Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Umesto slike ocita kvadratic....

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Umesto slike ocita kvadratic....

[ Pregleda: 1433 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dekifpi

Član broj: 233749
Poruke: 96
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Umesto slike ocita kvadratic....11.09.2010. u 00:39 - pre 113 meseci
Nabavio sam skriptu za citanje Blob fajla u kojem sam smestio sliku u MYSQL bazi... E sad umesto da mi ocita sliku on ocita samo jedan mali (prazan) kvadratic. Jel neko zna u cemu je problem???? Unapred hvala...


Code:

<---tabela---->
    id    name                image
    1    enter.jpg        [BLOB - 15KiB]



<----CITANJE IZ BAZE---->

<?php

  // Connect to database
  $handle = mysql_connect("localhost", "root", "");
  mysql_select_db("db");
  
  // Get the BLOB field
  $result = mysql_query("SELECT image FROM store WHERE user_id = 9", $handle);
  
  // Read row
  $data = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC);
  
  // Get image data
  $imagedata = $data["image"];  

  // Dump BLOB field as JPEG image
  header("Content-Type: image/jpeg");
  header("Content-Disposition: inline; filename=enter.jpg");

  echo $imagedata;
  
  mysql_close($handle);
  exit();
  
?>
    

 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Umesto slike ocita kvadratic....11.09.2010. u 16:32 - pre 113 meseci
Komentariši header() poziv i otvori URL koji otvara sliku direktno u pregledniku. Uključi error_reporting(E_ALL). Možda ne postoji slika u bazi, probaj da izvršiš SQL upit kroz mysql klijent. Proveri da nemaš prazan red u skripti pre početka "<?php" ili onu Unicode BOM oznaku.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

dekifpi

Član broj: 233749
Poruke: 96
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Umesto slike ocita kvadratic....11.09.2010. u 22:15 - pre 113 meseci
Iskreno pocetnik sam u php-u tako da mi bas i nisi mnogo pomogao. Ali OK... snacicu se valjda...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Umesto slike ocita kvadratic....

[ Pregleda: 1433 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.