Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Edit header-a i linkovanje u njemu

[es] :: Flash :: Edit header-a i linkovanje u njemu

[ Pregleda: 2752 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nindza52

Član broj: 121436
Poruke: 30
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Edit header-a i linkovanje u njemu29.11.2010. u 13:19 - pre 117 meseci
Citao sam dosta, pokusavao da resim i na kraju shvatio da se vrtim u krug jer jednostavno ne znam to da uradim.

Imam izvorni header fajl i uspeo sam da prepravim text ( u headeru i na linkovima ) onako kako meni odgovara. Problem koji ne umem da resim ( a to je vecina posla ) je sledeci :
Taj header ima 4 taba a na svakom od njih postoji po 3 linka.. Prvi tab je otvoren stalno, dok se ostali otvaraju na kliktaj. Prilikom kliktaja na 2. , 3. ili 4. tab, ceo header mi se refreshuje, odnosno ponovo ucita i 1.tab i dalje ostaje otvoren umesto da se prebaci na kliknuti. Kao da se nista nije dogodilo..
Drugi problem su mi linkovi. Uspeo sam da prepravim text koji se vidi ali ne umem da ubacim kod da mi otvara odredjenu internu stranicu i da se pri tom ne refreshuje header..

Uspeo sam da nadjem na netu kod
Code:
on (release) {
getURL("test.html", "_blank");

koji treba da se ubaci ali ne znam kako niti gde.. Citao sam , muvao, pokusavao, ali moram priznati da sam glup :(

Ako je bitno, napomenuo bih da prilikom testiranja na kompu, tabovi se otvaraju kako treba a linkovi ne rade jer kod nije ubacen... Kada sam sve podigao na net i probao da vidim kako se ponasa, dopslo je do toga da se tabovi ponasaju onako kako sam opisao u 2.pasusu...

Ukoliko je neko raspolozen da mi pomogne ( odradi, usmeri ) i da ima strpljenja za mene :P , poslao bih mu i taj izvorni fajl na PP kako bi video i sam o cemu se radi..


poglavica uvek bdi nad svojim plemenom
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu30.11.2010. u 12:44 - pre 117 meseci
Viđao sam taj templejt na templatemonster sajtu, ali sad ne mogu da ga pronađem. Koji je njegov broj? A možeš i link da postaviš do njega, pa da pogledam. Vidim da je korišćen actionscript 2. A kod za otvaranje nove strane bi trebalo da izgleda ovako:
Code:

on (release) {
    getURL("http://www.sajt.com", "_blank");
}

Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

nindza52

Član broj: 121436
Poruke: 30
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu30.11.2010. u 15:47 - pre 117 meseci
broj je 20523.
Actionscript 2 ne znam da li se koristi, jer kod koji sam naveo u svom 1.postu je kod koji sam nalazio kao resenje.. nigde nisam nasao gde to pise..Ispravio bih da znam..
Code:
on (release) {
    getURL("http://www.mojsajt.com/index-2.html", "_self");
}

Ja bih kod postavljao tako ako je to moguce... naravno da bi se index stranice menjale u zavisnosti od toga koji je link u pitanju.. A _blank otvara novu stranicu.. Meni _self lici na to sto mi treba, ako se uopste tako radi.. Ne zelim novi tab/prozor. Zelim da se u istom tabu otvori nova stranica koja je pozvana preko linka, s tim da se header , koji je u flashu, ne ucitava ponovo..
Obzirom na moje znanje..probao sam da nadjem, preko opcije FIND, neki actionscript koji spominje index-2 stranicu ( npr. ) i nasao sam sledece:
Code:
on (rollOver) {    if (_root.link<>num) {this.gotoAndPlay("s1");}}
on (releaseOutside, rollOut) {if (_root.link<>num) {this.gotoAndPlay("s2");    }}
on (release) {
    if (_root.link<>num and _root.animation==1) {
        _root.animation=0;
        _parent["item"+_root.link].gotoAndPlay("s4");
        _root.menu_2["b"+_root.link].gotoAndPlay("s2");
        _root.link_prev = _root.link;
        
        _root.link = num;
        _root.menu_2["b"+_root.link].gotoAndPlay("s1");
        this.gotoAndPlay("s3");
        _root.line_.gotoAndPlay("s1")
        getURL("index-2.html");
    }
}

Sta ja treba da izmenim ovde, ako je uopste to to , da bi se otvarala stranica index-2 a da se sam header ne ucitava ponovo vec da se zadrzi tu gde jeste...

