Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?

[es] :: .NET :: Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?

[ Pregleda: 2028 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SuDar407

Član broj: 162091
Poruke: 57
*.rcub.bg.ac.rs.



Profil

icon Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?17.09.2010. u 21:30 - pre 134 meseci
Radim u VB 2008 program za racunanje povrsina. Uradio sam bazu u kojoj smestam tacke(oznaka, x koordinata, y koordinata).
Na primer:
Tacka X Y
A 5 5
B 1 2
C 4 3
...
Uradio sam kod za pretragu baze, recimo ukucam A i dobijem obavestenje da tacka u bazi postoji. Problem je sto nikako ne mogu u
TextBox1 i Textbox2 da dobijem koordinate X i Y koje bih dalje koristio za racunanje povrsina.

Hvala unapred!
 
Odgovor na temu

toxi_programer
Nemanja Todić
Beograd

Član broj: 104396
Poruke: 464
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.articles411.com


+8 Profil

icon Re: Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?18.09.2010. u 20:30 - pre 134 meseci
Dakle si stigao, kako pristupaš bazi? da li je problem u pisanju odgovarajućeg sql upita ili čitanju tih dobijenih rezultata, nešto treće?
 
Odgovor na temu

SuDar407

Član broj: 162091
Poruke: 57
*.rcub.bg.ac.rs.



Profil

icon Re: Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?19.09.2010. u 16:33 - pre 134 meseci
Evo kako sam to zamislio:

Code:

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Try
                        Dim con As New OleDb.OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source =" & Application.StartupPath & "\Radni fajlovi\koordinate.mdb")
            Dim ds As New DataSet 
            Dim strSelect As String
            Dim pitalica1 As DialogResult
            strSelect = "SELECT * FROM  koordinate  WHERE Tacka like('" & Trim(TextBox1.Text) & "%')"

            Dim dscmd As New OleDb.OleDbDataAdapter(strSelect, con)
            dscmd.Fill(ds, "koordinate")
            
            Dim con1 As Integer
            con1 = Me.BindingContext(ds, "koordinate").Count
            If con1 = 0 Then
                pitalica1 = MessageBox.Show("Tacka nije uneta! Zelite li da je unesete?", "PAZNJA", MessageBoxButtons.YesNo)
                If pitalica1 = Windows.Forms.DialogResult.Yes Then
                    frmKoordinate.ShowDialog()
                End If

            End If
        Catch ex As Exception
            MsgBox("Error In : " & ex.Message)
        End Try
        LabelY.Text = OVDE PRIKAZUJE Y koordinatu 
        LabelX.Text = OVDE PRIKAZUJE X koordinatu
    End Sub
End Class


Znaci, kako da na osnovu unete tacke dobijem njene koordinate?
Pozdrav!
 
Odgovor na temu

Valerij Zajcev

Član broj: 40886
Poruke: 1374
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?19.09.2010. u 16:57 - pre 134 meseci
Zasto ne bi koristio DataReader i napravio neki custim objekat koji ce da ti predstavlja nesto od cega su te tacke:

Code:

Dim povrsinaObjekat as NekiCustomOblik

   ' bla bla kazenje na bazu izvrsenje komande

If myReader.HasRows Then
  Do While myReader.Read()
       povrsinaObjekat.XKoordinata = myReader.GetInt32(0) ' uzmes x
       povrsinaObjekat.YKoordinata = myReader.GetInt32(1) ' uzmes y
  Loop
Else
    ' nema niceg
End If

LabelY.Text = povrsinaObjekat.XKoordinata
LabelX.Text = povrsinaObjekat.XKoordinata

myReader.Close()

Tako nekako.
 
Odgovor na temu

SuDar407

Član broj: 162091
Poruke: 57
*.rcub.bg.ac.rs.



Profil

icon Re: Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?19.09.2010. u 23:03 - pre 134 meseci
Nisam bas najbolje shvatio... Ja izvrsim pretragu baze i nadjem tacku, ali nikako da prikazem koordinate te tacke.
Inace baza ima tri kolone:
1. Tacka
2. X_koorinata
3. Y_koordinata
 
Odgovor na temu

Valerij Zajcev

Član broj: 40886
Poruke: 1374
*.dynamic.sbb.rs.



+2 Profil

icon Re: Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?20.09.2010. u 20:28 - pre 134 meseci
Ja predlazem sledeci pristum, sa custo objektom i datareader-om, a ne sa DataSet-om jer mislim da tako realnije opisujes svoj sistem u programu. Ipak je DataSet, DataSet, i ne opisuje bas ono sto ti treba. Opisacu ti u C#-u i malo pseudo stvarno ne znam u VB-u, ali skontaces sustinu:

Prvo napravi klasu koja ce da ti opisuje tu tabelu iz baze, znaci kako si opisao kod bi bio:
Code:

public class TvojObjekat
{
      private int tacka;
      private double x_koorinata
      private double y_koordinata 

      // i za sva tri dodaj public property-e
}

Sada negde radis to citanje iz baze:
Code:

public class TvojaKlasaGdeCeDaBudeCodeZaPozivanjeBaze
{
      
       private TvojObjekat objekat = null;

       public TvojObjekat(parametri ...)
       {
       // napravi SqlConnection objekat sa svojim connectionString-om
       // napravi SqlCommand objekat sa tvojim upitom gde vracas sve 3 kolone iz baze
       // otvori konekciju

             SqlDataReader rdr = tvojCommandObjekat.ExecuteReader();
             while(rdr.read())
            {
                    objekat = new TvojObjekat();
                    objekat.Tacka = (int)rdr['Tacka'];
                    objekat.X_koorinata= (double)rdr['X_koorinata'];
                    objekat.Y_koordinata = (double)rdr['Y_koordinata '];
            }

             return objekat;
       }
}
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Kako da u TextBox ucitam podatke iz mdb fajla?

[ Pregleda: 2028 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.