Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Proizvod po mjestu sortiranja

[es] :: Office :: Excel :: Proizvod po mjestu sortiranja

[ Pregleda: 2297 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Proizvod po mjestu sortiranja28.08.2010. u 13:00 - pre 169 meseci
Imam više mjesta skladištenja proizvoda koje se uglavnom vrši po danu prijema robe, ok sam sa datumima isteka istih, ono sto mi treba je to da kad unesem šifru proizvoda da mi pored ostalog izbaci i mjesto na kom se taj proizvod nalazi!
dali neko moze da mi pomogne oko toga?
unapred hvala
ps- primjer u prilogu
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

3okc
Χoᴘᴦoѡ

Moderator
Član broj: 811
Poruke: 1322

Jabber: 3okc@elitesecurity.org


+117 Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja29.08.2010. u 10:37 - pre 169 meseci
U naslov si stavio reč "sortiranje" ali u nastavku ne daješ nikakve naznake o kakvom - ako ikakvom - sortiranju govoriš?!
Da pretpostavimo da te zanima položaj tražene ćelije unutar nekog opsega => za to se koristi MATCH().



-U primeru, f-ja vraća broj 8 jer je 'Ž' 8. po redu ćelija u opsegu ABECEDA.
Have you found helpful examples, solutions or ideas-in-work, please consider the
following:
• Citation of *actual page* you are going to using is welcome.
• Have you saw "Value Added" examples you are going to incorporate to your
profitable blog, daily job or any money making venture: How about online donation?
↗Ana & Vlade Divac Foundation
Hvala!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja29.08.2010. u 10:45 - pre 169 meseci
Izvinjavam se sto nisam dovoljno jasno postavio pitanje, mada sam u prilogu detaljnije pojasnio.
Ovo sto mi treba nije pozicija ćelije na koju se upit odnosi već mi je dovoljna samo kolona pod kojom je, odnosno u kojoj komori se isti nalazi!
 
Odgovor na temu

3okc
Χoᴘᴦoѡ

Moderator
Član broj: 811
Poruke: 1322

Jabber: 3okc@elitesecurity.org


+117 Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja29.08.2010. u 11:08 - pre 169 meseci
Žao mi je ali i dalje nije ništa jasnije - o kakvom se ovde "sortirarnju" radi??

U fajlu koji si postavio imaš na dva mesta šifru koju bi da "lociraš", tako da je tu tek nejasno šta je opseg unutar kog se vrši pretraga?! Ceo radni list?! Sem toga, šta će ti podatak u kojoj su koloni šifre kada su sve u istoj?! :D

Već sam ti dao odgovor koji je najpribližniji onome što si pitao. Možda te neće zadovoljiti ništa manje od rešavanja tvog problema ali hajde makar pokušaj da ga formulišeš.
Have you found helpful examples, solutions or ideas-in-work, please consider the
following:
• Citation of *actual page* you are going to using is welcome.
• Have you saw "Value Added" examples you are going to incorporate to your
profitable blog, daily job or any money making venture: How about online donation?
↗Ana & Vlade Divac Foundation
Hvala!
 
Odgovor na temu

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja29.08.2010. u 11:23 - pre 169 meseci
Ovako netreba mi pozicija šifre one su naravno sve u istoj koloni, cijela stvar je u ttome da se odredi u kojoj se koloni nalazi proizvod sa najbržim datumom isteka.
Zamisljeno je tako da se u sheet "podaci" unosi datum i količina proizvoda, unos se vrši ispod kolona "komore"
Na sheet_u "provjera" vršim unos šifre što mi daje najmanji i najveći datum, odnosno rok trajanja proizvoda.
I sad cijela stvar je u tome, dali može još pored toga da mi ispiše u kojoj je koloni našao najmanji datum, znači ne pozicija ćelije nego samo kolone,
to je iz toga razloga da bih odmah mogao da znam gdje mi se isti proizvod nalazi pod kojkom je kolonom odnosno u kojoj komori
 