[Ovu poruku je menjao nindza52 dana 30.11.2010. u 22:26 GMT+1]
poglavica uvek bdi nad svojim plemenom
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu01.12.2010. u 02:12 - pre 117 meseci
Verovao ili ne, odgovor sam ti dao u prethodnom postu. Samo što bi u ovom slučaju kod za otvaranje nove strane trebalo da izgleda ovako:
Code:
on (release) {
    getURL("http://www.index-2.html");
}


U ovom templejtu kod je sledeći:

Code:
on (rollOver) {    if (_root.link<>num) {this.gotoAndPlay("s1");}}
on (releaseOutside, rollOut) {if (_root.link<>num) {this.gotoAndPlay("s2");    }}
on (release) {
    if (_root.link<>num and _root.animation==1) {
        _root.animation=0;
        _parent["item"+_root.link].gotoAndPlay("s4");
        _root.menu_2["b"+_root.link].gotoAndPlay("s2");
        _root.link_prev = _root.link;
        
        _root.link = num;
        _root.menu_2["b"+_root.link].gotoAndPlay("s1");
        this.gotoAndPlay("s3");
        _root.line_.gotoAndPlay("s1")
        getURL("http://www.index-2.html");
    }
}


Ne obraćaj pažnju na prve linije koda, one služe za animaciju aktiviranog tastera.
Zanimljivo je to da kada testiraš originalni templejt na kompu samo flash radi kako treba, ali kada otvoriš index stranu u pretraživaču onda linkovi na tom meniju ne rade i otvara se uvek ta strana. Autori ovih templejta pretpostavljaju da će korisnik pre postavljanja sajta zameniti URL adrese, tako da je to razumljivo. _self otvara stranu u istom prozoru, ali u ovom slučaju nije potrebno da to navedeš, dovoljan je samo URL. Kada postaviš sajt na server onda će URL biti:
Code:
getURL("http://www.sajt.com/index-2.html")
Pogledaj izmenjeni sajt iz priloga. Pozdrav!
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

nindza52

Član broj: 121436
Poruke: 30
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu02.12.2010. u 17:58 - pre 117 meseci
Ok, skontao sam sta si hteo reci i ispravio sam kod i koliko vidim na netu to funkcionise bas kako treba.. ALI samo u delu da se otvori odgovarajuca strana ( index, index-1, index-2 ili index-3 ).. Ali se header ponovo ucitava i ostane na onom istom prvom tabu na kome je i bio... Dakle taj meni nikako ne radi !!! A na svakom od 4 taba, imam po 3 linka ( za koje uzgred receno nemam pojma kako se postavljaju i gde )...
Dakle, ako bih kliknuo na ABOUT US ( sa slike u prvom postu ), umesto da predje na taj tab ( kao sto funkcionise offline ) i da se zadrzi na njemu... header se opet ucita i ostane na HOME PAGE kao da se nista nije dogodilo..
Ponavljam, text ispod headera reaguje kako treba samo header pravi problem.. Kako ga spreciti da se opet ucitava odnosno da radi ono sto treba da radi...

