Nije bila samo jedna zvučna kutija, bile su obije. No ovisno o poziciji s jedne strane je uvijek bio veći bas bez obzira na koje je pojačalo bilo spojeno. Kutije su jednake, original od linije. Isprobane su i druge kutije, doduše iste veličine i impedancije ali puno starije

Znam tu foru s polaritetima, nekoliko puta sam ju slučajno imao prilike "isprobat"

ali nije do toga.
Bas i jest napumpan, u tome je problem. Ja mogu na EQ nabit bas do kraja ali dođe napumpan. Njemu jednostavno fali dubina, fali mu taj dio ispod 70 Hz. A s druge strane, linija vjerojatno nema loudness. Kad se pojača full glasno, zvučnici skaču po stolu. Ona ima snage napretek. Ali opet je bas napumpan ali se tada osjeti. Ali kad se sluša tiho onda je problem, praktički ga nema. Umjesto udarca osjeti se onaj bas viših frekvencija. Recimo pokreneš neku pjesmu i prije nego počne beat, osjeti se bas i očekuješ puno a onda kad započne beat ono plitak udarac, razočaranje. Mrzim takav bas. Trebaju one najniže frekvencije bit pojačane, da se čuje kad udari onaj čisti udarac.
Ali s druge strane, pošto imam samo tih dva para kutija, te njene kutije sam spajao na hrpu drugih pojačala. Preporodi se zvuk. Da se razumijemo, osim basa, ova mini linija za sva ostala područja daje odličan zvuk. Ali kad se spaja na recimo pojačalo sa 2N3055 ili na TDA7294, to je sasvim druga stvar kad je bas u pitanju. Možda tad zvučnici izdrže nešto manju glasnoću ali barem imaju onaj bas koji osjetiš u trbuhu kad udari beat. Imam i micro liniju (navedeni filips) i on svira puno bolje.
Da naglasim, ja slušam pretežito techno, dance, house i trance muziku, zato toliko dilema oko basa. A kutije ne bi nazvao malima, sasvim su dovoljne za korištenje u sobi. Jednom sam probao isključit sve equilaizere i postavit na S. Direct (bez kontrola), pojačat volume do kraja i onda na ulaz spojit izlaz iz autoradija a izvor zvuka u autoradio. Onda sam naštimao bass i visoke na autoradiu i tad se dobio bolji zvuk.
Iako će se teško išta prepoznati budem probao snimiti razliku na toj liniji i recimo jednom starom tranzistorskom pojačalu sa 2N3055, snage 2x20W. On ima i previše basa ali nije napuhan nego udara duboko.
...njemu i kućno zvonce zvoni u A klasi... hh