Odgovor na temu

3okc
Χoᴘᴦoѡ

Moderator
Član broj: 811
Poruke: 1322

Jabber: 3okc@elitesecurity.org


+117 Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja29.08.2010. u 14:06 - pre 169 meseci
Ok sada je već malo jasnije. Mogao bi, recimo, da koristiš kombinaciju OFFSET/INDEX/MATCH za lociranje: prvo preko šifre odrediš u kojem si redu, za njega formiraš opseg samo za datume i sa MATCH lociraš "kolonu" (zapravo ćeliju) sa MIN-rokom upotrebe.

Code:
=MATCH(C7;IF(OFFSET(podaci!IK1:IS4;INDEX(Sifre;C4;1)+6;;1;)>=TODAY();OFFSET(podaci!IK1:IS4;INDEX(Sifre;C4;1)+6;;1;);"");0)


Inače, ovaj MIN-roka si prethodno već izračunao i skroz mi je nelogično da ga u nastavku opet tražiš.. kroz još jednu matričnu formulu.. Što mi samo govori o lošoj postavci..

Kad imaš ovoliko različitih podataka (to su zapravo sve tabele) neophodno je korišćenje imenovanih opsega.

Npr, ova nepregledna formula se može lepo skratiti pod uslovom da na mestu gde prepisuješ datume imaš uslov za ispitivanje da li je rok prekoračen: itd. za sve datume u nastavku.

Ovo će te poštedeti matrične formule za računanje minimuma: -- što može da donese i značajno ubrzanje kada imaš puno formula.

Takođe je i formula za računanje "komore" sada dvostruko kraća (i nije više matrična):

Code:
=MATCH(C7;OFFSET(podaci!IK1:IS4;INDEX(Sifre;C4;1)+6;;1;);0)


Have you found helpful examples, solutions or ideas-in-work, please consider the
following:
• Citation of *actual page* you are going to using is welcome.
• Have you saw "Value Added" examples you are going to incorporate to your
profitable blog, daily job or any money making venture: How about online donation?
↗Ana & Vlade Divac Foundation
Hvala!
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja29.08.2010. u 15:41 - pre 169 meseci
nesto ocigledno neradim dobro, jer mi izbacuje uvjek *Ref kad primjenjujem formulu
 
Odgovor na temu

neptuncokg
Predrag M
racunovodja
Kragujevac

Član broj: 230353
Poruke: 326
212.200.65.*



+9 Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja29.08.2010. u 15:54 - pre 169 meseci
Mozda treba da koristis " , " u formuli umesto " ; " zbog Regional And Setings podesavanja.
 
Odgovor na temu

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja30.08.2010. u 20:54 - pre 169 meseci
Ne, uvjek mi izbaci gresku, bas sam zapeo, znači ili mi daje nulu ili prijavi grešku ¤REF
probavao sam to cijeli dan ali negdje grijesim, ako nista odustajem!!
 
Odgovor na temu

Ivek33

Član broj: 66174
Poruke: 2898



+66 Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja02.09.2010. u 10:18 - pre 168 meseci
Citat:
woolf1975: Ne, uvjek mi izbaci gresku, bas sam zapeo, znači ili mi daje nulu ili prijavi grešku ¤REF probavao sam to cijeli dan ali negdje grijesim, ako nista odustajem!!
Pa skini fajl koji je 3okc prikačio pa vidi kako ti funkcionira (Primjer+.xls - 124k)
 
Odgovor na temu

woolf1975

Član broj: 200416
Poruke: 33
*.teol.net.



Profil

icon Re: Proizvod po mjestu sortiranja08.09.2010. u 22:17 - pre 168 meseci
skinuo sam file ali ono sto mi nije bilo jasno je nacin na koji se taj proces obavlja, sad je sve ok, i hvala na pomoci.
hvala jos jednom 3okc
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Excel :: Proizvod po mjestu sortiranja

[ Pregleda: 2297 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.