Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Variable variable

[es] :: PHP :: Variable variable

[ Pregleda: 1299 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Insider_m
Web developer

Član broj: 290688
Poruke: 98
89.185.211.*



+7 Profil

icon Variable variable26.09.2011. u 01:45 - pre 118 meseci
Me interesire dali nekog ima koristeno ovakav tip promenljive?
I kad bi bila najbolja niva primena? U kome slucaju je pozeljno koristiti?
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.eunet.rs.



+19 Profil

icon Re: Variable variable26.09.2011. u 21:44 - pre 118 meseci
Sećam se da sam jednom pisao nešto nalik na (uprošćena verzija):
Code:

foreach(array('A','B','C','D') as $Letter) {
  $VarName= 'Input'.$Letter;
  $$VarName= intval($_POST[$VarName]);
}
$BlockSize= $InputC * $InputD;
$SQL= "INSERT INTO table VALUES ($InputA, $InputB, $InputC, $InputD, $BlockSize)";
....

mada je to komotno moglo da se uradi i sa Array-om.

Dakle postoje slučajevi u kojima možeš koristiti promenljive promenljive, ali samo kao mogućnost,
ali ne vidim ni jedan slučaj u kome je baš POŽELJNO koristiti ovaj način.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Variable variable27.09.2011. u 07:45 - pre 118 meseci
nisam ih koristio nijednom so far, sto ne znaci da necu, ali uglavnom nizovi resavaju stvari. Nekako nisam komforan da mi se generisu promenjive same od sebe, malo me podseca na register_globals. Posle moram opet isset() da bi izbegao notice. Vidjao sam neke primere da su ljudi koristili u nekim klasama ali su klase ocekivale da error_reporting bude na off da ne bi izlazili notici, sto me nije nesto ubedilo da su pravilno koriscene. Pretpostavljam da mozda ima potrebe u nekim apstraktnim slojevima, u Relation Maperima i u nekim proxy/mirror klasama.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Variable variable

[ Pregleda: 1299 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.