Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Vise korisnika u MySql bazi, Wamp server-Privileges

[es] :: MySQL :: Vise korisnika u MySql bazi, Wamp server-Privileges

[ Pregleda: 1441 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Vise korisnika u MySql bazi, Wamp server-Privileges05.05.2010. u 07:08 - pre 132 meseci
Ovako: imam jednu formu koja sadrzi polje u koje se ukuca lozinka koja zapravo po njoj preusmjerava gdje da se ode-npr. ako unesu indus1 ode na industrija.html gdje ja unesem podatke i kliknem Unos i sve posalje u bazu zahvaljujuci kodu u industrija.php. Isto tako ako u formi na pocetku ukucaju javno2 za lozinku onda se preusmjere na javno.html gdje ja unesem podatke ali se zahvaljujuci javno.php ne posalju podaci u bazu. Kako je to moguce? Fajlovi javno.php i industrija.php su skoro identicni (samo sam neke ponudjene odgovore u select listama izmijenila) s tom razlikom da je ovako pri konekciji s bazom:
_____________________________________________________
<?php
$db=mysql_pconnect("server","clanstvo1","indus1");
if (!$db)
die ("Neuspeh pri povezivanju!");
$ok=mysql_select_db("sindbaza",$db);
if (!$ok)
die ("Neuspeh pri odabiru!");
//dio da bi prepoznao cirilicu
mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_general_ci'");
header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");

______________________________________________________
<?php
$db=mysql_pconnect("server","clanstvo2","javno2");
if (!$db)
die ("Neuspeh pri povezivanju!");
$ok=mysql_select_db("sindbaza",$db);
if (!$ok)
die ("Neuspeh pri odabiru!");
//dio da bi prepoznao cirilicu
mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_general_ci'");
header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");

______________________________________________________


Znaci razlika je samo ta da sam u MySql bazi u Privilegies podesila dva korisnika, sa dvije sifre. Da li to buni transfer? Da li da stavim jednog korisnika? MOzda je dovoljno ono razdvajanje na pocetnoj formi? Sta je bolje kod takvih slucajeva? kako vi radite sa Privilegies u MySql? Sad cu probati da ukinem sve korisnike osim jednog pa cu probati da tako podesim u svim kodovima. Ja volim da razdvojim stvari-i html i php, i korisnicke grupe i korisnike i lozinke, pa eto nekad moguce da zeznem nesto :)

Hvala vam puno! Pozdrav iz Ns!
 
Odgovor na temu

bogdan.kecman
Bogdan Kecman
"specialist"
Oracle
srbistan

Član broj: 201406
Poruke: 15331
*.31.24.217.adsl2.beograd.com.

Sajt: mysql.rs


+2341 Profil

icon Re: Vise korisnika u MySql bazi, Wamp server-Privileges05.05.2010. u 12:51 - pre 132 meseci
ovo je malo vise za php nego za mysql forum al ...

- da li koristis permanent connections u php-u? (php.ini - na hosting provajderima je uglavnom upaljen)

u mnogo verzija php konektor je glup i ako koristis permanent konekcije na isti server on iskoristi postojecu konekciju sa starim privilegijama i sve ode u ..... dakle moras da ugasis permanent konekcije i verovatno ce sve biti ok.

- da li oba usera imaju pravo da pisu po toj bazi ?

ako drugi user nema pravo da pise po bazi problem je logican zar ne


- kako ti korisnik ne unosi user/name za bazu, zasto jedna aplikacija koristi 2 razlicita user/pass-a za konekciju?

generalno - aplikacija je jedna, ko moze da ti pristupi jednom php-u, moze da vidi i pristupi i svim ostalim, sto se "zastite" tice, nemas bas neki opravdan razlog da sebi komplikujes zivot

sve u svemu .. to su neke od mogucnosti, da bi videla sta je stvarno - detektuj za svaki upit greske i proveri tacno sta ti vrati mysql (ili php) da je problem pa onda tacno taj problem resi

 
Odgovor na temu

a zo zo

Član broj: 117395
Poruke: 189
*.dynamic.sbb.rs.



+1 Profil

icon Re: Vise korisnika u MySql bazi, Wamp server-Privileges05.05.2010. u 13:22 - pre 132 meseci
Da, konekcija je bila pconnect... Moguce da je to, probacu... Hvala u svakom slucaju! Ma, ucinilo mi se na pocetku zgodnije tako ali i ja sad vidim da tu logike bas i nema :)
 
Odgovor na temu

[es] :: MySQL :: Vise korisnika u MySql bazi, Wamp server-Privileges

[ Pregleda: 1441 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.