Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Analogni merni instrumenti (gauge)?

[es] :: Visual Basic 6 :: Analogni merni instrumenti (gauge)?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5622 | Odgovora: 22 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1651



+62 Profil

icon Analogni merni instrumenti (gauge)?09.06.2010. u 18:37 - pre 171 meseci
Da li je neko radio ovako nešto u VB?
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12857



+4787 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?09.06.2010. u 18:54 - pre 171 meseci
VB ti je nepraktican za to. Na pamet mi padaju dve varijante. Jedna je VB.NET i WPF. Druga da to uradis u Flash-u pa onda dodas Flash u VB6 aplikaciju. IMHO, prva je bolja.
 
Odgovor na temu

t.marko016

Član broj: 255856
Poruke: 196
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+10 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?09.06.2010. u 19:20 - pre 171 meseci
Pa i kad bi imao zivaca da sve ovo nacrtas u VB-eu ja bi ti se divio, bez da koristis slike iz PS-a.

Ja bi koristio Flash kad bih bas radio u VB.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12857



+4787 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?09.06.2010. u 19:54 - pre 171 meseci
Moze da radi sa slikama ali ce se problem pojaviti kod promene velicine kontrole.
 
Odgovor na temu

vuchko.vuchko

Član broj: 217112
Poruke: 301
*.teol.net.



+2 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?09.06.2010. u 21:36 - pre 171 meseci
Ja sam radio nesto slicno ali sad trenutno nemam taj primjer sa okacim, ja sam to radio u VB ovako:

Ubacim picture box i u njega ubacim sliku, odnosno podloga da bude slika ovog bazdarenog dijela , a kazaljke sam pravio od linija(line) i njih rotirao oko centra picture boxa za ugao koji je bio potreban, ruku na srce nije bio ovako usminkan kao sto je na ovoj slici gore al je radilo.
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1651



+62 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?10.06.2010. u 14:05 - pre 171 meseci
Hvala na odgovorima momci, i meni je padao na pamet prvo .NET (zbog samog izgleda) a kasnije i PictureBox kao što je vuchko.vuchko rekao (daj samo da radi, ne mora da izgleda space)..
U svakom slučaju, Flash sam otpisao, prvo što ne znam u njemu da radim, a drugo, mnogo se brate komplikujem..
Za sada će ostati PicBox i linije, a kasnije, ako se jednom nateram da pređem na .NET možda i napravim onako nešto..
Hvala još jednom i pozdrav.
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?10.06.2010. u 19:46 - pre 171 meseci
a jel ti planiras da sa tim saticima da radis nesto ili samo da animiraju/simuliraju rad, mozda ti ja mogu pomoci,danas nisam kod kuce pa ako ti nije kasno sutra ti mogu okaciti primer sa .vbp i .fla. animacija u .fla moze i da radi/funkcionise prima i obradjuje script, jeste malo komplikovano :D
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1651



+62 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?10.06.2010. u 20:45 - pre 171 meseci
Planiram da mi pokazuju napon, frekv. i jos par stvari koje cu da dobijam od uC, znači, kao pravi instrumenti, mogao sam da stavim ali nisam želeo da budu samo labele sa nekim napucanim fontom da "glumi" LED dispay, već da budu kao analogni instrumenti..
Ako ti nije problem, okači to što imaš, bilo kakva pomoć je dobrodošla..

Hvala i pozdrav.
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?10.06.2010. u 23:06 - pre 171 meseci
uh to je vec veliki zalogaj, ja radim u flash'u i za moje skromno iskustvo nisam nikada radio sa citanjem signala/imulsa, cak mislim da to flash ne moze. moj predlog je,da postavis sat kao slilku ili animaciju koja npr. ima neki dogadjaj na prilaz misa. a da preko njega radis kazaljku u vb-u koja cita i i odradjuje merenje ili sta vec. Tako bi dobio na lepsem vizuelnom efektu i postigao to sto zelis

Bilo bi dobro da se javi neko ko je to radio i potvrdi sledece, sto je teorijski moguce,zapravo da se u swf koji se zapravo externo cita u okviru forme, kreira dynamic text u koji npr. ocitanu analognu vrednost vb moze da salje swf-u i prikazuje je u taj text, tako bi i upotpunio kompletnu pricu,t.j. da li je sat samo slika ili i dinamican deo toga sto radis.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12857



+4787 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?10.06.2010. u 23:34 - pre 171 meseci
Flash ne moze ali moze ta ocitavanja da radi vb program i salje flash-u informacije.
Radio sam na projektu koji je imao upravo to (izmedju ostalog) s' tim da je bio u pitanju C# ali je princip isti. Doduse, ja sam radije za WPF nego za Flash, ali ko sta voli.. :)
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1651



+62 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 11:58 - pre 171 meseci
To je i bila ideja: VB da očitava i sređuje/formatira podatke i onda tako sređenje da ih (eventualno) šalje u Flash (ili šta već). Nisam ni mislio da dodatno komplikujem sa flashom..
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 16:55 - pre 171 meseci
Kao sto sam predpostavio, flash je namenjen da se izvrsava na racunaru korisnika iako se nalazi npr. na nekom sajtu on se najpre downloduje u neki od foldera (temp) i izvrsava na komp'u kada govorimo o html-u,php i t.d. Kao takav on nema opcije baratanja sa ulaznim/izlaznim interfejsima t.j. primanje i slanje signala, jos prostije receno on sluzi da ulepsa okruzenje jer su mu graficke mogucnosti prevelike. E sad, u ovom slucaju sta ti mozes:

