Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???

[es] :: Flash :: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???

[ Pregleda: 2061 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 15:09 - pre 135 meseci
Pozdrav svima,

imam xml fajl koji izgleda ovako:

Code:

<storyfile>
    <title>
        <tip>Naslov 1</tip>
        <komentar>.. Ovo je tekst koji ide uz naslov <i>broj 1</i> i mora da bude italic
        <br /><br />
        Zatim dva reda ispod ide dodatni tekst.
        
        </komentar>
        <dodatno>Dodatni tekst</dodatno>        
    </title>
    
    <title>
        <tip>Naslov 2</tip>
        <komentar>Tekst za naslov broj 2</komentar>
        <dodatno>dodatno</dodatno>
        
    </title>
</storyfile>




i ActionS. 2.0 izgleda ovako:
Code:

function loadXML(loaded) {
if (loaded) {
_root.drzava = this.firstChild.childNodes[1].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
_root.komentar = this.firstChild.childNodes[1].childNodes[1].firstChild.nodeValue;
_root.treca_zajebancija = this.firstChild.childNodes[1].childNodes[2].firstChild.nodeValue;
drzava_txt.text = _root.drzava;
komentar_txt.text = _root.komentar;
drzava_txt.setTextFormat(myformat);
treca_zajebancija_txt.text = _root.treca_zajebancija;
} else {
trace("file not loaded!");;
}
}
xmlData = new XML();
xmlData.ignoreWhite = true;
xmlData.onLoad = loadXML;
xmlData.load("podatci_en.xml");



Sad ne znam da li ce biti jasno ovo gore.

Kada otvorim swf, ne prikazuje se tekst koji dodje iza <i> ili </br>. Jednostavno ga nema.

Moze li mi tko reci kako da napravim ovo da radi??
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 15:11 - pre 135 meseci
Hitno je pa.. sto je prije moguce, plz.

I jos samo nesto..
Meni trebaju 3 jezika pa cu koristiti 3 xml fajla gdje je tekst na drugom jeziku.
E sada, informaciju o jeziku kupim iz php fajla i stavljam u variablu.

Moze li mi tko pomoci da napravim dio koji ce povlaciti odredjeni xml file u zavisnosti od vrijednosti variable.
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
*.static.kdsinter.net.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 15:34 - pre 135 meseci
A da zamenis </br> sa &#13;
?
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
*.static.kdsinter.net.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 15:42 - pre 135 meseci
I drugo...

Ti fino skupis XML, samo prosledi php-u varijablu na osnovu koje ces odrediti jezik.

Dodaj sledeci kod:

Code:

// promenljiva
var sender:LoadVars = new LoadVars();

// ovo ce ti verovatno dugmad sredjivati.. tipa klik na dugme srpski ce srediti:
sender.jezik = 'srpski';

// ajmo promenljivu $sender u php i vrati rezultate u XMLData
sender.sendAndLoad("podatci.php",xmlData,"POST");


I izbaci liniju koda:

Code:

xmlData.load("podatci_en.xml");


U phpu ces da pokupis sa ovom linijom:

Code:

$jezik = $_POST['jezik'];
if ($jezik == 'srpski') {
    // posalji nazad odgovarajuci jezik
}
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 16:09 - pre 135 meseci
@ akasha

Bravo care, &#13; je pomoglo! Super!
Odlicno!

A ovo za pozivanje odredjenog jezika sam uradio slijedece:

Code:

xmlData = new XML();
xmlData.ignoreWhite = true;
xmlData.onLoad = loadXML;
// provjera jezika
moja_variabla = 'ba';
switch (moja_variabla) {
case "ba" :
xmlData.load("podatci_ba.xml");

break;
case "en" :
xmlData.load("podatci_en.xml");

break;
case "de" :
xmlData.load("podatci_de.xml");

break;
default :{
info_txt.text = "jezik nije prepoznat, ucitat ce se engleski.";
xmlData.load("podatci_en.xml");}
}


Samo imam jedan problem za koji sada trazim rijesenje.

U flash fajlu imam 6-7 mjesta (frejmova) gdje mi treba tekst, ali ne isti tekst. Vec za svaki frame treba da imam drugi tekst.
E sada, ja sa tipkama (<lijevo i desno> ) idem frame naprijed ili frame nazad.

Problem je sto za svaki frame moram staviti gore navedeni ActionScript itd.

Kako bi to globalno mogao odraditi, da ne ucitavam dokument svaki put??
Za svaki frame bi samo mjenjao ovo:

Code:

_root.drzava = this.firstChild.childNodes[1].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
_root.komentar = this.firstChild.childNodes[1].childNodes[1].firstChild.nodeValue;
_root.treca_zajebancija = this.firstChild.childNodes[1].childNodes[2].firstChild.nodeValue;


gdje bi samo mjenjao brojeve za this.firstChild.childNodes[1] i tako se kretao kroz xml file.




..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 16:15 - pre 135 meseci
I samo jos nesto:

koristim ovo za stiliziranje dinamickog text polja:

Code:

myformat = new TextFormat();
//myformat.color = 0xff0000;
myformat.bold = true;

drzava_txt.setTextFormat(myformat);

drzava_txt.text = "ovo je dinamicki text";



Ali ovaj code radi samo onda kada se nalazim na tom frame-u. Kako da odradim da ovo gore formatiranje uvjek bude primjenjeno, bez obzira na kojem se frame-u nalazio (mislim globalno)??
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
*.static.kdsinter.net.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 17:41 - pre 135 meseci
Kako se kreces između frejmova? Verovatno neko dugme pozove goToAndStop. Zašto ne bi rezultate iz XMLa smestio u nizove i umesto da skočiš na neki drugi frejm samo pozoveš funkciju koja izvršava nešto poput:

Code:

function umestoGoTo(param:Number): void {
    _root.drzava = drzava[param];
    _root.komentar = komentar[param];
    _root.treca_zajebancija = treca_zajebancija[param];
}


Zaboravi na tajmlajn, samo ćeš se mučiti ako ga koristiš u aplikativnom programiranju.
Ovako i formatiranje TextField-a izvršiš samo jednom. Da svakog posebno, ali ipak ne jedan TextField više puta.


