Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kopiranje slike nekog prozora

[es] :: C/C++ programiranje :: Kopiranje slike nekog prozora

[ Pregleda: 5925 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

rambo2004
Programer, Beograd

Član broj: 94377
Poruke: 57
*.eunet.yu.



+1 Profil

icon Kopiranje slike nekog prozora05.07.2006. u 14:08 - pre 197 meseci
Dali neko zna kako se moze kopirati slika nekog prozora a da se ne pokupi slika prozora koji je preklopljen preko njega???????

[Ovu poruku je menjao X Files dana 05.07.2006. u 19:17 GMT+1]
 
Odgovor na temu

crnimilosradojevic
Milos Radojevic
Podgorica
Beograd

Član broj: 26583
Poruke: 44
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: www.zivesvirke.com


+2 Profil

icon Kopiranje slike nekog prozora05.07.2006. u 16:46 - pre 197 meseci
Izvini trebaš pojasniti to malo bolje, ne razumijem te šta želiš da uradiš.

[Ovu poruku je menjao X Files dana 05.07.2006. u 19:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4894
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+637 Profil

icon Kopiranje slike nekog prozora05.07.2006. u 18:16 - pre 197 meseci
Citat:

Re: Upomoc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moras dati smislen naslov.

Ako sam dobro razumeo, (neka me neko ispravi ako gresim) takvo nesto nije moguce
pod Windows-ima kakvi su sada.

Mislim da ce od sledece generacije Windowsa moci.
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
*.fibertel.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: Kopiranje slike nekog prozora05.07.2006. u 19:29 - pre 197 meseci
Moze da se uradi.

http://www.fengyuan.com/article/wmprint.html


Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

rambo2004
Programer, Beograd

Član broj: 94377
Poruke: 57
*.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Kopiranje slike nekog prozora06.07.2006. u 07:31 - pre 197 meseci

Problem je sledeci:

Razvijam kontrolu u C#.NET koja treba da prikazuje grafikone sa berze. Glavni problem je brzina iscrtavanja prilikom dolaska novih tikova sa berze.
U ekstremnim situacijama(otvaranje njujorske berze ponedeljkom) neki simboli "tikcu" na 4 mili sekunde.
Zahtev je da chart kontrola mora da prikaze ove tikove. Cretanje u GDI+ -u je suvise sporo. Zbog toga sam za neke stvari morao da pristupim
Windows API -ima. Predpostavio sam da ovde ima dosta iskusnih C++ programera koji su radili sa ovim API -ima.
Problem sam resio pomicu BitBlt funkcije, kojom kopiram deo slike prozora kontrole ekrana i pomeram ga na levo ili desno i na taj nacin ustedim do 50%
procesorskog vremena. Medjutim to nije dobro kada je chart kontrola preklopljena nekim drugim prozorom. BitBlt kopira i taj prozor.
 
Odgovor na temu

tupito
Vladan Milivojevic
Beograd

Član broj: 55195
Poruke: 54
*.internet.krstarica.net.



Profil

icon Re: Kopiranje slike nekog prozora07.07.2006. u 14:09 - pre 197 meseci
Napravi memoriski DC pa na njemu crtaj chart a onda BitBlt kopiraj na screen DC na poziciju gde hoces. i BitBlt kopira samo source DC, to sto ti vidis kao drugi prozor je ja mislim sigurno isti prozor tj isti DC kao i tvoj chart samo nacrtan preko.
 
Odgovor na temu

rambo2004
Programer, Beograd

Član broj: 94377
Poruke: 57
*.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Kopiranje slike nekog prozora10.07.2006. u 07:10 - pre 197 meseci

Na zalost nije mi dozvoljeno da drzim bitmape u memoriji. To bi bilo resenje ali bi uzimalo previse memorije. Diletanti koji ovo koriste su kao mala deca. Otvore
500 chart -ova pa kada se aplikacija zakoci ili pukne kazu: "Ovaj program je los. Necemo ga kupiti".
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kopiranje slike nekog prozora

[ Pregleda: 5925 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.