Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pitanje ( DataGrid WPF )

[es] :: .NET :: WPF Programiranje :: Pitanje ( DataGrid WPF )

[ Pregleda: 2103 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

2paca.zwaka
Nikola Ninkovic
Web Developer
BTGPort
Trebinje, RS/BiH

Član broj: 277023
Poruke: 126
*.teol.net.



+7 Profil

icon Pitanje ( DataGrid WPF )12.09.2011. u 13:25 - pre 132 meseci
Samo me interesuje jel moguce da se DataGrid kontrola popuni ili binduje kolonu po kolonu nesto kao na rasporedu casova za skolu npr. da imam listu listi stringova casova za svaki dan
Code:

List<List<String>> raspored = new List<List<String>>();

i da u ovu listu dodajem pojedicnace liste za svaki dan i onda da popunim Dg
?
while(I->AmAlive()){
I->DoSomeProgramming();
}
 
Odgovor na temu

Dusan Kondic
Programer
ZR "Parametar" Ljubovija
Ljubovija

Član broj: 49961
Poruke: 225
*.adsl-a-11.sezampro.rs.

Sajt: www.drinacoding.com


+14 Profil

icon Re: Pitanje ( DataGrid WPF )12.09.2011. u 13:48 - pre 132 meseci
Zbog čega ne napraviš klasu tipa
Code:

    public class SkolskiDaniUNedelji
    {
        public string Ponedeljak;
        public string Utorak;
        public string Sreda;
        public string Cetvrtak;
        public string Petak;
    }

pa instanciraš
Code:

List<SkolskiDaniUNedelji> raspored = new List<SkolskiDaniUNedelji>();

?


p.s. Malo sam požurio sa odgovorom pa je klasa bez konstruktora i propertyja, ali shvataš poentu.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12819



+4754 Profil

icon Re: Pitanje ( DataGrid WPF )12.09.2011. u 14:03 - pre 132 meseci
Trebace mu property-ji umesto field-ova da bi bind-ovao ali je pristup dobar.
Kod liste listi, nemas za sta da bind-ujes (ne secam se da li je uvedeno koriscenje index-a a mislim da nije) i zato ti treba resenje koje je Dusan predlozio (samo koristi property umesto field-a).
 
Odgovor na temu

2paca.zwaka
Nikola Ninkovic
Web Developer
BTGPort
Trebinje, RS/BiH

Član broj: 277023
Poruke: 126
*.teol.net.



+7 Profil

icon Re: Pitanje ( DataGrid WPF )12.09.2011. u 14:43 - pre 132 meseci
Hvala na odgovoru ali sam znao ovo, samo me zanimalo jel moguce puniti kolonu po kolonu
....hvala
while(I->AmAlive()){
I->DoSomeProgramming();
}
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: WPF Programiranje :: Pitanje ( DataGrid WPF )

[ Pregleda: 2103 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.