Citat:
marijajovic: Radim pre svega arhitekturu tj. modelujem neke objekte, najvise enterijere. Pitam za program koji je slican SketchUp-u po opcijama, meniju i tako to. Kad sam vec to savladala da ne odem u neki drugi svet. Da se ne mucim mnogo. SketchUp sam naucila koristeci video tutorijale poput lynde.
Poštovana Marija,
Vidim da već imate iskustva sa programom Google Sketchup, i da radite baš ono što me zanima:arhitekturu, objekte, enterijere,.....
Na
ovom linku sam jedva dovršio prizemlje.
Izgleda da ili ja ne znam kako se pravilno koristi Sketchup ili da ovaj free program nije savršen. Da li ste imali slučajeve da kad taman završavate deo po deo i sklopite u jedno, pa kad imate nekih nepotrebnih vidljivih linija - da li se imali slučajeve da kad god brišete neku liniju, odjednom na drugom nevidljivom delu obriše nešto drugo bilo šta.....?
Zbog toga sam se "iznervirao" pokušavajući da povratim ono što je bilo nepredviđeno brisano (nedostajuće površine,.....).
Da li ste bez problema u Sketchup nacrtali u 3 dimenzije i najkomplikovanije kuće sa najsloženijim krovom? A kakav je slučaj sa enterijerom?
Imam Autocad 2009, i taj program bez ikakvih problema prima Archicad crteže kuća u 2D obliku i da sa tim crteže kuća u Autocadu 2009 mogu da menjam šta god hoću.
Znači, po mom mišljenju, treba tom Autocad samo dodati još neke dodatke (gotovi moduli svih elemenata) da bi bio ArchiCAD. Da li ima negde tih free dodataka?
E sad postavljam pitanje, kako da Autocad dwg. crteže u 2D obliku da prevedem u 3D sa mogućnošću "šetnje" oko i unutar kuće?