1. Kao sto sam okacio primer, da VB najpre procita taj impuls, obradi ga i kao takav prosledi flash-u t.j. swf-u i da ga on prikaze u Dynamic Text-u kao gotov rezultat
2. Isto ovo gore, ali da npr.animacija sata (mislim na kazaljku) zapocne okretanje nakon citanja podataka odnosno nekog dogadjaja
3. I treca koju bi da sam na tvom mestu odradio, da animacija ne bude samo okretanje kazaljke (simulacija) vec da ona zaista prikazuje reultate, a kako, tako sto vrednost koju swf od VB primi kao ispravnu (npr.brojcanu ), swf prikaze na podeoku koji zaista ocitan. Kasnije sa tim rezultatom mozes da radis sta hoces, mogucnosti u Flash-u su bezgranicne. pozdrav
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12857



+4787 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 17:13 - pre 171 meseci
Citat:
miki987: jos prostije receno on sluzi da ulepsa okruzenje jer su mu graficke mogucnosti prevelike.

Pa, ni jedne nisu prevelike. A Flash-ove nisu cak ni nista narocito.
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 17:19 - pre 171 meseci
Ovisi od Flashera i koliko je prakticnije raditi u Flash'u za razliku od kilometra scripte u VB'u ili gde ti radis. Ja ne namecem nikome koji softvare,jezik ili nacina ce da koristi,to je invidualna stvar i stvar kako se ko u cemu snalazi, tako npr. ja sam VB poceo uciti pre god. dana i on mi se dopada ali vb 2008 ili vb.net koji mnogi koriste ja ne zelim.
Moje misljenje je da VB + Flash za ovo sto on zeli najbolje resenje, a ti ako imas bolje daj mu pa nek on odluci, a ja cu mozda nauciti nesto novo.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12857



+4787 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 17:27 - pre 171 meseci
I ja sam rekao da je koriscenje Flash-a za graficki deo bolje nego raditi sve u VB6. To uopste nije sporno.
Moj komentar se odnosio na graficke mogucnosti Flash-a generalno. Za ovo sto mu treba je skroz ok nego mi bilo interesantno koliko ga uzdizes u nebesa
 
Odgovor na temu

vuchko.vuchko

Član broj: 217112
Poruke: 301
*.teol.net.



+2 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 17:56 - pre 171 meseci
Jedno pitanje , u kom programu radite ove flash-ove, interesujeme tacan naziv programa i proizvodjaca (mislim da je adobe u pitanju al potvrdite mi)
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 18:05 - pre 171 meseci
Nekad Macromedia Flash sada Adobe Flash pa imas razne verzije ovo je radjeno u Adobe Flash CS3, poslednja je CS5

Ne uzidzem Flash samo govorim istinu :D ali pritom dodajem VB6+Flash
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 19:09 - pre 171 meseci
Ja nikako ne preporučujem kombinaciju VB6 + Flash. To jednostavno nije namenjeno da radi zajedno, već zahteva kojekakva budženja. Bolje rešenje je koristiti (ako si već rešio da koristiš VB6) API (funkcije za blitovanje) ili directX. Znači napraviš jednu bitmapu koja predstavlja sat, napraviš kazaljku (sa recimo skroz crnom pozadinom) i onda blituješ tu kazaljku sa TransparentBlt i staviš da crna bude transparent mask, rotiraš kazaljku sa PlgBlt i eto ti native vb6 rešenja koje ne moraš da budžiš. DirectX je za nijansu komplikovaniji, ali daje i bolje rezultate što se tiče mogućnosti (alphablending, svetlosni efekti islično) i brzine.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 19:26 - pre 171 meseci
Citat:
Znači napraviš jednu bitmapu koja predstavlja sat, napraviš kazaljku (sa recimo skroz crnom pozadinom) i onda blituješ tu kazaljku sa TransparentBlt i staviš da crna bude transparent mask, rotiraš kazaljku sa PlgBlt i eto ti native vb6 rešenja koje ne moraš da budžiš. DirectX je za nijansu komplikovaniji, ali daje i bolje rezultate što se tiče mogućnosti ....


svaka cast Marko tebi za mnoge stvari ali ovo je brate...

sto se tice

Citat:
(alphablending, svetlosni efekti islično) i brzine


sve to u flash-u mnogo jednostavnije.

vise necu da komentarisem nek decko sam izabere sta mu je po volji, e sad ako cemo da pricamo u nedogled sta je bolje onda ajde psotavimo svi primere...

p.s. flash + vb6 nije budzenje, koriste ga mnogi poslovni softveri
 
Odgovor na temu

miki987

Član broj: 208123
Poruke: 511
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+5 Profil

icon Re: Analogni merni instrumenti (gauge)?11.06.2010. u 19:28 - pre 171 meseci
malocas nisam napomenuo, swf ide u C:
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Analogni merni instrumenti (gauge)?

Strane: 1 2

[ Pregleda: 5622 | Odgovora: 22 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.