Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?

[es] :: .NET :: ASP.NET :: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?

[ Pregleda: 1923 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SRdJAN18
srdjan tubin
Novi Sad

Član broj: 63921
Poruke: 40
77.243.20.*



Profil

icon MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?16.09.2011. u 14:30 - pre 136 meseci
Ovako, pitanje je jednostavno:
Imam ASP.NET web projekat. U njemu imam master page, u kojem se nalaze recimo, Default.aspx, About.aspx itd.
Takodje, u tom projektu imam i neku klasu, neka to bude "MyClass.cs".
Ono sto mene MUCI je: Kako da dobijem referencu na CodeBehindFile od odredjene aspx stranice?
Primjer: na default.aspx imam neki text box. trebam iz "MyClass.cs" programski da pristupim tom text boxu, i da u njemu nesto napisem?

da li da to uradim mozda preko Session objekta: u "myClass.cs" dobijem referencu na session (a i to ne znam kako), stavim vrednost u session, pa se redirektujem na default.aspx, ocitam tu vrednost iz sesije, i stavim je u taj text box, ili pak na ovaj prvi nacin - preko reference na text box, odnosno reference te stranice.

MNOGO SAM zahvalan na svakoj sugestiji i odgovoru.

ps. nov sam sa ASP.NET
...i wanna leeeearn
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?16.09.2011. u 14:51 - pre 136 meseci
Kako koristis MyClass? Ako pozivas neku funkciju, mozes joj kao argument proslediti podatak iz textbox-a (ili ceo textbox ako ti treba bas kontrola). Ili ako ti treba na vise mesta u toj klasi, mozes proslediti konstruktoru ili setovati neki public property koji napravis a tipa je TextBox.
 
Odgovor na temu

SRdJAN18
srdjan tubin
Novi Sad

Član broj: 63921
Poruke: 40
77.243.20.*



Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?16.09.2011. u 14:57 - pre 136 meseci
Konkretno, tu klasu "MyClass.cs" koristim u sklopu WindowsAzure WebRole projekta, koji je zapravo ASP.NET projekat, a ta klasa "MyClass.cs" mi je klasa na koju se kaci WorkerRole projekat putem WCF-a, da obavjesti Web stranu (ASP.NET projekat) o svom stanju....mislim, dugacka je prica, zato nisam to spominjao.
Uglavnom, treba mi referenca text boxa na aspx stranici u toj klasi......
da dodam: ne mogu da koristim konstruktor te klase, jer je ne instanciram ja, vec WCF, ali mogu da joj koristim metode....nadam se da nisam nikoga zbunio :)

ps. pokusao sam da CodeBehindFile od odredjene aspx stranice postavim staticki, tj. da njenu instancu pruzam globalno, ali ni to mi nije radilo....u "MyClass.cs" kad pozivam tu staticku instancu, ona mi je null :S NE znam zasto, verovatno zato sto je WCF koristi, pa ima drugi context :S ko ce znati...
...i wanna leeeearn
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?16.09.2011. u 15:52 - pre 136 meseci
Ovo sa statickom varijantom provali sam zasto nece ;) Treba ti malo vise znanje oko OOP-a.

Pa nista, ovako naslepo mogu da ti preporucim da napravis public property u MyClass tipa TextBox i da mu dodelis taj text box pre nego sto pozivas te metode.
 
Odgovor na temu

SRdJAN18
srdjan tubin
Novi Sad

Član broj: 63921
Poruke: 40
77.243.20.*



Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?16.09.2011. u 19:19 - pre 136 meseci
...to i jeste problem....kako da ja pristpim text boxu aspx stranice u DRUGIM klasama istog projekta :)
...i wanna leeeearn
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?16.09.2011. u 21:14 - pre 136 meseci
Ovako nesto:

Code (csharp):

class MyClass
{
    public TextBox tb {get;set;}

    public void test()
    {
        if (tb != null)
            tb.Text = "test";
    }
}


class MyPage : Page
{
    void Button_Click(object sender, EventArgs e)
    {
        MyClass mc = new MyClass();
        mc.tb = TextBox1;
        mc.test();
    }
}
 

 
Odgovor na temu

SRdJAN18
srdjan tubin
Novi Sad

Član broj: 63921
Poruke: 40
77.243.20.*



Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?17.09.2011. u 10:27 - pre 136 meseci
da, razumeo sam sta si mislio :))
ali u tom slucaju koji si naveo, stranica instancira moju klasu, a ja sam u predproslom postu naveo da ja nemam nista sa instanciranjem te klase, vec je WCF taj ko je instancira....ja ne znam ni gdje, ni kad se ona tacno instancira, tako da meni u njoj treba referenca na "default.aspx" stranicu, da bih direktno nesto tamo menjao (recimo, taj text box). Mada, hvala puno na odgovoru!!
...i wanna leeeearn
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 370



