Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dali moze da se ostvari ovo?

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Dali moze da se ostvari ovo?

[ Pregleda: 2025 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

uros2002
Dejan Ranisavljevic
Dobanovci

Član broj: 133852
Poruke: 119
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Dali moze da se ostvari ovo?27.10.2010. u 22:00 - pre 147 meseci
Pozdrav

Dali postoji mogucnost da u visual studio 2008
Napravim dve forme
U prvoj formi da imam 4 dugmeta
kada kliknem na svako od nji otvaram neki excel fail ili neki folder
Lokacija faila ili foldera zavisi od putanje koju upisem u textbox1.text u formi 2

Form1



Code Form1

Code:
Public Class Form1

    Private Sub Button5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button5.Click
        End
    End Sub

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Process.Start("explorer.exe", "/open," + Form2.TextBox1.Text)
    End Sub

    Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        Process.Start("explorer.exe", "/open," + Form2.TextBox2.Text)
    End Sub

    Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
        Process.Start("explorer.exe", "/open," + Form2.TextBox3.Text)
    End Sub

    Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
        Process.Start("explorer.exe", "/open," + Form2.TextBox4.Text)
    End Sub

    Private Sub Button6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button6.Click
        Form2.Show()
        Me.Hide()
    End Sub
End Class


Form2



Code Form2

Code:
Public Class Form2

    Private Sub Button9_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button9.Click
        Me.Close()
        Form1.Show()
    End Sub

    Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        TextBox1.Enabled = True
        TextBox1.Clear()
    End Sub

    Private Sub Button3_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
        TextBox2.Enabled = True
        TextBox2.Clear()
    End Sub

    Private Sub Button5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button5.Click
        TextBox3.Enabled = True
        TextBox3.Clear()
    End Sub

    Private Sub Button7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button7.Click
        TextBox4.Enabled = True
        TextBox4.Clear()
    End Sub

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX()
        TextBox1.Enabled = False
    End Sub

    Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
        XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX()
        TextBox2.Enabled = False
    End Sub

    Private Sub Button6_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button6.Click
        XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX()
        TextBox3.Enabled = False
    End Sub

    Private Sub Button8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button8.Click
        XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX()
        TextBox4.Enabled = False
    End Sub
End Class


Potrebno je da kada kliknem na dugme Snimi putanja koju unesem ostane snimljena u textbox1.text


Sta upisati umesto XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX()

Pomoc


Pokusao sam ovako da resim mada je to samo privremeno dok ne ugasim program
Code:
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        TextBox1.Text = TextBox1.Text
        TextBox1.Enabled = False
    End Sub

    Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
        TextBox2.Text = TextBox2.Text
        TextBox2.Enabled = False
    End Sub




[Ovu poruku je menjao uros2002 dana 27.10.2010. u 23:41 GMT+1]
Dejan Ranisavljevic

 
Odgovor na temu

aca andrijevic
aka LoGaN
Nis

Član broj: 35450
Poruke: 347
*.adsl.eunet.rs.

ICQ: 325309560


+2 Profil

icon Re: Dali moze da se ostvari ovo?28.10.2010. u 13:15 - pre 147 meseci
Prvo moras da ides na Project>Add Reference>COM>Microsoft Excel 11.0 Object Library i dodas to.

Na dalje evo ti jedan prost primer, pa ga prilagodi:

Code:
Public Class Form1

    Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim excel As Excel.Application
        Dim wb As Excel.Workbook

        Try
            Dim Putanja As String
            Putanja = TextBox1.Text
            excel = New Excel.Application
            wb = excel.Workbooks.Open(Putanja & "\fajl.xls")
            excel.Visible = True
            wb.Activate()

        Catch ex As Exception
            MessageBox.Show("Greska: " + ex.ToString())
        End Try
    End Sub
End Class

"Ne menjaj nesto sto te sasvim dobro sluzi, ne trazi leba preko pogace" - Aleksandar Andrijevic
 
Odgovor na temu

uros2002
Dejan Ranisavljevic
Dobanovci

Član broj: 133852
Poruke: 119
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Dali moze da se ostvari ovo?28.10.2010. u 17:06 - pre 147 meseci
Nisam najbolje razumeo
dali moze ovako naprimer

Da umesto form2 imam excel tabelu u koju cu u redove 1,2,3,4,5...... unoziti putanju do odredjenog faila
i da za to postavim odgovarajuci cod da kada u form1 kliknem na odredjeno dugme izabere odredjeni red iz excela.
a ujedno da mogu povremeno da otvorim excel tabelu i promenim putanju?

