Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Fajlovi za kalendar - rade odvojeno fino, a zajedno sve pobrkaju

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Fajlovi za kalendar - rade odvojeno fino, a zajedno sve pobrkaju

[ Pregleda: 1094 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Fajlovi za kalendar - rade odvojeno fino, a zajedno sve pobrkaju03.04.2011. u 21:14 - pre 120 meseci
Evo sta mene muci, cio dan :) Imam formu, na njoj dugme submit. E kad kazem formi da joj je action=tabelica2.php, ona sve fino odradi, a kad joj kazem da je action tabelica3.php, isto sve fino odradi ALI kad joj kazem tabelica2.php+tabelica3.php, npr. u neko test.php, ma nece ni da cuje, tj. nadoveze ono sto odradi 2 i 3. Kako da to ja sredim, tj. da uprostim te fajlove, radi se o skoro identicnim? Jos stavim i else {...} i !ISSET, ali nece i nece... Evo ispod koda, cio dan izgubih. (Mozda nekom ovo dobro dodje, uglavnom ovaj kod ispise sve datume u nekom intervalu ako se on postavi/sve datume tekuceg mjeseca ako nema postavljenog intervala, a ima i kod za prebacivanje iz srpskog u engleski oblik datuma, kao i prvi i posljednji datum u tekucem mjesecu).

Code:

<?php
//////tabelica3.php////////
//prvi datum u tekucem mjesecu
if ((ISSET ($_POST['od'])) AND (ISSET ($_POST['od']))){
//malo sam zeznula ovo, srp=eng
$odsrp=($_POST['od']);  $odeng=date('d/m/Y',strtotime($odsrp));
$dosrp=($_POST['do']);  $doeng=date('d/m/Y',strtotime($dosrp));
$datumieng[0]=$odsrp;
$posljednjieng=$dosrp;
echo "<br>prvi $datumieng[0]";
/////////////////////////////////
for ($i=0;$i<30;$i++) {
$j=$i+1;
$datumieng[$j]=date("m/d/Y", strtotime("+1 day", strtotime($datumieng[$i])));
if  (($datumieng[$j])<($posljednjieng)){
echo "<br> $datumieng[$j]";
}
elseif (($datumieng[$j])==($posljednjieng)){
$datumieng[$j]=$posljednjieng;
$k=$j+1;
}
}
echo "<br>posljednji $posljednjieng <br>";
$brojdatuma=$k;
echo $brojdatuma;
}
////////////tabelica2.php
//prvi datum u tekucem mjesecu 
$prvieng2=date("m/d/Y", strtotime(date('m').'/01/'.date('Y').' 00:00:00'));
//posljednji datum u tekucem mjesecu
$posljednjieng2=date("m/d/Y", strtotime('-1 second',strtotime('+1 month',strtotime(date('m').'/01/'.date('Y').' 00:00:00'))));
//pravimo niz svih tih datuma
$datumieng2[0]=$prvieng2;
echo "<br>prvi $datumieng2[0]";
/////////////////////////////////
for ($i=0;$i<30;$i++) {
$j=$i+1;
$datumieng2[$j]=date("m/d/Y", strtotime("+1 day", strtotime($datumieng2[$i])));
if  (($datumieng2[$j])<($posljednjieng2)){
echo "<br> $datumieng2[$j]";
}
elseif (($datumieng2[$j])==($posljednjieng2)){
$datumieng2[$j]=$posljednjieng2;
$w=$j+1;
}
}
echo "<br>posljednji $posljednjieng2 <br>";
$brojdatuma2=$w;
echo $brojdatuma2;

?>



 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: Fajlovi za kalendar - rade odvojeno fino, a zajedno sve pobrkaju04.04.2011. u 09:16 - pre 120 meseci
Nisam siguran da li sam najbolje razumeo problem, ali probaj da umesto isset() funkcije koristiš empty() .
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1074
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+213 Profil

icon Re: Fajlovi za kalendar - rade odvojeno fino, a zajedno sve pobrkaju04.04.2011. u 15:35 - pre 120 meseci
Code (php):

if ((ISSET ($_POST['od'])) AND (ISSET ($_POST['od'])))
 

Imas 2 puta 'od'.
Korisno bi bilo kada bi rekao da li ima nekih gresaka, da li ti udje u petlje, koje su vrednosti..
Korisno bi bilo kada bi videli i html kod jer je verovatnije da je tamo greska.

Ovo treba da resisi sa jednostavnim debugom.
[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Fajlovi za kalendar - rade odvojeno fino, a zajedno sve pobrkaju04.04.2011. u 15:45 - pre 120 meseci
od i od sam uocila i ispravila, na kraju mi je dosadilo i uvela sam dva dugmeta-jedno za jedan fajl, drugo za drugi... Okacicu poslije cio fajl za kalendar, kad zavrsim, a u oba slucaja su skoro identicni... Hvala!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Fajlovi za kalendar - rade odvojeno fino, a zajedno sve pobrkaju

[ Pregleda: 1094 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.