skraćeno označavaju tip objekta.

U ovom slučaju stavi naziv menija mnuLicni (recimo).

Postoje nazivi koji su rezervisani i ako ih "ubodeš" onda se svašta čudno dešava. Ne sećam se da je "licni" rezervisana reč, ali... ko zna.
Pozdrav,
Branislav
 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.adsl.eunet.rs.



+41 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform05.01.2012. u 19:57 - pre 120 meseci
Sve je to ok,ali kako se taj meni koristi u ostalim formama? Malo sam simulirao događaje,korak po korak na nekoj drugoj formi,koja je tipa Continuous,sve postavio kao kod forme Admin i jedina razlika je što u Palette Source Admin forme stoji Custom,a kod ove druge (Default).Da nije možda zbog toga?
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.adsl.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform06.01.2012. u 11:23 - pre 120 meseci
A ako ti je ta aplikacija bila radjena u accessu 2000 , onda se ne čudi , jel je on imao bas taj BUG
meni je kod inporta ( ne uvijek ), pogotovo kad sam imortovao forme s drugog stroja u mrezi nestao kompletni VB kod.

Eto vidi u kojem ti je formatu bila ta aplikacija

 
Odgovor na temu

SLOJ.1973

Član broj: 130198
Poruke: 869
*.adsl.eunet.rs.



+41 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform06.01.2012. u 11:39 - pre 120 meseci
U pravu si Trtko,bila je rađena u 2000-ci,pa sam je prebacio u 2003-ku.Pa šta mi je činiti?.
Jednog dana...
 
Odgovor na temu

Trtko
Koprivnica

Član broj: 69494
Poruke: 695
*.adsl.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: there isn't enough memory to perform06.01.2012. u 13:41 - pre 120 meseci
Ako ti nije zeznuo orginalnu verziju , onda se jos i da spasiti .... ako imas kopiju orginala nikako iz nje ne importuj
napravi si kopiju pa s tom kopijom radi, inace ode sve k vragu.

imas negdje na microsoftovoj stranici zakrpu za taj problem., "ako ga rijesi" , ne sjecam se vise

ali znam da zezne i onu bazu iz koje radis import , postane nekorisna


Znam da nisam puno pomogao, ali ubuduce da znas da prvo napravis copy orginalne baze ako je 2000 pa onda s kopijom radi.

Mislim da cak i ako si s drugog stroja kopirao bazu na svoj , pa radio import , isti djon, vidi da li ti radi baza (dal vidis VB kod) , ona iz koje si radio import
pa javi



Pozdrav





 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: there isn't enough memory to perform

[ Pregleda: 1628 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.