Ako moze neko detaljnije uputstvo sobzirom da Visual Studio 2008 koristim tek mesec dana.

Pozdrav i unapred hvala.

aca andrijevic

Hvala na odgovoru Aco
Dejan Ranisavljevic

 
Odgovor na temu

aca andrijevic
aka LoGaN
Nis

Član broj: 35450
Poruke: 347
*.adsl.eunet.rs.

ICQ: 325309560


+2 Profil

icon Re: Dali moze da se ostvari ovo?29.10.2010. u 11:54 - pre 147 meseci
Evo mozda te malo odvede u dobrom smeru.
"Ne menjaj nesto sto te sasvim dobro sluzi, ne trazi leba preko pogace" - Aleksandar Andrijevic
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

uros2002
Dejan Ranisavljevic
Dobanovci

Član broj: 133852
Poruke: 119
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Dali moze da se ostvari ovo?29.10.2010. u 16:34 - pre 147 meseci
To je sigurno to ali nemogu da skapiram kako si napravio to.
kada pokrenem u visual studio 2008 izbaci mi gresku


Error 1 Type 'Excel.Application' is not defined. C:\Users\Dejan\Documents\Visual Studio 2008\Projects\WindowsApplication2\WindowsApplication2\WindowsApplication2\Form1.vb 5 22 WindowsApplication2

Mozda ima neki laksi nacin za ovo sto meni treba,mozda nisam dobro objasnio.

Naime u Form1 imam 4 dugmeta ili vise nebitno...
kada kliknem na dugme otvara mi odredjeni folder ili fail.

U Form2 sam zamislio da imam 4 textbox u koje cu upisati putanju do faila.
da ima dugme Sacuvaj i Izmeni kada stavim odredjenu putanju u textbox naprimer c:\fajl.xls i kliknem na Sacuvaj
tu putanju zapamti i svaki put kada pokrenem program koristi tu putanju za klik na dugme
U slucaju da se naziv faila ili foldera promeni u recimo c:\fajl_proba.xls kliknem na dugme Izmeni u textbox se obrise postojeca putanja
nakon toga unesem novu c:\fajl_proba.xls i kliknem na Sacuvaj.
Sada na klik na dugme otvara mi fail sa lokacije c:\fajl_proba.xls

Unapred hvala


Dali mogu da upotrebim ovo umesto excela

Citat:
Read a text file line by line

Add this code to the very top of the code page:

Imports System.IO
----------------------------------------------------------------------------------
Add the following function:

Public Function ReadALine(ByVal File_Path As String, ByVal TotalLine As Integer, ByVal Line2Read As Integer) As String
Dim Buffer As Array
Dim Line As String
If TotalLine <= Line2Read Then
Return "No Such Line"

End If
Buffer = File.ReadAllLines(File_Path)
Line = Buffer(Line2Read)
Return Line

End Function

-----------------------------------------------------------------------------------------

Public Function GetNumberOfLines(ByVal file_path As String) As Integer
Dim sr As New StreamReader(file_path)
Dim NumberOfLines As Integer
Do While sr.Peek >= 0
sr.ReadLine()
NumberOfLines += 1
Loop
Return NumberOfLines

sr.Close()
sr.Dispose()

---------------------------------------------------------------------------------------------

To read a specific line to a textbox

Dim filename As String = "C:\location\file.txt"
TextBox1.Text = (ReadALine(filename, GetNumberOfLines(filename), 1))

'/Replace 1 to line # you would like to read


preuzeto sa visual basic

Pokusao sam i neide mi


resio sam ali sa txt failom za svaku putanju sto mi se nesvidja posto sada imam samo 4 putanje i onda nije problem sa 4 txt faila.
ali nameravam da prosirim na oko 25 putanja pa ce mi biti mnogo da vodim racuna o 25 txt failova.
Kada bih neko mogao da mi objasni kako da iskoristim gore naveden primer da citam odredjeni red iz jednog txt faila.

[Ovu poruku je menjao uros2002 dana 29.10.2010. u 23:12 GMT+1]
Dejan Ranisavljevic

 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Dali moze da se ostvari ovo?

[ Pregleda: 2025 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.