Da nema veze sa ovim
Code:
_root.link
???
poglavica uvek bdi nad svojim plemenom
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu04.12.2010. u 13:25 - pre 117 meseci
Ne, gledaj na _root.link kao na promenljivu kojoj je dodeljena neka vrednost, a num promenljiva ima vrednost između 1 i 4 u zavisnosti od pozicije glavnog tastera koji je pritisnut. Inače, oni podlinkovi nemaju nikakvu ulogu, jer im nije dodeljen ni naziv instance. Postaviću ovaj sajt negde pa ću pogledati o čemu se radi.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

nindza52

Član broj: 121436
Poruke: 30
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu08.12.2010. u 21:57 - pre 117 meseci
Nikakav napredak ??
poglavica uvek bdi nad svojim plemenom
 
Odgovor na temu

nindza52

Član broj: 121436
Poruke: 30
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu18.12.2010. u 13:35 - pre 117 meseci
Isto pitanje sam postavio na nekoliko foruma..

http://www.mycity.rs/Flash/Edi...er-a-i-linkovanje-u-njemu.html

Mozda ova razmena misljenja moze da pomogne ??
poglavica uvek bdi nad svojim plemenom
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu19.12.2010. u 08:45 - pre 117 meseci
ajde pošalji meni source ako imaš. Ja sam dekompajlirao taj templejt, ali lepše je ako imaš originalni source.
I napiši mi tačno šta želiš da postigneš, usput ću verovatno id a ti objasnim kako se to radi :)
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu22.12.2010. u 17:04 - pre 117 meseci
Evo i mene. Ima napretka, ali nema interneta. Imam problema sa glupavim mobilnim internetom i cekam da ga Telekom resi. Inace, uspeo sam da odradim ono sto si zamislio, ali samo koriscenjem frejmova, sto bas i nije najbolje resenje. Jedino tako moze da se izvede da se flash heder ne reloaduje svaki put kada se pritisne neki od glavnih linkova. Inace, pokusavao sam i sa prosledjivanjem parametara i html fajla u flash, ali ni to nije dalo ocekivani rezultat. Nadam se da cu ovih dana moci da koristim net pa cu da uploadujem fajlove da ti pokazem kako izgleda ono sto sam uradio. Pozdrav!
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.



+3 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu23.12.2010. u 12:26 - pre 117 meseci
Ajde, baš me zanima.
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu09.01.2011. u 13:24 - pre 116 meseci
Znam da je prošlo dosta vremena, valjda nisi zaboravio na ovu temu. Rešio sam ovaj problem i postavio ceo sajt tako da možeš da vidiš kako izgleda. Pogledaj ovde:dhost.info/manofhonor/index.html. Umesto frejmova koje sam koristio kao početnu ideju, ovo sam odradio korišćenjem AJAX-a, tako da je mnogo kvalitetnije nego što bi to bilo korišćenjem (ozloglašenih) frameset-ova. Kada se header prvi put učita ponaša se kao standardan meni urađen u javascriptu. Korišćenjem ove tehnologije smanjuje se opterećenost servera jer se ne učitava cela strana, pa je prikazivanje gotovo trenutno i za to vreme header ostaje na svome mestu. Ako ti zatreba objašnjenje postupka kojim sam došao do željenog rezultata slobodno pitaj. Pozdrav!
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

nindza52

Član broj: 121436
Poruke: 30
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu09.01.2011. u 13:49 - pre 116 meseci
Extra ! To je bas ono sto je taj header i trebalo da radi.. u tom delu gde reaguju tabovi i ucitavanje strane.. Je li i problem sa podlinkovima na svakom tabu resen ??
poglavica uvek bdi nad svojim plemenom
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu09.01.2011. u 19:04 - pre 116 meseci
Njima nisu dodeljene funkcije, tako da za sada oni nemaju nikakvu interaktivnu ulogu (osim što se prikazuju). Prema svojim potrebama možeš im dodeliti "akcije" koje želiš da se izvršavaju kada se na neki od njih klikne.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