+15 Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?17.09.2011. u 11:16 - pre 136 meseci
Nekako se vrtimo u krug. Da bi koristio metode nekog objekta, moras imati referencu na njega. Ili ces nekako nabaviti referencu na MyClass unutar aspx stranice, ili obrnuto. Uzimajuci u obzir da nisi ti taj koji instancira MyClass, mozda bi nesto ovako radilo
Code:
class MyClass
{
  public static MyClass Instance{get; private set;}

  public MyClass
  {
    Instance = this;
  }

  public void Process(TextBox textbox)
  {
    Console.Writeline(textbox.Text);
  }
}

... a onda, negde u .aspx strani:

void Button_Click(object sender, EventArgs e)
{
  MyClass.Instance.Process(TextBox1);
}

 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?17.09.2011. u 11:27 - pre 136 meseci
Hm, pa ako ti se klijent kaci na wcf servis i on onda instancira klasu, onda strane ni nema.
 
Odgovor na temu

SRdJAN18
srdjan tubin
Novi Sad

Član broj: 63921
Poruke: 40
77.243.20.*



Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?17.09.2011. u 12:04 - pre 136 meseci
@ravni - pokusao sam sa statickim atributima i na jednoj i drugoj strani....i kao sto rekoh, ne znam zasto, ali jedna strana drugu vidi kao NULL :s

@Shadowed - i meni se tako cini. zato me to i muci - ko i gdje se instancira "posrednik" klasa izmedju klijenta i servisa, ali to je vec offtopic (Windows Communication Foundation tehnologija)
...i wanna leeeearn
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?18.09.2011. u 08:27 - pre 136 meseci
Onda imas neku gresku u konceptu jer hoces da izmenis TextBox na strani koja ne postoji. Mozda mozemo pomoci ako bolje opises sta pokusavas napraviti pa da se stekne neka sira slika o tome.
 
Odgovor na temu

SRdJAN18
srdjan tubin
Novi Sad

Član broj: 63921
Poruke: 40
77.243.20.*



Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?18.09.2011. u 17:11 - pre 136 meseci
ionako sam nasao neki drugi "shortcut" koji mi rjesava stvar, mada, htio sam na taj prvi nacin...
hvala vam na odgovorima u svakom slucaju!
A sto se tice opisa problema...trebalo bi mi puno vremena i zivaca da sve ovde opisem, jer se radi o relativno novoj Microsoftovoj cloud tehnologiji - Windows Azure Platform, koja ukljucuje mnoge druge....dok sve to u sklopu sa mojim problemom/projektom opisem, dok mi vi odgovorite...prodje meni vreme :)
mada, ako mi bude opet trebala pomoc, znam kome cu se obratiti :D
...i wanna leeeearn
 
Odgovor na temu

Boris B.
Ljubljana

Član broj: 213615
Poruke: 286
*.zaslon-telecom.si.



+14 Profil

icon Re: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?21.09.2011. u 09:24 - pre 136 meseci
Ček malo, taj textbox postoji samo u jednom jako kratkom trenutnku, konkretno kada se ASPX stranica na serveru renderuje na Web zahtev klijenta. ASPX je samo model-mustra kako će se renderovati response HTML. Ako nema requesta nema ni ASPX stranice instancirane, pa ni tog textboxa. Koja to "nova tehnologija" omogućava da manipulišeš textboxom koji nije instanciran? I na koju instancu će da se poveže ako imaš 10 klijenata (10 zahteva = 10 instanciranih ASPX-ova i textboxova)?

A da ti možda pri WCF pozivu upišeš vrednost u bazu ili neki storage i pustiš je da "hibernira" dok ne dođe request za tim ASPX-om, tako smo mi to radili sa "starim tehnologijama" .

PS: Čuvaj se statika u ASPX projektu (ili bar budi jako pažljiv), čak i da ti thread safety nije problem nikada ne znaš kada će IIS da ti obori AppDomain i postavi ga ponovo.
if it walks like a duck and quacks like a duck, it could be a dragon doing a duck
impersonation.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: MOLIM POMOC!! Kako prostupiti nekoj aspx stranici iz neke druge klase!?

[ Pregleda: 1923 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.