Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa download-om [molim za pomoc]

[es] :: PHP :: Problem sa download-om [molim za pomoc]

[ Pregleda: 1414 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Å tampanje RSS

milosicko
Milos Jovanovic
Nis,Srbija

Član broj: 279524
Poruke: 23
212.178.247.*



Profil

icon Problem sa download-om [molim za pomoc]21.03.2011. u 15:52 - pre 124 meseci
Imam ogroman problem sa download-om,naime,radim integraciju payment gateway-a (Authorize.Net) na jednom sajtu gde se prodaju pesme (albumi).
Imam javascript koji nakon klika na Buy Now dugme u iframe ucitava stranicu download.php na kojoj imam dva koraka:

1) placanje
2) download

Sto se tice placanje tu nema problema,kad je placanje uspesno dobija se $transaction_result = true i podesava se podatak snimljen u sesiju ($sess->itemId)

Sto se tice download-a:


if($transaction_result)
{
$file = "audio/".$sess->itemId.".zip";

// Set headers
header("Cache-Control: public");
header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Disposition: attachment; filename=$file");
header("Content-Type: application/zip");
header("Content-Transfer-Encoding: binary");

// Read the file from disk
readfile($file);
unset($sess->itemId);
}

To sve lepo radi kad kupujes jednu po jednu pesmu,ali kad kliknes 3 ili vise pesama samo za prve dve pocinje download dok za ostale se samo izvrsi placanje a download jednostavno nikad ne pocinje. Dali ima logike da je u pitanju neki overload memorije ili tako nesto?

Gledao sam na internetu ali nista nisam nasao vezano za to.

Hvala svima unapred.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Problem sa download-om [molim za pomoc]21.03.2011. u 16:06 - pre 124 meseci
Da li download ne pocne za trecu ni kada se downloaduje jedna od prve dve?
Mozda je limit downloada po zahtevu, to sma primetio na nekim sajtovima, obicno drajvere, mozes 3 recimo paralelno, ali kad se skinu prva dva treci krece regularno.
Mozda da nekako zapakujes to sto je korisnik kupio pa da mu u paketu ponudis odmah 3 ili kolko vec pesme odjednom?
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.eunet.rs.



+19 Profil

icon Re: Problem sa download-om [molim za pomoc]21.03.2011. u 17:31 - pre 124 meseci
Spakuj pesme u ZIP pa kupcu pošalji taj ZIP.
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

milosicko
Milos Jovanovic
Nis,Srbija

Član broj: 279524
Poruke: 23
212.178.247.*



Profil

icon Re: Problem sa download-om [molim za pomoc]21.03.2011. u 17:42 - pre 124 meseci
Trebalo bi da download pesama ide jedan po jedan a ne u zip,sve odjednom...Ali cak i da pakujem u zip,to uopste nije tako prosto,s'obzirom da on moze kliknuti samo jednu pesmu ali moze kliknuti sada jednu pa za 10 min. jos 4 zaredom...

Teoretski,moglo bi da se saceka neko vreme pa da se onda zipuje,da je moj sajt ja bih tako uradio ali ovako moras da sledis zelju klijenta koja glasi "download treba da ide jedna pesma za drugom,da pocinje sto je pre moguce i da postoji download lista tako da sve pesme se skidaju jedna za drugom onim redom kojim su kupljene...".

Vrlo komplikovana stvar. Ja sam iso toliko daleko da sam kreirao 5 iframe-a na stranici odakle se skida(home page) pa sam kreirao 5 download.php strana (download1.php,download2.php....) i definisao sam u javascript-u preko cookies da svaki download ide u poseban iframe i preko posebnog download.php fajla - mislio sam da nije tu neki konflikt. Ali ista situacija. Problem je izgleda u browser-u.
 
Odgovor na temu

milosicko
Milos Jovanovic
Nis,Srbija

Član broj: 279524
Poruke: 23
212.178.247.*



Profil

icon Re: Problem sa download-om [molim za pomoc]21.03.2011. u 17:58 - pre 124 meseci
Postavio sam oglas u IT berzi poslova:

http://www.elitesecurity.org/t...trebna-izrada-download-skripte


Hvala svima unapred.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Problem sa download-om [molim za pomoc]21.03.2011. u 18:00 - pre 124 meseci
Uf, bas imas problem sa takvim zahtevom...
Mozes da pitas klijenta da ti pokaze gde je to tako video da radi, pa da maznes ideje ako tako nesto postoji? Ja nisam video nesto tako, da si se odmah setio da to moze da bude problem i da odmah objasnis klijentu da to veoma likely nece da moze. Osim ako je taj proces preskocio tebe pa si sad pred svrsen cin. Ali opet, objasni klijentu ako ne moze da je izmislio nesto, ako to ne moze tako nigde, pa brate, sta mozes, da ubedis MS i mozillu i google i apple i operu da naprave neku takvu podrsku u browserima...
Ja se iskreno nisam sretao sa slicnim zahtevima, a nisam ni video negde da postoji takav download sistem na internetu (a da nije u javi ili necemu komplikovanijem), ali nije nemoguce da gresim.

