O ovome je već bilo reči ranije, pa ako hoćeš i
druga mišljenja koristi pretragu.
Inače, pošto posedujem istu karticu objasniću šta ja koristim od softwera i na koji način.
Od programa za Capture koristim Avi_IO.
Za kompresiju u realnom vremenu mi služi PICVideoMJPEG codec u kvalitetu 18-20. Ovo je inače jedini codec koji može da izvuče 30FPS na mašini od 400MHz
Kada skidam VHS radim u rezoluciji 384x288/25FPS (ovo je inaèe i rezolucija VHS-a)
Dobijeni avi naknadno propustim kroz filtere u VirtualDub-u i kompresujem u Divx/Xvid u jednom prolazu. Neki će sada reći da bi trebalo u dva prolaza, ali pošto je to ipak materijal sa poprilično šuma, ne dobija se mnogo sa drugim prolazom tako da je za mene to traćenje vremena. Da je reč o materijalu sa digitalne kamere išao bih 2x, ovako sa VHS-a ne.
Ako imaš jaču mašinu možeš da ideš direktno u Mpeg2 sa WinDVR programom koji dolazi uz karticu, ali mpeg2 nije zahvalan za dodatno editovanje kao avi.
Pored ovoga možeš da pakuješ i direktno u divx koristeći samo I-frame (divx 5.1.1 bez profila, na Fastest kompresiji) ili sa nekim od ranijih divx-a u 1-pass Constant Quality, ali za ovo baš treba mašina.
Pored AVI_IO-a za capture možeš da koristiš i IUVCR, VirtualVCR ili prerađenu verziju VirtualDub-a koji možeš naći na
www.divx-digest.com u sekciji software.
Kod mene lično jedino AVI_IO nema drop frame-ova prilikom prelaska na drugi fajl (granica za avi je 2048MB pod FAT32 sistemima) i u realnom vremenu radi audio resampling tako da se slika i zvuk ne razilaze.
Zvuk hvataš u PCM wav (nekompresovani) pa ga na kraju kompresuješ u mp3 i multipleksiraš sa videom.
Na kraju, najbolji kvalitet se dobija ako se capture vrši u nekompresovani avi, ali ne znam ko je spreman da žrtvuje 30Gb za 1h video materijala
Toliko, ako sam nešto preskočio da pomenem, pitaj.
Pozdrav.