Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara

[ Pregleda: 3752 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MarijaMM
Student
Beograd

Član broj: 264164
Poruke: 10
212.200.65.*



Profil

icon Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara14.07.2010. u 18:14 - pre 148 meseci


Jos uvek radim bazu u lokalu, tj. preko XAMPP i pokusavam da napravim neku html formu za unos podataka, ali ne znam kako treba da je povezem sa php skriptom za unos i gde da smestim html formu i php skriptu (u htdocs ili....?)
Da postoji neki dobar link gde mogu da procitam nesto o ovome.... ?

Hvala..
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15673
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.

Sajt: mysql.rs


+2351 Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara14.07.2010. u 18:22 - pre 148 meseci
link: www.php.net
forum: http://www.elitesecurity.org/f155-PHP-za-pocetnike (kreni odavde: http://www.elitesecurity.org/t96073-PHP-cesto-postavljana-pitanja )
gde: u htdocs
 
Odgovor na temu

MarijaMM
Student
Beograd

Član broj: 264164
Poruke: 10
212.200.65.*



Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara15.07.2010. u 00:25 - pre 148 meseci
Znam da sam smorila, ali skoro da sam totalni pocetnik u phpu, napravila sam neku skriptu(kopirala sa svih foruma po malo), ali i dalje ne mogu da se konektujem na bazu...
Tj. ne izbacuje mi nikakvu informaciju.
Ovaj html sam smestila u htdocs, kao sto si napisao i pokrenula preko mozzile, ali nista...


<html>
<head>
<title>Dodavanje Novih zahteva</title>
</head>

<body>
<h1>Dodavanje Novih zahteva</h1>

<table border="0">
<tr>
<td>IDENT</td>
<td><input type="text" name="IDENT" maxlength="9" size="13"></td>
</tr>
<tr>
<td>FIRMA</td>
<td><input type="text" name="FIRMA" maxlength="60" size="30"></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="submit" value="Unesi"></td>
</tr>
</table>

<?
$DBhost = “localhost”;
$DBuser = “root”;
$DBpass = “pass”;
$DBName = “vozila”;
$table = “zahtev”;

$connection = mysql_connect (“localhost”, “root”, “pass”)
or die(“Povezivanje nije moguce.”);

$sqlquery = “INSERT INTO $table
VALUES(‘$IDENT’, ‘$FIRMA’)”;

$results = mysql_query($sqlquery);

mysql_close();

print ” <HTML> <TITLE> Unos u bazu podataka </TITLE> <BODYBGCOLOR=”#FFFFFF”> <center>
<table border=”0”width=”500”><tr><td>”;

print “<p> <center>Upravo ste u bazu uneli sledeće podatke <p><blockquote>”;
print ” IDENT: $IDENT
<p>FIRMA: $FIRMA

</blockquote></td></tr>
</table>
</center></BODY></HTML>”;
?>
</body>
</html>
 
Odgovor na temu

Shinhan
PHP programmer
Subotica

Član broj: 12327
Poruke: 372
*.static.isp.telekom.rs.

Jabber: shinhan@elitesecurity.org
ICQ: 400847988


+4 Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara15.07.2010. u 07:15 - pre 148 meseci
El si sigurna da je šifra "pass"?
Ovaj blog kaže da je default MySQL šifra prazan string.
"Common sense is not so common." - Voltaire
 
Odgovor na temu

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
*.mbb.telenor.rs.



+303 Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara15.07.2010. u 07:28 - pre 148 meseci
Nisi selektovala bazu...
Code:

mysql_connect("localhost","root","password")
or die (mysql_error());
mysql_select_db("ImeBaze")
or die (mysql_error());

Koristan link.
Pogledaj i php tutorial na linku koji sam ostavio, odlican je...
 
Odgovor na temu

BigFoot
Boban Jovanović
Arilje

Član broj: 1098
Poruke: 991
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+35 Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara15.07.2010. u 16:52 - pre 148 meseci
Citat:
MarijaMM: Znam da sam smorila, ali skoro da sam totalni pocetnik u phpu, napravila sam neku skriptu(kopirala sa svih foruma po malo)

Mi muški jesmo osetljivi na ženske članove foruma, pa se više trudimo da pomognemo, ali ne možeš biti PHP/MySQL programer na ovaj način. Ipak je to široka oblast i mora se učiti, a ne krenuti "kopiranjem skripti sa svih foruma".

Osim selektovanja baze, probaj i da pre VALUES nabrojiš polja u sledećoj komandi:
Citat:
MarijaMM:
$sqlquery = "INSERT INTO $table (id, firma) VALUES ('$IDENT', '$FIRMA')";

Takodje, koristi obične apostrofe i navodnike, a ne ove leve / desne.
Two beer or not two beer...
 
Odgovor na temu

MarijaMM
Student
Beograd

Član broj: 264164
Poruke: 10
212.200.65.*



Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara15.07.2010. u 17:26 - pre 148 meseci


Evo me posle 24h i 1000 neuspelih pokusaja, tako da sada moram da preformulisem temu:

Iz nekog razloga ni jedna, cak ni najprostija php skripta ne radi, primer:

Probala sam najobicniju stvar:

<?
echo "Hello world!";
?>

sacuvala kao hello.php u C://xampp/htdocs/www/

i pozvala kao : http://localhost/www/hello.php

i pojavi se samo prazan ekran, kao i svak put kada probam neki php...

Da li je u pitanju neko podesavanje ili moram da instaliram xampp izpocetka...?
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15673
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.

Sajt: mysql.rs


+2351 Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara15.07.2010. u 17:33 - pre 148 meseci
pogledaj logove u xampp-u tamo pise zasto se stranica nije izrendala
 
Odgovor na temu

MarijaMM
Student
Beograd

Član broj: 264164
Poruke: 10
212.200.65.*



Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara15.07.2010. u 17:50 - pre 148 meseci
Instalirala sam xampp na drugom kompu i tamo sve radi...

Vrv je neko podesavanje kod Wiste ili tako nesto...


Hvala u svakom slucaju....
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+19 Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara15.07.2010. u 19:01 - pre 148 meseci
zameni <? sa <?php
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15673
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.

Sajt: mysql.rs


+2351 Profil

icon Re: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara16.07.2010. u 10:59 - pre 148 meseci
miroslave, da je problem u short_tags dobila bi na ekranu php kod - ne blanko stranu ...

marija, blanko strana znaci da imas neku gresku - nesto gadno je "puklo", na primer
- php engine nije loadovan (dll/so nije mogao biti ucitan zato sto mu fali neki dll ili je pogresna arhitektura)
- neki dinamicki library nije loadovan (gd, math, auth ili koji god plugin je ukljucen)
- greska pri parsiranju php-a (ovo moze da se promeni da ti ispise gresku ako ukljucis "display startup errors"

sve u svemu, da bi resila problem moras da znas "Sta" je problem a to pise u log fajlu. pogledaj strukturu wamp programa koji si instalirala i nadji logove, tu pise tacno zasto si dobila belu stranu. kada pronadjes zasto - onda se lako to resi. Takodje ti ozbiljno savetujem onaj forum za php za pocetnike, u top temama imas mnogo korisnih informacija a u php forumu (i za pocetnike i onom drugom) imas mnogo vise sanse da dobijes pravi odgovor...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Unos podataka u SQL bazu uz pomoc formulara

[ Pregleda: 3752 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.