Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

download slika sa nekog url-a

[es] :: PHP :: download slika sa nekog url-a

[ Pregleda: 4149 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

TeSiC

Član broj: 69948
Poruke: 98
*.teol.net.



Profil

icon download slika sa nekog url-a18.11.2011. u 21:53 - pre 119 meseci
Ima li neko primjer skripte sa kojom bi mogao sa neke url adrese da sacuvam sve slike u jedan folder.
recimo zadam mu neki url www.granit.rs
http://www.granit.rs/images/0naslovna1a.gif
http://www.granit.rs/images/separator1.gif
http://www.granit.rs/images/0onama1.gif
http://www.granit.rs/images/separator1.gif
http://www.granit.rs/images/0proizvodnja1.gif
http://www.granit.rs/images/separator1.gif
http://www.granit.rs/images/0usluge1.gif
http://www.granit.rs/images/separator1.gif
http://www.granit.rs/images/0reference1.gif
http://www.granit.rs/images/separator1.gif
http://www.granit.rs/images/0kontakt1.gif
i on sve slike koje nadje na sajtu snimi u neki folder.
 
Odgovor na temu

Zlatni_bg
Nikola S
Beograd

Član broj: 65708
Poruke: 4274
*.dynamic.sbb.rs.



+491 Profil

icon Re: download slika sa nekog url-a19.11.2011. u 04:40 - pre 119 meseci
Prvo prihvatis ceo HTML kod stranice koju hoces da skeniras za slike:

Code (php):


$html = file_get_contents('http://domen.com/stranica.html');
 


Potom, skeniras stranicu za slikama:

Code:

$slike = array();
preg_match( '/src="([^"]*)"/i', $html, $slike ) ;


Sada si dobio niz koji ti sadrzi putanje do svih slika na stranici. Ovde: http://www.finalwebsites.com/forums/topic/php-file-download imas primer kako se skida neki fajl preko PHP-a na server. Sada radis foreach za svaku sliku, i izvrsavas ovaj gore kod tako da ti se svaka slika sacuva u odredjeni direktorijum na serveru.
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
 
Odgovor na temu

doktor83
Subotica

Član broj: 293583
Poruke: 50

Sajt: www.oxo.rs


+1 Profil

icon Re: download slika sa nekog url-a20.11.2011. u 16:41 - pre 119 meseci
CURL ti je prava stvar za ovako nesto.
Evo ti primer :

function save_image($img,$fullpath){
$ch = curl_init ($img);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_BINARYTRANSFER,1);
$rawdata=curl_exec($ch);
curl_close ($ch);
if(file_exists($fullpath)){
unlink($fullpath);
}
$fp = fopen($fullpath,'x');
fwrite($fp, $rawdata);
fclose($fp);
}

$img - putanja ka slici
$fullpath - gde da snimis sliku
----------------------------------------------------------
www.oxo.rs
 
Odgovor na temu

ColdKeyboard
Sasa Karanovic
Hardware and Firmware Engineer
Toronto, Canada

Član broj: 31924
Poruke: 868
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: ColdKeyboard
Sajt: www.SasaKaranovic.com


+11 Profil

icon Re: download slika sa nekog url-a20.11.2011. u 21:46 - pre 119 meseci
E sad mozes da iskombinujes regex kod koji si dobio da izvuces slike is source code-a i ovu funkciju da sacuvas slike.

Ne znam koju kolicinu slika pokusavas da skines sa tog sajta i da li planiras bas sve slike da skines ali recimo mozes da uradis

preg_match_all() sa ovim regex sto si dobio i onda da radis foreach petlju da za svaki element koji je nadjen uradis save_image()

Probaj sam da iskombinujes pa ako ne bude radilo javi se da ti pomognemo.
 
Odgovor na temu

TeSiC

Član broj: 69948
Poruke: 98
*.teol.net.



Profil

icon Re: download slika sa nekog url-a21.11.2011. u 13:58 - pre 119 meseci
Ljudi hvala vam puno. Problem rijesen upravo ovako kako je ColdKeyboard napisao. Radi kao sat

Hvala vam

Tesic


 
Odgovor na temu

dalibor8888

Član broj: 297647
Poruke: 3
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: download slika sa nekog url-a19.01.2012. u 20:20 - pre 117 meseci
Imam sljedeci problem-iz xml fajla u kojem su linkovi slika pokusavam skinuti te slike u folder na mom serveru. Dole je kod koji uspjesno vadi linkove u varijablu $PRICE->SMALL_IMAGE i sve ih ispisuje u pretrazivacu. Ali ovaj dio sa skidanjem slika mi neradi.Pretpostavljam da se umjesto $img moze ubaciti $PRICE->SMALL_IMAGE ?
Dali u tom slucaju varijabla ide pod navodnike i kakve (obicne ili duple). Takoder ne znam kako tocno upisati $fullpath i dali isto ide pod navodnike
ovaj file ima putanju /home/cbithr/public_html/skidaj.php a zelim npr skinuti u folder "download" koji je isto u public_html
Hvala

<?php
// specify url of xml file
$url = "Laptopi2.xml";
// get xml file contents
$xml = simplexml_load_file($url);

