Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da koristim tajmer u vb 2008(razmak izmedju bojenja dva objekta)

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako da koristim tajmer u vb 2008(razmak izmedju bojenja dva objekta)

[ Pregleda: 1974 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon Kako da koristim tajmer u vb 2008(razmak izmedju bojenja dva objekta)29.08.2010. u 09:41 - pre 149 meseci
Ćao svima! Izvinjavam se ako ova tema i nema veze sa temom ".NET Dekstop razvoj" foruma, ali mi jeste važno!
Dakle, zanima me kako da u vb 2008 koristimm tajmer!
Mislim na (npr.) kako da mi je jedan ovalshape bude crven a drugi takodje da bude crven ali za 3 sekunde nakon ukljucivanja aplikacije!
Hvala unapred!

[Ovu poruku je menjao AvramKovacevic dana 29.08.2010. u 14:06 GMT+1]
A.K.___
 
Odgovor na temu

bojan21
Bojan Zukic
Beograd

Član broj: 101113
Poruke: 251
92.244.151.*



+6 Profil

icon Re: Kako da koristim tajmer u vb 2008(razmak izmedju bojenja dva objekta)31.08.2010. u 00:02 - pre 149 meseci
OvalShape? Da li ga sam iscrtavas ili koristis neku kontrolu?
Za tajmer probaj ovako (pod pretpostavkom da si ga stavio na formu u design-time rezimu):
Code (vbnet):

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        'interval u milisekundama
        Timer1.Interval = 3000
        'startovanje tajmera
        Timer1.Start()
    End Sub

    Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
      'ovde napisi kod kojim bojis/iscrtavas taj ovalshape
    End Sub
 


Pozdrav
 
Odgovor na temu

AvramKovacevic
Majdanpek, Srbija

Član broj: 250666
Poruke: 128



+5 Profil

icon Re: Kako da koristim tajmer u vb 2008(razmak izmedju bojenja dva objekta)08.10.2010. u 17:35 - pre 148 meseci
Hvala puno na odgovoru, baš sam to tražio!
A.K.___
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Kako da koristim tajmer u vb 2008(razmak izmedju bojenja dva objekta)

[ Pregleda: 1974 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.