Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C# i SQL baza...o5

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# i SQL baza...o5

[ Pregleda: 1828 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

2paca.zwaka
Nikola Ninkovic
Web Developer
BTGPort
Trebinje, RS/BiH

Član broj: 277023
Poruke: 126
*.teol.net.



+7 Profil

icon C# i SQL baza...o501.05.2011. u 00:12 - pre 111 meseci
Dobro vece xD
Evo da vas pitam nesto stvarno pojma nemam zbog cega mi je javlja sledece.
Ja lepo napravim Ms Server-SQL bazu podataka koja ima 7 polja (ukljucujuci primaryKey), dodam neke podatke i sve to lepo radi sa jednim projektom. E sada ja zelim da dodam novi 'red' podataka u tu bazu i koristim query sledeci :
INSERT INTO Table1......bla bla bla sve je to uredu i kada testiram query i queryBuilderu radi super i sve......i za vreme rada programa takodje je ok....medjutim sve promene na bazi se ponistavaju onog trenutka kada ja zatvorim program.
Pri novom pokretanju tih promena nema.
Da bi' ispitao slucaj napravim jos jedan projekat u kome koristim istu bazu podataka.
Sa prvim napravim izmene u bazi a sa drugim citam podatke iz te baze ali o5 isto.....u bazi se nalaze samo pocetni redovi koje sam uneo rucno pri kreiranju tabele.
E sad napokon moje pitanje.
Kako da ove promene sacuvam 'direktno' u bazu ?? hvala
while(I->AmAlive()){
I->DoSomeProgramming();
}
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1314
212.200.243.*



+100 Profil

icon Re: C# i SQL baza...o501.05.2011. u 00:56 - pre 111 meseci
da li imaš negde Begin transaction bez commit? Da li zatvaraš konekciju kad završiš sa upitom?
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

2paca.zwaka
Nikola Ninkovic
Web Developer
BTGPort
Trebinje, RS/BiH

Član broj: 277023
Poruke: 126
*.teol.net.



+7 Profil

icon Re: C# i SQL baza...o501.05.2011. u 09:48 - pre 111 meseci
Konekcija se sigurno zatvara a to prvo cu sad evo da proverim hvala
while(I->AmAlive()){
I->DoSomeProgramming();
}
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: C# i SQL baza...o501.05.2011. u 10:05 - pre 111 meseci
koristi
Code (csharp):
using(sqlConnection conn = new Connection())

da bi definitivno zatvori konekciju.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

SpizaGenije
Spiza Genije
Software Developer
Signus

Član broj: 247347
Poruke: 193
*.teol.net.



+4 Profil

icon Re: C# i SQL baza...o503.05.2011. u 09:15 - pre 111 meseci
A da li si ti uopšte snimio to što si hteo u bazu podataka?!
Hajde probaj nešto da snimiš kroz aplikaciju, pa proveri direktno na bazi da li postoji zapis...

Nemoguće je da je aplikacija uspela nešto da obriše iz baze podataka, bez da si joj ti "naložio" da tako uradi... ja koristim VB.NET & MySQL (ponekad & MSSQL), ali nema razloga da to nije tako kod C# & MSSQL!

Nije tu u pitanju zatvaranje konekcije... konekciju zatvaraš samo da ne pinguješ server bez potrebe, a i njega pinguješ do request time out-a, pa on sam zatvori istu (kill-ne je )...

A kada se aplikacija zatvori, i konekcije su zatvorene...

Ispravite me ako grešim, i da to sa zatvaranjem konekcije ima veze u C#
Some people, when confronted with a problem, think: "I know, I'll use regular expressions."
Now they have two problems!
-Jamie Zawinsky
 
Odgovor na temu

Boris B.
Ljubljana

Član broj: 213615
Poruke: 286
*.static.t-2.net.



+14 Profil

icon Re: C# i SQL baza...o503.05.2011. u 09:27 - pre 111 meseci
I ja mislim da eksplicitno zatvaranje konekcije nece pomoci, kao ni taj using(...), nije to ParadoxDB pa da se promene ponekad gube ako ne zatvoris konekciju.
Bolje potrazi eksplicitne ili implicitne transakcije koje se ne zatvaraju, ili neko zaostalo parce koda koje si zaboravio da zakomentiras.
if it walks like a duck and quacks like a duck, it could be a dragon doing a duck
impersonation.
 
Odgovor na temu

ravni

Član broj: 8894
Poruke: 360



+15 Profil

icon Re: C# i SQL baza...o507.05.2011. u 14:17 - pre 111 meseci
odgovor je lak :)

http://social.msdn.microsoft.c...14-31ea-445f-b830-1a8682b69e68

tipujem na slucaj (2)
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+36 Profil

icon Re: C# i SQL baza...o507.05.2011. u 14:25 - pre 111 meseci
Ako je tako kao sto kaze Ravni onda je moguce da je autor teme kreirao bazu iz Visual studia umesto management studia.
Ili to nema veze.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C# i SQL baza...o5

[ Pregleda: 1828 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.