nindza52

Član broj: 121436
Poruke: 30
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu09.01.2011. u 21:24 - pre 116 meseci
ja sam probao to da uradim ali se onda dogodilo da prestanu da reaguju uopste.. nije uopste povezano sa linkom .. cak se ona crta ispod podlinkova izgubi i samo ostane text.. u svakom slucaju interesuje me resenje onih tabova za pocetak..
poglavica uvek bdi nad svojim plemenom
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu09.01.2011. u 23:31 - pre 116 meseci
Sada ću samo da ti nagovestim kako da dodaš URL za podlinkove. Na primer, podlinkovi koje se nalaze ispod prvog glavnog tastera Home page alaze se u animiranom klipu line koju može da nađeš u biblioteci (library) i kada klikneš na simbol animiranog klipa ispred njegovog naziva na pozornici će se prikazati njegov sadržaj, a ispod vremenska linija tog animiranog klipa. Da bi mogao da vidiš i da edituješ animirane klipove koji se tu nalaze (ukoliko vidiš da desno od naziva lejera stoji crveni X) moraš da klikneš mišem na sliku oka i katanca koji se nalaze iznad svih lejera. Izaberi frejm 23 (videćeš da su tada podlinkovi zauzeli svoju poziciju i tada ih možeš selektovati). Klikni na prvi podlink Welcome dva puta i naći ćeš se unutar animiranog klipa txt 1. Ovde se nalaze i svi ostali podlinkovi (a koje nećeš odmah zapaziti jer se nalaze na frejmovima 2,3,4 na poslednjem lejeru). Klikni još jednom dva puta i naći ćeš se u animiranom klipu Button Lines gde trebaš dodati kod. Prvo proveri da li je i dalje selektovan taster Welcome, a zatim otiđi u prozor Actions. Tu ćeš videti dve linije koda:
Code:
on (rollOver) {gotoAndPlay("s1");} // ovde se prikazuje animacija linije koja se pojavljuje ispod podlinka kada se na njega postavi pokazivač miša
on (releaseOutside, rollOut) {gotoAndPlay("s2");} // ovde se prikazuje animacija linije koja se smanjuje i nestaje ispod podlinka kada se sa njega skloni pokazivač miša

Ovde trebaš uneti kod kojim želiš da pridružiš neku akciju koja se izvršava kada se pritisne na podlink, kao na primer:
Code:
on (release) {
    getURL("http://www.nekisajt.com", "_blank");
}


U toku dana ću napisati nešto više o svemu ovome.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu10.01.2011. u 12:49 - pre 116 meseci
Pa da nastavimo. Apdejtovao sam heder i dodao URL podlinkovima, tako da se sada klikom na svaki od njih otvara strana index-5.html. Kod izgleda ovako:
Code:
on (release){
    getURL("javascript:ajax('index-5.html','testDiv')");
    }

ajax predstavlja funkciju koja se poziva kada se klikne na link i kojoj se prosledjuju dva parametra (argumenta): prvi je strana za koju želimo da se učita, a drugi je mesto u dokumentu gde želimo da se prikaže (u ovom slučaju to je unutar div taga koji ima id="testDiv"). Da predjemo sada na AJAX koji stoji iza svega ovoga.
U ajaxtest.js fajlu nalazi se sledeći kod:
Code:
function kreiranjeObjekta() {
var xhr = false; // kreiramo promenljivu xhr i dodeljujemo joj vrednost "false"
if (window.XMLHttpRequest) { // proveravamo da li pretrazivač razume XMLHttpRequest objekat
xhr = new XMLHttpRequest(); // kreiramo instancu XMLHttpRequest objekta
} else if (window.ActiveXObject) { // ovaj deo koda se izvršava ukoliko se koristi Internet Explorer
try {
xhr = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); // probaćemo da kreiramo instancu ActiveXObject objekta
} catch(e) {
try {
xhr = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); // probaćemo da kreiramo instancu ActiveXObject objekta koji koriste novije verzije Internet Explorera
} catch(e) {
xhr = false; // ukoliko je neuspešno prošao pokušaj kreiranja instance ActiveXObject objekta onda ćemo dodeliti promenljivoj xhr vrednost "false"
}
}
}
return xhr; // vraćamo vrednost promenljive koja će imati vrednost "true" ili "false"
}

