Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

flash slideshow bez xml-a??

[es] :: Flash :: flash slideshow bez xml-a??

[ Pregleda: 1381 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

kragujevcanin
Nenad Sredojevic
kragujevac

Član broj: 26524
Poruke: 66
*.adsl.verat.net.



Profil

icon flash slideshow bez xml-a??03.08.2010. u 19:18 - pre 121 meseci
Imam sledeci problem: napravio sam slideshow u as3 koji podatke vuce iz XML-a (logicno) i on radi savrseno, ali...
poslodavac (sef) mi trazi da umesto iz XML-a flash ucitava podatke iz HTML-a! Dzaba meni da govorim kako je ovo najjednostavnije i bugfree resenje..DA LI JE TO IKAKO IZVODLJIVO?

dodatak: XML fajl sadrzi adrese slika, komentare uz sliku ak i parametre koji definisu brzinu tranzicije i sl.
to be continued...
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.



+3 Profil

icon Re: flash slideshow bez xml-a??04.08.2010. u 08:39 - pre 121 meseci
Samo promeni extenziju tom XML fajlu u HTML i učitaj taj fajl u flash kao XML i sve će da radi ;)

A zašto baš html? da li on u stvari želi da se negde ta html stranica vidi negde? ili da samo bude neka skrivena html stranica koja će da služi da se iz nje izvlače podaci? Kapiram da tvoj šef verovatno ume da radi u html-u i želi da on ima kontrolu nad sadržajem pa ga zato smara da uči XML :)

Ako želi da se negde vidi taj spisak slika na nekoj html stranici, onda kapiram da možeš preko PHP-a da isto tako učitaš taj XML i prikažeš ga kao HTML.
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

kragujevcanin
Nenad Sredojevic
kragujevac

Član broj: 26524
Poruke: 66
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: flash slideshow bez xml-a??04.08.2010. u 10:25 - pre 121 meseci
Njemu je bitno da strana koja zadrzi swf objekat takodje sadrzi i sve podatke iz xml-a, tj da se xml integrise u html.
A to sto ce za promenu sadrzaja morati da se pretura po html kodu..to njega ne sekira :)

Dopuna:
Cilj je da se sav data flashu prosledjuje preko flashvars-a. Nije nikakav problem proslediti pojedinacne parametre, poput brzine promena slika i sl, ali...
kako da prosledim flashu niz promenljivih koji ce sadrzati url slika i niz promenjivih koji ce sadrzati komentare na te slike?

[Ovu poruku je menjao kragujevcanin dana 04.08.2010. u 20:11 GMT+1]
to be continued...
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
...148.91.adsl.dyn.beotel.net.



+3 Profil

icon Re: flash slideshow bez xml-a??05.08.2010. u 10:43 - pre 121 meseci
Pa ti možeš preko php-a da proslediš string koji je formatiran kao XML. Važno je samo da bude dobro formatiran i da ga flash prihvati kao XML i eto ti niza :)
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

kragujevcanin
Nenad Sredojevic
kragujevac

Član broj: 26524
Poruke: 66
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: flash slideshow bez xml-a??05.08.2010. u 11:22 - pre 121 meseci
Reseno! Flashvar salje string..

texts: 'text1|text2|text3|text4|text5|text6|text7|text8'

a flash ga lomi u string komandom split
texts_array = texts_string.split("|");

I daje niz! :P
to be continued...
 
Odgovor na temu

StarCraft
Rančić Milan
Beograd

Član broj: 164837
Poruke: 441
*.dynamic.sbb.rs.



+3 Profil

icon Re: flash slideshow bez xml-a??05.08.2010. u 22:06 - pre 121 meseci
...a može i tako :) važno je samo biti kretivan, i ja sam neviđene akrobacije izvodio u svoje vreme ;)
www.zeitgeistmovie.com - film koji mora svako da vidi! (free to download)
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: flash slideshow bez xml-a??

[ Pregleda: 1381 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.