Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Molim za pomoc !

[es] :: C/C++ programiranje :: Molim za pomoc !

[ Pregleda: 3384 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stevo28
Podgorica

Član broj: 19466
Poruke: 8
*.podgorica.cg.yu



Profil

icon Molim za pomoc !22.02.2004. u 11:46 - pre 216 meseci
Asolutni sam pocetnik u programiranju. Kupio sam knjigu Naucite C++ za 21 dan i program Borland C++ Builder 5. Probao sam da napisem program Zravo svete ali na kraju se ne desi nista, samo se pojavi prozor Form 1 potpuno prazan. Ne prijavljuje mi nikakvu gresku a fajl nije napravljen kao Zdravo svete.exe nego Project1.exe.
Molim vas pomozite jer ne mogu dalje !
Unaprijed hvala !
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.adsl.zonnet.nl

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: Molim za pomoc !22.02.2004. u 12:41 - pre 216 meseci
Nema ti druge nego da potražiš neku knjigu (papirnu ili elektronsku)
koja se bavi Builderom. Mislim da smo imali odgovarajuće linkove ovde,
više puta. Upotrebi pretragu.

f
 
Odgovor na temu

reject
Ivan Pesic
Bgd

Član broj: 7659
Poruke: 2209
*.103.EUnet.yu

Sajt: misc.comli.com


Profil

icon Re: Molim za pomoc !22.02.2004. u 14:54 - pre 216 meseci
Evo trika:
Kad startujes C++Builder klikni na CloseAll iz File menija.
Onda idi na New iz file menija i izaberi Cpp file.
U dobijenom prozoru otkucaj svoj Hello World program i
snimi to negde.
Sad opet kazi CloseAll pa idi na Open iz File menija i
ucitaj taj isti program sto si snimio. Builder bi trebalo
da te pita nessto kao ''build project?'', a ti kazes yes.
Sad mozes da kompajliras i startujes projekat (F9 koliko
se secam).

Kad startujes program on ce otvoriti dos prozor, ispisati
''Hello World'' i zatvoriti dos-prozor po zavrsetku
programa tako da ces ti samo na kratko videti celu stvar i
ucinice ti se da se nista nije desilo (Gde je moje ''Hello
World''?). Najbolje je da otvoris svoj dos prozor i iz
njega startujes svoj program zato sto se onda prozor nece
zatvoriti po izvrsenju programa.

Takodje, da se ne zezas sa gorenapisanim trikom, ti
mozes i da kompajliras i linkujes svoj program iz
dos-prozora tako sto dodjes do dira gde si snimio svoj program
i kazes ''bcc32.exe imeprograma.cpp'' - na primer
bcc32.exe hello.cpp
Mass murder ain’t just painless,
Now we’ve made it cute.


The Church Of The Holy Transistor
 
Odgovor na temu

stevo28
Podgorica

Član broj: 19466
Poruke: 8
*.podgorica.cg.yu



Profil

icon Re: Molim za pomoc !24.02.2004. u 14:00 - pre 216 meseci
Hvala puno na odgovoru. Mnogo si mi pomogao. Stvari rade bas onako kako si rekao. Nastavicu da radim na taj nacin, ali mi je ostalo nejasno zasto nece u borlandu da to odradi kako treba.
Hvala jos jednom na pomoci !

[filmil: citat]


[Ovu poruku je menjao filmil dana 24.02.2004. u 19:27 GMT]
 
Odgovor na temu

reject
Ivan Pesic
Bgd

Član broj: 7659
Poruke: 2209
*.123.EUnet.yu

Sajt: misc.comli.com


Profil

icon Re: Molim za pomoc !24.02.2004. u 16:59 - pre 216 meseci
Pogledaj malo po forumu, bila je prica o Builderu.
Kako tamo rekose, on je vise Delphi nego C++.;)

Kada bi ti recimo uzeo VisualStudio i tamo otvorio
novi projekat koji bi oznacio kao ''console application''
(znaci da se program izvrsava u dos-prozoru)
sve bi radilo kako treba, tj. ukucao bi primer i
odmah mogao da ga kompajliras i startujes bez problema.

Mass murder ain’t just painless,
Now we’ve made it cute.


The Church Of The Holy Transistor
 
Odgovor na temu

Pretender

Član broj: 12407
Poruke: 100
*.sab.sezampro.yu



Profil

icon Re: Molim za pomoc !05.03.2004. u 00:08 - pre 215 meseci
Pozdrav reject.
Evo da i ja pomognem nekome, onim sto sam naucio od tebe i tizze.

Umesto da otvori Cpp file, moze da ide na Console Wizard (u istom prozoru), u sledecem koraku ostavi stiklirano samo Console Application, unese kod i moze da ga startuje odmah, sa F9 ili RUN (cime ga i kompajlira i linkuje), bez zatvaranja i ponovnog otvaranja.
A sto se tice nestajanja dos prozora (to je izgleda karakteristicno samo za Borland, u Dev-u se ne desava), to moze da resi ako inkluduje #include <conio.h> (ili po novom bez .h /za sve hedere/ ali uz: using namespace std;) i, na kraju main-a, (ali ispred return-a) doda getch();

Medjutim, reject, ja ne mogu da startujem program upravo iz command line-a, sto je pitanje koje sam upravo postavio kao poseban topic.

Poz.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Molim za pomoc !

[ Pregleda: 3384 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.