Da li neko zna zasta sluzi agregat 42v ,40a, Hz200 , 3.5kw. I zanima me da li mogu da ga prepravim u 220v. Inace agregat je dizel italijanski 2008 godiste.poz svima....
Verovatno je predviđen da napaja neki asinhroni motor u nekom uređaju, a 200Hz je zbog postizanja većeg broja obrtaja.Neka me neko ispravi ako grešimPozdrav!
svojevremeno su bile na prodaju neke busilice od 200-300Hz (ne secam se napona) a takodje su i Rusi prodavali masine za sisanje ovaca na visoj frekv. nego mreza ali su oni prodavali i generatore za te sisalice (accu + gener.+ sisalica). negde sam cuo da je to neki standard na brodovima. Naravno, u zavisnosti od cene, moze se generator premotati ali ce biti daleko manje snage.
prijatelju imam ja takav isti samo je u mene lombardini 250 benzin i sluzio je kao vibrator za beton neko je drpio iglu a igla je kazu puno skupa i tako i kod mene stoji daba i mene bi zanimalo sta napravit od njega hvala,,,,,,,,,,,
pretpostavljam da je izlaz AC cim se pominje 200Hz , mozes lako dobiti 220VAC ali opet 200Hz sa transformatorom snage 3,5KW ali da se mota za 200Hz na obicnom jezgru, naravno ide ti 4 puta manje navojaka po voltu za 200Hz nego za 50Hz i to staje na manje jezgro nego za standardno 3,5KW ...
mozda bi najlakse i najbolje bilo ispraviti taj napon gretzom pa na neki pretvarac, samo sto je napon malo ne standardan za bilo koji pretvarac, onda bi to trebao nekim trafoom podici na 220V ili na vishe pa da stavis ispravljac, pa da to vodis na pretvarac ili frekventni modulator... mozes podici napon trafoom na 220-240V , ispraviti i stabilisati da dobijes 300VDC jer ti na tom naponu radi vecina uredjaja pa cak i komp i TV...
ovako imas jako dobar punjac za tri akumulatora na red kapaciteta 400Ah :) ne znam koliko ti se isplati prebudzivati to, najjestinije je premotavanje ali opet ti ostaje 200Hz umesto 50...
Generator sa naponom 42v 200hz je vrlo verovatno predvidjen za eksploataciju nekih masina ,pr.Autoindustrija , brodarstvo itd.Tih 42 v je zbog uslova rada voda vlaznost , BOSCH u svojoj prezentaciji ima ekscentricne brusilice i jos alata sa pogonom na 42v...