Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Flex problem na serveru nece da sacuva sliku

[es] :: Flash :: Flex problem na serveru nece da sacuva sliku

[ Pregleda: 1086 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Popov

Član broj: 265962
Poruke: 43
*.static.kdsinter.net.



+1 Profil

icon Flex problem na serveru nece da sacuva sliku27.01.2011. u 11:26 - pre 116 meseci
Pozdrav,radim sa flash builder - flex 4,sve mi lepo radi na lokalu ali nece da mi radi na serveru ne znam zasto.
Znaci kad kliknem na dugme,treba da mi uhvati sliku video display,to nece da mi odradi na serveru,dok mi na lokalu radi.
evo koda :
Code:

            [Bindable]
            public var encodedString:String;

            protected function btn_capture_image_clickHandler(event:MouseEvent):void
            {            
                ohSnap = ImageSnapshot.captureImage(videoDisplay);
                
                var bmpData:BitmapData = new BitmapData(videoDisplay.width,videoDisplay.height-25,true, 0xffffff);                
                bmpData.draw(videoDisplay);
                
                var bm:Bitmap = new Bitmap(bmpData);
                img.source = bm; // img componenta
                
                encodedString = ImageSnapshot.encodeImageAsBase64(ohSnap);                                 
            }


Prosto,jednostavno,ali na serveru ne radi :(
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: Flex problem na serveru nece da sacuva sliku27.01.2011. u 23:31 - pre 116 meseci
Pozdrav, pokušavam tvoj kod da proučim, međutim tu nešto ne valja. Kolko ja vidim ti hoćes da snimiš sliku iz jednog objekta (videoDisplay), i da oduzmeš 25 piksela širine. Ja sam radio alat za isecanje slike, ali nikako nisam koristio ImageSnapshot. Ako te interesuje kako da snimiš sliku objekta, pa da prikažes u drugom objektu, mogu ti postaviti neki naprostiji kod. Pozdrav !

EDIT : Imam par pitanja pre nego što odgovoriš : Da li si možda probao da proveriš aplikaciju nad debuggerom ? Jel imaš postavljen crossdomains.xml na serveru ? Ako možda imaš poruke u debuggeru kao "Security Sandbox Violation", trebaš postaviti crossdomains.xml da mu dozvoliš da učita fajlove sa drugog servera ( samo ako učitavaš fajlove sa drugog sajta/servera ).
 
Odgovor na temu

Ivan Popov

Član broj: 265962
Poruke: 43
*.static.kdsinter.net.



+1 Profil

icon Re: Flex problem na serveru nece da sacuva sliku28.01.2011. u 11:00 - pre 116 meseci
Pozdrav,resio sam problem,bio je crossdomail problem.Odustao sam od ImageSnapshoota,njega sam koristio jer nisam znao da moze da se slika konvertuje u 64base bez ImageSnapshot-a.Sada znam

a ovo :
Code:

videoDisplay.height-25


je,jer ne zelim da mi se vide videoDisplay controle(ustvari to je video player),znam da sam mogao da koristim bas videodisplay(sto nema kontrole za pustanje,ali to mi ne treba) treba mi player sa kontrolama,pa samo ocecem te kontrole posle.Ako imas neko bolje resenje da mi ponudis,extra,hvala,daj da vidimo,da probam.

Ne znam kako da debugujem aplikaciju koja je na serveru.U pon sam prvi put probao flex,srecan sam i sa ovim sto sam uradio do sada
Ako imas neki tut,kako debagovati app na serveru,daj link,molim te.mozda zatreba.
 
Odgovor na temu

Nikola Medić

Član broj: 277765
Poruke: 38
*.dynamic.stcable.net.



+5 Profil

icon Re: Flex problem na serveru nece da sacuva sliku28.01.2011. u 11:39 - pre 116 meseci
Ako bi želeo da uzmeš sliku bez kontrola, to možeš preko svojine :
Code:
VideoPlayer.videoDisplay

Što znači ako bi želeo da uzmeš sliku iz videoDisplay, to bi ovako izgledalo :
Code:
var videoPlayer:VideoPlayer = new VideoPlayer;
var bitmapData:BitmapData = new BitmapData(videoPlayer.videoDisplay.width,videoPlayer.videoDisplay.height,true,0xffffff);
bitmapData.draw(videoPlayer.videoDisplay);

Kontam da će ti to pomoći :)

A za debuggovanje aplikacije koja se nalazi na serveru, postaviću tutorial na novoj temi kako se to radi, jer kontam da će to biti mnogo korisno svima koji rade u Flexu :)

[Ovu poruku je menjao Nikola Medić dana 28.01.2011. u 14:30 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Ivan Popov

Član broj: 265962
Poruke: 43
*.static.kdsinter.net.



+1 Profil

icon Re: Flex problem na serveru nece da sacuva sliku29.01.2011. u 00:27 - pre 116 meseci
Hvala puno na odgovoru,super za tutorial.Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Flex problem na serveru nece da sacuva sliku

[ Pregleda: 1086 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.