Probaj da pitas nekog ko zna javu i flesh, mozda ljudi imaju neko resenje pa da nesto smisljas, inace ne vidim bas nacin kako ces ovo da resis iz php-a, jer vec si primetio, ne znas koja pesma je dokle skinuta i ne mozes da kontrolises sta se sve skida i koliko ce dugo da se skida itd itd.
 
Odgovor na temu

kiklop74
Darko Miletić
Buenos Aires

Član broj: 78422
Poruke: 569
*.telecentro-reversos.com.ar.

Sajt: ar.linkedin.com/pub/darko..


+13 Profil

icon Re: Problem sa download-om [molim za pomoc]21.03.2011. u 22:38 - pre 124 meseci
Jedini nacin da ovo uradis kako treba je da promenis nacin na koji se odabiraju fajlovi. Na primer:


Kupac na neki nacin dodje do liste pesama

<checkbox> pesma 1 <buy now>
<checkbox> pesma 2 <buy now>
<checkbox> pesma 3 <buy now>
<checkbox> pesma 4 <buy now>

<buy selection now>

Svaka pesma ima check box sa leve strane kojim pravi listu pesama koje bi da kupi.

Ako klikne na <buy selection now> kupice sve izabrane pesme koje ces mu poslati kao zip
Ako klikne na <buy now> sa desne strane neke pesme kupice samo tu pesmu i nju mu posaljes na nacin koji si vec opisao

Sve prodate pesme idu u album korisnika gde on moze da ode kad hoce i skine jednu op jednu pesmu.

Ovaj nacin prodaje koriste svi veliki mp3 sajtovi.


Tko leti vrijedi
 
Odgovor na temu

milosicko
Milos Jovanovic
Nis,Srbija

Član broj: 279524
Poruke: 23
..178.212.adsl.dyn.beotel.net.



Profil

icon Re: Problem sa download-om [molim za pomoc]22.03.2011. u 16:51 - pre 124 meseci
Nasao sam neko resenje...nije bas najbolje ali radi :)

ovo je kod za Buy Now dugme:

Code:

<html>
<head></head>
<body>
<input type="button" onclick="download('<?=$id?>');" value="Buy Now"/>

<iframe src='' style='display:none;width:0px;height:0px' frameborder='0' id='download'></iframe>

</body>
</html>



Code:
JavaScript funkcija:

function download(id){

document.getElementById("download").src = 'download.php?id='+id;

}


download.php strana:
Code:

<?php

$download = new Download();

$id = $_GET['id'];

$path = "music/".$id.".zip";

if($download->pay($id))
{
  // redirect to the song file
  Header("Location: ".$path);
}
else
{
 print "
 <script language='javascript' type='text/javascript'>
  window.alert('Transaction has been declined!');
 </script>
  ";
}
?>


Na ovaj nacin,download pocinje istog momenta kad se klikne na pesmu (naravno ako prodje placanje) a ako placanje ne prodje kako treba pojavljuje se javascript alert.
Posto je iframe skriven na stranici,prava putanja do .zip fajla se ne vidi nigde.
Na ovaj nacin mozes da downloadujes 20 pesama odjednom (probao sam). :)


Prilikom placanja se proverava dali je korisnik ulogovan ili nije kao i dali ima sredstava za tu transakciju.Samo ako je uspesna transakcija onda se redirektuje preko Header();
 
Odgovor na temu

VladaSu

Član broj: 31634
Poruke: 1075
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+213 Profil

icon Re: Problem sa download-om [molim za pomoc]24.03.2011. u 11:00 - pre 124 meseci
Mozda nema veze ali ono "2 fajla" mi navelo na sumnji da tvoj kod uzme 100% konekciju i nece da je deli. Ne znam kako drugacije da objasnim.
Browseri podrzavaju istovremeno 2 konekcije ka jednom sajtu.

Mozda ti fali:
Code (php):

   header('Content-Length: ' . filesize($file));
    ob_clean();
    flush();
    readfile($file);
    exit;
 

[Ovu poruku je menjao VladaSu dana 14.06.2003. u 11:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem sa download-om [molim za pomoc]

[ Pregleda: 1414 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.