Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Proverka dali korisnik ima iternet

[es] :: C/C++ programiranje :: Proverka dali korisnik ima iternet

[ Pregleda: 2346 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
92.55.82.*



+3 Profil

icon Proverka dali korisnik ima iternet02.08.2010. u 20:49 - pre 165 meseci
Kako proveriti dali korisnik aplikacije u trenutku kada je koristi ima neta ili ne, nebitno dali koristi modem, lan ili bilo sta?

ovo sam naso po netu ama ne radi...jer treba neka bibljoteka za ove funkcije ili?

Code:

bool ck;
ck=InternetCheckConnection("https://www.google.com",FLAG_ICC_FORCE_CONNECTION ,0);
if(ck== true)
ShowMessage("Ima");
else
ShowMessage("Nema");


javlja mi ovu gresku
Code:

[ILINK32 Error] Error: Unresolved external 'InternetCheckConnectionA' referenced from C:\USERS\IK0\DESKTOP\NEW FOLDER\DEBUG\UNIT1.OBJ
[ILINK32 Error] Error: Unable to perform link
Failed

Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: Proverka dali korisnik ima iternet02.08.2010. u 21:10 - pre 165 meseci
Project/Add to project.. i dodaj wininet.lib (C:\Program Files (x86)\Embarcadero\RAD Studio\7.0\lib).
 
Odgovor na temu

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
92.55.82.*



+3 Profil

icon Re: Proverka dali korisnik ima iternet02.08.2010. u 21:59 - pre 165 meseci
Ja dodao samo #include<Wininet.h> mislio da je dosta :) Hvala ti.
Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
*.adsl.net.t-com.hr.



+9 Profil

icon Re: Proverka dali korisnik ima iternet02.08.2010. u 22:05 - pre 165 meseci
Citat:
ik0: Ja dodao samo #include<Wininet.h> mislio da je dosta :) Hvala ti.

Ne može biti dosta jer compiler javlja da ne može naći tijelo funkcije, dok u header fajlovima su tek njihovi prototipi.

[Ovu poruku je menjao itf dana 02.08.2010. u 23:20 GMT+1]
 
Odgovor na temu

ik0
Ivan Cekov
Information System Developer
Planning Authority Malta
Floriana, Malta

Član broj: 222385
Poruke: 158
92.55.82.*



+3 Profil

icon Re: Proverka dali korisnik ima iternet02.08.2010. u 22:33 - pre 165 meseci
Aaa e to nisam znao...ja mislio funkcije su tamo...eto nesta sam naucio :) Hvala ti
Kude tumbe i tri bandere
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Proverka dali korisnik ima iternet

[ Pregleda: 2346 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.