Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Globalni _root u AS3 (možda nekom zatreba), Ne može da šteti a može da koristi :)

[es] :: Flash :: Globalni _root u AS3 (možda nekom zatreba), Ne može da šteti a može da koristi :)

[ Pregleda: 1381 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Globalni _root u AS3 (možda nekom zatreba), Ne može da šteti a može da koristi :)27.12.2010. u 21:53 - pre 116 meseci
Davno sam bio naleteo na foru kako u AS3 da napravite globalni objekat u koji možete da trpate sve vrste varijabli i da pritom budu dostupne svu da u celoj aplikaciji. Primetio sam da neki i iskusniji AS3 programeri ne znaju za ovu foru, pa reko ajde da podelim ovo sa svetom. Ovo može pogotovu da bude korisno za old-school ili novopečene AS3 programere koji su navikli na dobri stari _root iz AS2 smile.gif

Da bi ste sxvatili kako je ovo urađeno, ovo zaxteva da budete jako iskusni sa OOP što verovatno mnogima od aktivnix članova sa ovog foruma neće biti problem da sxvate.

Fora je da se napavi posebna klasa čiji kôd nećete nikada više menjati, i treba da je sačuvate i ubacite u svaki projekat u kojem vam ona zatreba. Fora je zapravo samo napraviti klasu koja će u sebi imati public static const Object u koji možete da trpate bilo koju vrstu informacija, zbog toga što je Object dynamična klasa i dozvoljava da menjate njen sadržaj u realtime.

Celokupni kôd za tu klasu je sledeći:

Code:
package {
    
    public class Glo  {
        public static const bal:Object = new Object();
        
        public function Glo() {
            
        }
        
    }
}


Usage:
Svaki put kada hoćete da referencirate taj globalni objekat, pišete:
Glo.bal.property1 = "bla bla";
Glo.bal.property2 = 42;
Glo.bal.property3 = new Bitmap();
Glo.bal.property4 = nazivNekeFunkcije;
...

Ako hoćete možete u gornju klasu i da dodate funkciju koja automatski isprazni sve propertyeve tog objekta (pošto ne možete da ga jednostavno instancirate ponovo)
Code:

        // null-ifikujem sve property-e jednog objekta
        public static function isprazniGlobalObject():void {
            for ( var _property in Glo.bal ) {
                Glo.bal[_property] = null;
            }
        }

www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Globalni _root u AS3 (možda nekom zatreba), Ne može da šteti a može da koristi :)

[ Pregleda: 1381 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.