function ajax(file,divID) { // kreiramo funkciju ajax i prosledjujemo joj dva parametra: prvi je naziv fajla koji želimo da učitamo, a drugi je id taga gde će se fajl prikazati
  var zahtev = kreiranjeObjekta(); // kreiramo promenljivu zahtev i dodeljujemo joj vrednost funkcije kreiranjeObjekta() koja će imati vrednost "true" ili "false"
  if (zahtev) { // ako je vrednost ove promenljive "true" onda će se kreirati konekcija, u suprotnom pretraživač ne podržava AJAX
    zahtev.onreadystatechange = function() { // kada se desi neki dogadjaj pozivamo funkciju
      prikaziOdgovor(zahtev,divID); // pozivamo funkciju prikaziOdgovor i prosledjujemo joj dva parametra
    };
    zahtev.open("GET", file, true); // šaljemo zahtev serveru koristeći "open" metod i prosledjujemo tri parametra gde je prvi tip zahteva, drugi naziv fajla koji zahtevamo i treći da li koristimo asinhroni zahtev
    zahtev.send(null); // kada koristimo "GET" metod ne šaljemo dodatni zahtev serveru
  }
}

function prikaziOdgovor(zahtev,divID) {
  if (zahtev.readyState == 4) { // proveravamo da li je zahtev prosledjen i da li je server spreman
    if (zahtev.status == 200 || zahtev.status == 304) { // proveravamo da li je status "OK" ili "Not modified"
      document.getElementById(divID).innerHTML = zahtev.responseText; // ovim ispisujemo sadržaj strane unutar div taga
    }
  }
}

Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu10.01.2011. u 18:07 - pre 116 meseci
Ponovo sam apdejtovao header i sada sam svim podlinkovima dodao URL, tako da kada klikneš na prvi podlink Welcome učitaće se strana index-5.html, klikom na drugi prikazuje se strana index-6.html i tako redom, a za svaki podlink će se na pripadajućoj strani pojaviti podnaslov sa njegovim imenom. Isprva je delovalo da bi ovo moglo da se odradi dodavanjem getURL() metode svakom podlinku ponaosob, ali ovo nije bilo moguće jer su svi linkovi instanca jednog simbola (u ovom slučaju on nosi naziv Button Empty). To znači da kada bi mu dodelili URL na onaj način koji sam naveo u prethodnom postu, svi tasteri bi imali istu funkciju, tako da je rešenje bilo da se kreira promenljiva (koju sam nazvao taster) i da joj za svaki taster dodelimo neku vrednost (za prvi podlink ona će imati vrednost 1, za drugi vrednost 2 i tako redom). Na kraju je ostalo samo da se doda uslovni izraz koji će proveravati koja je vrednost te promenljive i u skladu sa tim će otvarati neku od strana. Za ovo je najpogodnije koristiti switch, a kod izgleda ovako:
Code:
on (release) {
    switch(taster){
        case 1: getURL("javascript:ajax('index-5.html','testDiv')");
        break;
        case 2: getURL("javascript:ajax('index-6.html','testDiv')");
        break;
        case 3: getURL("javascript:ajax('index-7.html','testDiv')");
        break;
        case 4: getURL("javascript:ajax('index-8.html','testDiv')");
        break;
        case 5: getURL("javascript:ajax('index-9.html','testDiv')");
        break;
        case 6: getURL("javascript:ajax('index-10.html','testDiv')");
        break;
        case 7: getURL("javascript:ajax('index-11.html','testDiv')");
        break;
        case 8: getURL("javascript:ajax('index-12.html','testDiv')");
        break;
        case 9: getURL("javascript:ajax('index-13.html','testDiv')");
        break;
        case 10: getURL("javascript:ajax('index-14.html','testDiv')");
        break;
        case 11: getURL("javascript:ajax('index-15.html','testDiv')");
        break;
        case 12: getURL("javascript:ajax('index-16.html','testDiv')");
        break;
        }


S obzirom na to da imamo ukupno 12 podlinkova, imamo i 12 slučajeva, a svaki od njih otvara različitu stranu kada se na njega klikne.
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

nindza52

Član broj: 121436
Poruke: 30
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu10.01.2011. u 19:04 - pre 116 meseci
pomalo pratim, pomalo se gubim...
dodavanje akcije sam ispratio kako si navodio i pretpostavljam da je i za ostale podlinkove isto.. Moram priznati da tu uopste nisam bio niti sam znao da mogu da dodjem do te dubine...
Ajaxtest.js pretpostavljam da moram napraviti ( dreamweaver recimo ) i da ga postavim negde u neki folder ( recimo "script" koji imam u rootu sajta ) gde ce da radi svoj opsao..
a na stranici ( index-5 u tvom primeru ) stavljam DIV tag i pozivam taj script...
Ako sma dobro ispratio dovde, ostaje mi nejasno ovo poslednje sto si napisao... Treba li ovaj kod napisati na svakom od 12 podlinkova ??
poglavica uvek bdi nad svojim plemenom
 
