Plocha je MSI MS-7236 945 Neo 5 ver. 2.5
Procesor je vecj napomenuti.
U biosu mu je default magistrala 200 MGHz i mnozhilac x9.
Chitao sam po raznim forumima da su ljudi uspevali da ga dignu na 3 GHz, pa chak i preko.
Magistralu sam podigao na 330 MGHz i to mu dodje na nekih 2.97 Ghz, pokushao sam da zaokruzhim na 3,
medjutim necje da uchita bios i posle ga vrati na default.
Za matichnu plochu ima samo opcija u procentima da se podigne magistrala i podigao sam za 20 %. Ne mozhe vishe.
Memoriju sam podigao na 2.10 v i voltazhu procesora na nekih 5 % (kao i matichna, daje samo procentualne vrednosti).
Naravno, morao sam da kupim novi kuler (Cooler Master TX-3) i sada je u stanju mirovanja temperatura 30 stepeni po jezgru.
Odradio sam i 3Dmark (Vantage), igrao NBA 2k11, Pes 11 i sve radi perfektno bez problema, ne kuje, dizhe sistem normalno itd ...
E sada .. problem koji se javio je sledecji:
Instalirani windows je windows 7, 64bit. Kada odem na system information, dobijem sledecje ochitavanje za procesor:
Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @1.80Ghz 2.43 GHz.
Dakle, ochitava ga na 2.43, iako ga u biosu chita kao 2.97 GHz.
Kada pokrenem CPU-Z Bus Spead je zakovan na 270 Mhz, iako sam u biosu digao na 330. I on ga takodje ochitava 2.43 Ghz.
Zbog chega necje da prepoznaju tih 2.97, kako u biosu pishe da jeste ?
Kada udjem u bios, stoji da je podeshena magistrala na 330 MHz, a u windowsu nikako da dobijem preko 270 MHz.
Meni nije jasno shta se ovde deshava, pa ako neko ima neku ideju, neka je podeli sa mnom :)
Hvala !
Zato od rakije nema bolje zhene