Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

StoredProcedura i aritmetic exception

[es] :: C/C++ programiranje :: StoredProcedura i aritmetic exception

[ Pregleda: 817 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

brenas
srem

Član broj: 50753
Poruke: 110
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon StoredProcedura i aritmetic exception01.05.2011. u 23:11 - pre 140 meseci
problem(bar za mene izgleda da jeste):

imam stored proceduru koju sam testirao preko IBOConsole i dobio ocekivani (tacan) rezultat. e sad sam tu proceduru pozvao iz C++ aplikacije preko komponente SQLStoredProc prosledjujuci joj 4 ulazna parametra. vrednost parametara sam proverio i oni su dobro zadati, ali meni kompajler prijavljuje gresku tipa "aritmetic exception, nemric overflow or string trunc..."

procedura ne vraca vrednost(returns) nego samo radi update tabele.

evo i dela koda koji se tice procedure:

SP1->ParamByName("ulaz1")->AsDate=datum1;
SP1->PamByName("ulaz2")->AsDate=datum2;
......
Sp->ExecProc();


Neki predlog
 
Odgovor na temu

brenas
srem

Član broj: 50753
Poruke: 110
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: StoredProcedura i aritmetic exception02.05.2011. u 00:16 - pre 140 meseci
pronasao sam gdemi se pojavljuje problem:

SP1->ParamByName("KAMATNA_STOPA")->AsFloat=StrToFloat(LabeledEdit2->Text);

kada ovo uradim ovako

SP1->ParamByName("KAMATNA_STOPA")->Value(ili ->Text)=LabeledEdit2->Text

tada dobijem delimicno dobar rezultat, jer je sada broj iz Edit polja zaokruzen na ceo broj a ja zadajem decimalan broj kako sam inace i definisao tip polja u bazi decimal(5,4), koje treba da primi tu vrednost.
E sada kako dalje, jos uvek mozgam...
 
Odgovor na temu

brenas
srem

Član broj: 50753
Poruke: 110
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: StoredProcedura i aritmetic exception02.05.2011. u 00:58 - pre 140 meseci
resio sam nekako.
polje koje je u azi bilo definisano kao decimal sam preinacio u polje tipa string. Problem postoji kod konverzije vrednosti pri prosledjivanju vrednosti parametara proceduri, a zasto- nemam pojma.
Izgleda se treba drzati samo tipova polja: string,integer,date,blob.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: StoredProcedura i aritmetic exception

[ Pregleda: 817 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.