Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pomoć oko Comboboxa

[es] :: Office :: Excel :: Pomoć oko Comboboxa

[ Pregleda: 1832 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jmunja
Zoran Jovanović
Automatičar,
Pančevo,Srbija

Član broj: 279448
Poruke: 29
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Pomoć oko Comboboxa10.02.2011. u 22:26 - pre 119 meseci
Možeš li mi pomoći oko rešenja za ovaj moj problem .
Počeo sam po malo da učim VBA i EXCEL ali sam se upetljao i ne mogu da nađem rešenje za ovo .
Evo o čemu se radi :
Treba da u ComboBox-u otvorim bazu podataka i da iz liste očitam podatak RedBroj i sa njim da mi se
pojavi i drugi podatak OsnovnoSredstvo . Kada izvršim selektovanje broja potrebno je izvršiti popunu
u formi : OsnovnoSredstvo , InventarniBroj ; Prostorija ; Pozicija ; Tip opreme i FabričkiBroj .
Podaci u TextBox : Datum popravke ; Opis popravke ; Utrošen materijal ; Popravku izvršio i Utrošeno vreme
popunjavam sam .
Unošenje podataka u arhivu sam uradio kao i brisanje unetih podataka.
Možda je ovaj moj zahtev preglomazan ali se nadam da češ ga rešiti .
Unapred hvala !
Pozdrav jmunja .
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

neptuncokg
Predrag M
racunovodja
Kragujevac

Član broj: 230353
Poruke: 326
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+9 Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa10.02.2011. u 23:33 - pre 119 meseci
Nisam siguran da sam najbolje razumeo, ali evo pokusaja. Pogledaj primer. Preradio sam ti malo dogadjaj "cboBroj_Change", i osobine combobox-a (RowSource, ColumnWidths i ColumnCount). Pogledaj sve to malo pa javi da li je to sto si hteo. Pozdrav
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

jmunja
Zoran Jovanović
Automatičar,
Pančevo,Srbija

Član broj: 279448
Poruke: 29
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa11.02.2011. u 05:48 - pre 119 meseci
To je to što sam hteo , ali sada prilikom pokušaja unosa podataka javlja grešku :
Run-time eror 381 .
Could not get the Column property .
Invalid property array index .
Sada ću i ja pokušati da pronađem o čemu se radi , ali bih te pitao još nešto . Da li može , kada se otvori prozor forme , Excel da se spusti u tul bar i obrnuto
kada se zatvori forma da se prozor excela ponovo vidi .
Hvala i pozdrav .
 
Odgovor na temu

jmunja
Zoran Jovanović
Automatičar,
Pančevo,Srbija

Član broj: 279448
Poruke: 29
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa11.02.2011. u 07:03 - pre 119 meseci
Grešku koja se javljala kada sam hteo da unesem podatke sam rešio tako što sam izbrisao Me.cboBroj.Value = "" , ali bih Te zamolio da mi daš odgovor za moje drugo pitanje .
Pozdrav !
 
Odgovor na temu

neptuncokg
Predrag M
racunovodja
Kragujevac

Član broj: 230353
Poruke: 326
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+9 Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa11.02.2011. u 11:59 - pre 119 meseci
Pokusaj da negde ubacis sledeci kod (naprimer u "Workbook.Open"() : Application.WindowState = xlMinimized 'minimizira radnu svesku
a u dogadjaj dugmeta Izlaz, posle Unload Me - Application.WindowState = xlMaximized
 
Odgovor na temu

jmunja
Zoran Jovanović
Automatičar,
Pančevo,Srbija

Član broj: 279448
Poruke: 29
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa11.02.2011. u 13:21 - pre 119 meseci
Prvo , hvala na odgovoru . Pokušao sam da ubacim i ovaj detalj ali mi ne uspeva . Verovatno ću da se tim pozabavim malo kasnije .
Pozdrav !
 
Odgovor na temu

neptuncokg
Predrag M
racunovodja
Kragujevac

Član broj: 230353
Poruke: 326
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+9 Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa11.02.2011. u 16:28 - pre 119 meseci
A sto ponovo ne prilozis fajl, da vidimo kako ne radi...
 
Odgovor na temu

jmunja
Zoran Jovanović
Automatičar,
Pančevo,Srbija

Član broj: 279448
Poruke: 29
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa11.02.2011. u 17:41 - pre 119 meseci
Evo šaljem Ti fajl koji je malo prepravljen .
Pozdrav !
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

neptuncokg
Predrag M
racunovodja
Kragujevac

Član broj: 230353
Poruke: 326
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+9 Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa11.02.2011. u 22:35 - pre 119 meseci
Ja nazalost ne mogu da pristupim tvojim makroima. (Pravougaonik1.click, Pravougaonik2_Click)

U modulu1 imas kod za formu (?):

Private Sub UserForm_Click()
Sub ShowUserForm()
Unospodataka.Show
End Sub

Sta je "Sub ShowUserform()" ??

Zaista ne razumem o cemu se radi. Mozda zato sto ja radim pod Excelom-2003.
Mozda neko drugi pomogne. Pozdrav
 
Odgovor na temu

jmunja
Zoran Jovanović
Automatičar,
Pančevo,Srbija

Član broj: 279448
Poruke: 29
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa12.02.2011. u 05:40 - pre 119 meseci
Ako nemožeš da otvaraš ovaj zadnji primer Ti pokušaj sa primerom koji si mi poslao samo izbaci Me.cboBroj.Value = "". Sada da Ti kažem da je Pravougaonik1 poziv za otvaranje forme Unospodataka ( Sub ShowUserform()" ) dok je Pravougaonik2 hiperlink za otvaranje stranice arhiva . To u excelu 2007 radi .
Pozdrav i hvala za uloženi trud .
 
Odgovor na temu

Jpeca
Predrag Jovanović
poslovni analitičar
Gowi
Pančevo

Moderator
Član broj: 25683
Poruke: 2167
*.wimax.verat.net.

Sajt: www.gowi.rs


+89 Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa12.02.2011. u 10:31 - pre 119 meseci
U događaju inicijlazacije forme postavi

Code:
Application.WindowState = xlMinimized


Da se korisnička forma ne bi minimizovala postavi svojstvo forme ShowModal na False

Prilikom zatvaranja forme (događaj Terminate) postavi
Code:
Application.WindowState = xlMaximized


Nije to loše Rembrante, samo što ne bi dodao još malo boje?
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

jmunja
Zoran Jovanović
Automatičar,
Pančevo,Srbija

Član broj: 279448
Poruke: 29
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Pomoć oko Comboboxa12.02.2011. u 14:07 - pre 119 meseci
Hvala . To je to .
Pozdrav !
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: Pomoć oko Comboboxa

[ Pregleda: 1832 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.