// loop begins
foreach($xml->PRICE as $PRICE)
{

echo "<strong>LINK:</strong> ".$PRICE->SMALL_IMAGE."<br/>";

function save_image($PRICE->SMALL_IMAGE,$fullpath){
$ch = curl_init ($PRICE->SMALL_IMAGE);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_BINARYTRANSFER,1);
$rawdata=curl_exec($ch);
curl_close ($ch);
if(file_exists($fullpath)){
unlink($fullpath);
}
$fp = fopen($fullpath,'x');
fwrite($fp, $rawdata);
fclose($fp);
}

}

 
Odgovor na temu

ColdKeyboard
Sasa Karanovic
Hardware and Firmware Engineer
Toronto, Canada

Član broj: 31924
Poruke: 868
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: ColdKeyboard
Sajt: www.SasaKaranovic.com


+11 Profil

icon Re: download slika sa nekog url-a23.01.2012. u 01:00 - pre 117 meseci
Nema potrebe da mijenjas funkciju, treba samo da je pozoves. Ovo sto si ti napisao ne radi nista :)

Trebao bi ovako nekako da izgleda modifikovan kod:

Code:

<?php
//Funkciju stavi na pocetak fajla
function save_image($img,$fullpath){
$ch = curl_init ($img);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_BINARYTRANSFER,1);
$rawdata=curl_exec($ch);
curl_close ($ch);
if(file_exists($fullpath)){
unlink($fullpath);
}
$fp = fopen($fullpath,'x');
fwrite($fp, $rawdata);
fclose($fp);
}


// specify url of xml file
$url = "Laptopi2.xml";
// get xml file contents
$xml = simplexml_load_file($url);

// loop begins
foreach($xml->PRICE as $PRICE)
{

$putanja_do_slike = "sacuvaj/sliku/ovde/slika.jpg";
save_image($PRICE->SMALL_IMAGE, $putanja_do_slike);

echo "<strong>Slika:</strong> <img src='$putanja_do_slike' /> <br/>";

}

 
Odgovor na temu

dalibor8888

Član broj: 297647
Poruke: 3
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: download slika sa nekog url-a24.01.2012. u 22:17 - pre 117 meseci
Pozdrav Sasa -hvala na odgovoru
Isprobao sam tvoj kod ali mislim da je problem u linku sacuvaj/sliku/ovde/slika.jpg
Ustvari se desava da program pocne slidat slike ali stalno prekucava sliku preko slike jer je odredeno da se slika zova "slika.jpg" ili neko drugo ime koje odaberemo.
Znaci on ide uzimat redom foreach i kad skine jednu koju nazove slika.jpg onda skida drugu koju takoder naziva slika.jpg tj prekuca onu prvu jer ide u isti direktorij!
A ako ostavim samo link na direktorij (sacuvaj/sliku/ovde/) onda javlja gresku u parsiranju na tom redu gdje je link

Ja ustvari zelim da on poskida slike sa imenom kakvog imaju tamo na udaljenom serveru s kojeg skida.
Ovdje je jos jedan problem a to je da se linkovi slika u xml fajlu otvaraju drugacije nego su prikazani u xml fajlu npr:
<SMALL_IMAGE>https://www.it4profit.com/cata...LDF16MPBRA</SMALL_IMAGE>
kad ukucamo taj link onda pogledaj da se link u link baru promjenio u
https://content.it4profit.com/...160x160/100817115720530787.jpg

Taj dio sam rjesio otprilike ovako
<?php
// specify url of xml file
$url = "http://c-bit.hr/1/ASBIS/slika2.xml";
// get xml file contents
$xml = simplexml_load_file($url);

// loop begins
foreach($xml->PRICE as $PRICE)
{
$b=str_replace("https://www.it4profit.com/catalogimg/wic/1/", "", $PRICE->SMALL_IMAGE);
$c=$b . ".jpg" ;

Ove zadnje 2 varijable uklanjanju prvi dio linka i ispisuju ima slike npr PLDF16MPBRA.jpg (c$)

znaci konacno ime slike bi mi trebala biti varijabla $c a ne slika.jpg

Xml file se moze otvoriti na linku http://c-bit.hr/1/ASBIS/slika2.xml

 
Odgovor na temu

dalibor8888

Član broj: 297647
Poruke: 3
*.dsl.iskon.hr.



Profil

icon Re: download slika sa nekog url-a30.01.2012. u 21:56 - pre 117 meseci
Hej
Uz male modifikacije koda sam uspio srediti stvar. Bitno je funkciju staviti naprijed kako si napisao.
Trenutno imam jos jedan problem vezan za xml
u xml fajlu se nalazi link sa opisom proizvoda koji zelim nekako ubaciti u bazu ali nekontam kako odsjeci gornji dio sa oznakama veleprodaje ASBIS
dali se ovo moze kako rjesiti xml-om , php-om, DOM-om ili sl. ??

Evo link na xml fajl
http://c-bit.hr/1/ASBIS/PriceAvail6.xml
link opisa je pod tagom PRODUCT_CARD
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: download slika sa nekog url-a

[ Pregleda: 4149 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.