Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Provjera da li URL postoji

[es] :: PHP :: Provjera da li URL postoji

[ Pregleda: 2455 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MilošV
Podgorica

Član broj: 7996
Poruke: 484
..dle.rnc.net.cable.rogers.com



+1 Profil

icon Provjera da li URL postoji26.01.2004. u 07:57 - pre 224 meseci
Cao :)

Treba mi (ako ne trazim previse) ime funkcije ili (hint za) skript koji provjerava da li je uneseni URL ispravan tj. da li stranica stvarno postoji na datoj adresi ili je "Error 404".

Hvala
 
Odgovor na temu

MilošV
Podgorica

Član broj: 7996
Poruke: 484
..dle.rnc.net.cable.rogers.com



+1 Profil

icon Re: Provjera da li URL postoji26.01.2004. u 08:19 - pre 224 meseci
OK
Nasao sam :)
Code:

function check_url($url) 

[email protected]($url,"r"); 

if ($value) 
   $exists=1; 
else 
   $exists=0; 

return $exists; 
fclose($value); 


Thanks anyway :)
 
Odgovor na temu

Dejan Krstic

Član broj: 479
Poruke: 2558



+1 Profil

icon Re: Provjera da li URL postoji27.01.2004. u 11:53 - pre 224 meseci
fclose() treba da ide ispred return jer se ovako nikad nece izvrsiti.




Ustvari ne treba ni ispred return jer ce onda javiti gresku pri pokusaju zatvaranja ukoliko fopen nije nista otvorio. A i imas jednu promenljivu viska btw.

Code:

function is_url(&$url)
{
    $fp = @fopen($url, "r");
    if ($fp)
    {
        fclose($fp);
        return 1;
    }
    else return 0;
}


:)




A mozes da probas i ovako....

Code:

function is_url(&$url)
{
    return file_exists($url);
}






// mod edit: nema potrebe za tri posebne poruke, a i btw ovo poslednje neće raditi...

[Ovu poruku je menjao -zombie- dana 28.01.2004. u 06:59 GMT]
 
Odgovor na temu

MilošV
Podgorica

Član broj: 7996
Poruke: 484
..dle.rnc.net.cable.rogers.com



+1 Profil

icon Re: Provjera da li URL postoji27.01.2004. u 12:11 - pre 224 meseci
:)
Sto jes'-jes' :)
Hvala
 
Odgovor na temu

MilošV
Podgorica

Član broj: 7996
Poruke: 484
195.66.163.*



+1 Profil

icon Re: Provjera da li URL postoji27.01.2004. u 15:20 - pre 224 meseci
Ja sam i pitao za f-ju...
Elem, onaj skript gore je prvo nasto sam naletio na google-u, nalazi se na
http://www.liquidpulse.net/code/68
posle sam prodzarao po php.net i stvari su mi bile mnooogo jasnije... :)
jbg, moje iskustvo sa php-om jos uvjek se mjeri danima... i to jednocifrenim brojevima... :)
Trudicu se da ne postavljam glupa pitanja ;)

Hvala
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.132.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Provjera da li URL postoji28.01.2004. u 10:07 - pre 224 meseci
Citat:
Dejan Krstic:
Code:

function is_url(&$url) { return file_exists($url); }


...a i btw ovo poslednje neće raditi...


A taman sam hteo da se bacim na php manual jer sam pomislio da sam propustio nesto u vezi funkcije file_exists () :-)
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Provjera da li URL postoji

[ Pregleda: 2455 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.