Pozdrav svima! Imam plocu sa integrisanom zvucnom karticom, ali zvuk nece da radi. Windows je sam pronasao ostale drajvere, a neke sam sam instalirao (graficka, modem..). Za plocu nemam nikakav CD ili papir, a na njoj ne mogu da pronadjem oznaku modela da bih potrazio drajvere na netu. Evo screeanshotova programa CPU-Z i SIW-a ali oni ne ocitavaju to sta mi treba. Moze li neko da me uputi kako da dodjem do oznake ploce? Inace plocu sam celu pregledao i nikakvu oznaku nisam mogao da pronadjem. Cak ne znam ni marku. Hvala!
Očigledno je da imaš Intel 845 čipset pa proveri da li će gornji link pomoći. Pošto nisi rekao koji Win koristiš, pretpostavljam da AC 97 neće pomoći (za XP verovatno je AC 97 baš ono što treba za tvoju ploču).
A jel bi mogao da kvalitetno uslikas plocu da je vidimo makar ;-) Pomoglo bi i da pri POST-u (cim ukljucis racunar) pritinses Pause/Break taster i da zapises sta pise na dnu ekrana.
combuster: A jel bi mogao da kvalitetno uslikas plocu da je vidimo makar ;-) Pomoglo bi i da pri POST-u (cim ukljucis racunar) pritinses Pause/Break taster i da zapises sta pise na dnu ekrana.
Ovo sa Pause/Break tasterom sam pokusao ali tu mi ne ispisuje nista vezano za plocu... Samo da mi burazer donese mob sa blicem i postavicu slike.
Uspeo sam matori! Ovaj program ti je extra, jedino sa njim sam uspeo da ocitam pravu oznaku ploce, a onda je bilo lako pronaci drajvere (iako ih nema na sajtu proizvodjaca). Inace, u pitanju je Chaintech 9BJD.. Hvala ti mnogo i hvala svima vama na trudu i vremenu. Pozdrav za SVE!