Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Podesavanje sirine stranice

[es] :: Web razvoj :: Podesavanje sirine stranice

[ Pregleda: 4025 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

LaMpiR

Član broj: 9930
Poruke: 1343



+2 Profil

icon Podesavanje sirine stranice07.02.2004. u 13:18 - pre 247 meseci
Da li je moguce napraviti skriptu koja bi automatski sirila i skracivala sirinu stranice prema korisnikovoj rezoluciji. Npr. sada da stavim 95% sirine browsera i na bilo kojoj rezoluciji bude stranica preko 95% sirine. da li je to mogucve?
 
Odgovor na temu

NikolaVeber
NikolaVeber
neradnik na porodiljskom bolovanju
Karlsruhe

Član broj: 5115
Poruke: 1254
*.rz.uni-karlsruhe.de

Jabber: nikolaveber@jabber.org
ICQ: 121532865


Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice07.02.2004. u 13:22 - pre 247 meseci
Za html tagove koje generises php-om stavis sirinu 95%, npr pomocu css-a. U tom slucaju ces imati zeljeni efekat, osim ako sadrzaj tog taga ne prelazi zadatu sirinu (imas sliku koja je presiroka).
Pop Servis "Paradise Tours"
Java User Group Karlsruhe
IT Dan - Srbija

Officer, I saw the driver who hit me - his name was Johnny Walker.
 
Odgovor na temu

LaMpiR

Član broj: 9930
Poruke: 1343



+2 Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice07.02.2004. u 19:11 - pre 247 meseci
pa da li bi mi neko mogao dati kod?
 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 955
*.dialup.neobee.net.

Sajt: https://www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice07.02.2004. u 20:53 - pre 247 meseci
u <body ...> ubacis
width="100%"

?
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.info-net.co.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice08.02.2004. u 10:51 - pre 247 meseci
Atribut width ne postoji. Najbolje je to uraditi preko JScripta ili VBScripta. :)
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.164.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice08.02.2004. u 11:46 - pre 247 meseci
Gledam danima ovaj post i sve kao necu da odgovaram, ocekujem da ce neko da napise, ali nije uzalud, bar sam se nasmejao na <BODY WIDTH=...> (ovo nije zlonamerno, bilo bi lepo da tako moze).

Dakle, moras preko javascipta, na body.onload kreiras funkciju koju nazoves recimo PromeniSirinuStrane () i u njoj napises

function PromeniSirinuStrane ()
{
w = screen.width;
h = screen.height;
self.moveTo (0,0);
self.resizeTo (w,h);
}

a funkcija se poziva kroz
<body ... onload="PromeniSirinuStrane();">
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.215.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice08.02.2004. u 11:52 - pre 247 meseci
da, zaboravih da napomenem, ako neces 100% sirine onda samo preracunaj w i h sa 95%

recimo ovako
w = parseInt(screen.width * 0.95);
h = parseInt(screen.height * 0.95);

ali moram da kazem da je to "bad design" jer mnogo moze da nervira ljude kada im ti menjas sirinu browsera. Da neko hoce da browse-uje full screen - verovatno bi sam namestio tako browser ili ga maximizovao, nije tvoje da se mesas u to. Na kraju, mozes da im ponudis da izaberu a ne da ih "teras" da te slusaju.

// licni komentar: kada dodjem na site koji mi promeni velicinu prozora - odmah stisnem Alt+F4 jer me to strahovito nervira.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

|izard
John Smith
Belgrade / Dorcol

Član broj: 20393
Poruke: 67
*.verat.net

ICQ: 68782242
Sajt: www.design2.org


Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice08.02.2004. u 12:58 - pre 247 meseci
Citat:
bluesman:
// licni komentar: kada dodjem na site koji mi promeni velicinu prozora - odmah stisnem Alt+F4 jer me to strahovito nervira.


Potpuno se slazem sa bluesman-om :)
Ali mora se i on sloziti da postoje mnogo dobre (ali cisto u experimentalnom smislu) dinamicke skripte sto se tice pomeranja ili resize-ovanja prozora.
Ne mogu sada da se setim adrese sajta na kome je jako dobro povezan JS i Flash AS, bas slucaj oko prozora, ali potrudicu se da nadjem pa cu postovati.

Poz.!
 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 955
*.dialup.neobee.net.

Sajt: https://www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice08.02.2004. u 13:50 - pre 247 meseci
aaa koji za*** :)
mislio sam na div ili tabelu u koju ce da stavlja se ostalo
 
Odgovor na temu

Xabre
Srđan Rajčić
Beograd

Član broj: 13192
Poruke: 34
*.mcsoft.co.yu

Jabber: Srdjan@elitesecurity.org
ICQ: 280236914


Profil

icon Re: Podesavanje sirine stranice20.02.2004. u 09:16 - pre 246 meseci
Možeš da pokušaš da celu stranicu staviš u jednu tabelu. Tabele možeš da procentualno povećavaš ili smanjuješ u odnosu na širinu stranice. JS je ok, ali opet...
 
Odgovor na temu

[es] :: Web razvoj :: Podesavanje sirine stranice

[ Pregleda: 4025 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.