Odgovor na temu

MenOfHonor
Bojan Mihajlović
Beograd

Član broj: 118521
Poruke: 266
*.mts.telekom.rs.



+28 Profil

icon Re: Edit header-a i linkovanje u njemu10.01.2011. u 20:12 - pre 116 meseci
Citat:
nindza52:Ajaxtest.js pretpostavljam da moram napraviti ( dreamweaver recimo ) i da ga postavim negde u neki folder ( recimo "script" koji imam u rootu sajta ) gde ce da radi svoj opsao..

Naravno da nećeš trebati da praviš bilo šta od svega ovoga (jer sam to već ja odradio), samo sam objasnio šta znači sav onaj kod u fajlu, kako bi mogao da razumeš čemu služi. Fajl ajaxtest.js možeš postaviti ili u root sajta gde ti se nalazi i index.html, ili kao što je uobičajeno da ga postaviš u folder koji ćeš nazvati script, gde ćeš po potrebi dodavati i ostale skriptove. Bitno je samo da ispravno linkuješ taj skript iz html-a, pa ako se taj fajl nalazi u istom folderu (ili root-u) gde i index.html, kod će izgledati ovako:
Code:
<link type="text/javascript" language="javascript" src="ajaxtest.js" />

U slučaju da se skript nalazi u folderu sa nazivom script onda će kod izgledati ovako:
Code:
<link type="text/javascript" language="javascript" src="script/ajaxtest.js" />

Citat:
nindza52:a na stranici ( index-5 u tvom primeru ) stavljam DIV tag i pozivam taj script...

Ne, div tag u koji učitavaš sadržaj se nalazi samo na početnoj strani (index.html). Sve ostale strane su samo html fragmenti, odnosno delovi strane koji treba da budu prikazani u div tagu.
Citat:
nindza52:dodavanje akcije sam ispratio kako si navodio i pretpostavljam da je i za ostale podlinkove isto.. Moram priznati da tu uopste nisam bio niti sam znao da mogu da dodjem do te dubine...

Da, ima dosta animiranih klipova pa izgleda konfuzno. Na primer, da bi došao do Welcome podlinka apsolutna putanja izgleda ovako:
Code:
_root.line.txt1.Buttons_Lines

Citat:
nindza52:Ako sma dobro ispratio dovde, ostaje mi nejasno ovo poslednje sto si napisao... Treba li ovaj kod napisati na svakom od 12 podlinkova ??

Ne, zato što se kod za sve tastere nalazi na jednom mestu, u animiranom klipu Buttons Lines. Zbog toga i nije bilo moguće dodati pojedinačno kod za svaki taster posebno, jer su oni instanca jednog simbola button-a. Zbog toga je bilo potrebno ovako nešto primeniti, kako bi svaki taster imao različitu funkciju. Inače, nazive fajlova možeš promeniti kako tebi odgovara (preimenovao sam ajaxtest.js u ajax.js). Fajlove možeš preuzeti ODAVDE.


[Ovu poruku je menjao MenOfHonor dana 10.01.2011. u 21:37 GMT+1]
Pogledajte odličnu knjigu ActionScript 3.0: Visual QuickStart Guide na Safari Books Online unošenjem kupon koda TPJVJGA: https://ssl.safaribooksonline.com/safarienabled
Obavezno pogledati besplatan tutorijal "Installing Apache, MySQL, and PHP" na lynda.com: http://www.lynda.com/MySQL-5-t...che-mysql-and-php/77958-2.html
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Edit header-a i linkovanje u njemu

[ Pregleda: 2752 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.