Usput, </br> je html komanda, a ako hoćeš da koristiš TextField za html, moraš eksplicitno to i reći.
Pogledaj help:

http://help.adobe.com/en_US/AS...ntent=Part2_AS2_LangRef_1.html
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 18:07 - pre 135 meseci
Brzi ste, svaka cast!

Imam flash file koji sam vec napravio i ne mogu ga sada mjenjati, a htio bi da vucem tekst podatke iz xml fajla.
Sad mi izgleda ne preostaje nista drugo osim da za svaki frame stavljam isti code. Za svaki frame ce provjeravati koji je jezik, povlaciti xml fajl i zatim iscitavati trazene podatke.

Trenutno imam problem provjere vrijednosti variable iz php fajla, na osnovu koje cu vrsiti loading odredjenog xml fajla.


recimo da u php-u imam
Code:

<?php
 $trenutni_jezik = 'en';

?>



kako sad da vrijednost ove variable povucem u swf i dodjelim je drugoj variabli (koju cu zatim kroz case provjeravat) ??

Nikako da mi proradi.
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
*.static.kdsinter.net.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 18:16 - pre 135 meseci
Par opcija:

1. Prilikom poziva strane koja u sebi ima flash sadržaj.
2. xml
3. url request

Na koji način planiramo uvlačenje u swf?
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 18:26 - pre 135 meseci
Hm... po svemu sudeći to će biti opcija br. 1 :)

Ja imam index.php u koji sam ubacio swf. Taj swf treba povuci variablu iz tog php fajla.
Sada nije bitno kako ja u php-u dolazim do variable i koja je njena vrijednost. Meni je bitno da je povučem u swf i da njenu vrijednost dodjeli drugoj variabli.
Pomoću te variable ću ja povlačiti određeni xml file.
Eto to mi treba!
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
*.static.kdsinter.net.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???08.04.2010. u 18:53 - pre 135 meseci
Ok.

Kako pozivaš swf? Preko nekog JavaScripta ili direktno <object> i <embed> ?

Samo trebaš u kodu prilikom pozivanja swfa da kao parametar FlashVars proslediš string "&tren_jez=<?php echo $trenutni_jezik; ?>&"

U Flashu se ne brineš oko skupljanja te promenljive, već je inicijalizovana i definisana prilikom poziva. Ostaje samo korišćenje u Flashu.. npr:


Code:

if (tren_jez == 'en') {
    // radnja za en
}
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???09.04.2010. u 12:12 - pre 135 meseci
Pozdrav,

hvala na odgovoru. Upravo sam tako i napravio. Radi perfektno.
Samo imam jos jedno pitanje. Htio bih da provjerim kada variabla ima vrijednost (tekst), da taj tekst i prikaze. Ako je variabla jednaka "", da prikaze poruku: Za ovo polje nema teksta!

recimo:

if ( drzava != "") {

poruka_txt.text = drzava;

}else {

poruka_txt.text = "Za ovo polje nema teksta!";
}

Samo,.. ovo ne radi. U text field-u mi izbaci "undefined". Hm...
Sta bi mogao da pokusam?
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
*.static.kdsinter.net.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???09.04.2010. u 12:26 - pre 135 meseci
Jednostavno, promenljiva drzava nije definisana u trenutku kada pozivas ovaj kod, dakle ima vrednost undefined.
Probaj sa _root.drzava, i/ili dodaj jos jednu proveru pre tvog koda:

Code:

if (drzava == undefined) {
    drzava = "";
}
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???09.04.2010. u 14:49 - pre 135 meseci
Da da da da! Bravo! ovo radi. Samo sam povis moji if else stavio ovo sto si ti sada naveo.
To je to. Bravo.

Imam drugi problem za koji ne znam zasto je nastao. Stavio sam sve na web server i sada mi flash file ne povlaci xml. Mjenjao sam i permisije ali ne pomaze.
Na localhost radi kao sat. Sta bi moglo biti problem?
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

akasha org.
Not Available
Serbia

Član broj: 49535
Poruke: 336
*.static.kdsinter.net.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???09.04.2010. u 15:42 - pre 135 meseci
Prvo sto mi pada na pamet jesu putanje. Smesti sve fajlove u isti folder i probaj sa tim.
Drugo, da li je xml ok? Otvori ga pomocu browsera.
Trece sto mi pada na pamet jeste u samom flashu. Kada izvrsavas u lokalu pristup je instant, a ovde se moze desiti da timeline "pojede" kod i izgubis ucitavanje.
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???09.04.2010. u 15:57 - pre 135 meseci
Poz!

Smjestio sam sve u isti folder. Koristim relativne putanje, ne apsolutne.
Prebacio sam sve fajlove na isti server pod drugi folder i tamo radi kako treba.

Sada cu jos probati promjeniti putanje a zatim mi ostaje ovo "gubljenje" vremena za load xml fajla.

evo kako izgleda ActionScript:

Code:

myformat = new TextFormat();
//myformat.color = 0xff0000;
myformat.bold = true;
//************


function loadXML(loaded) {
if (loaded) {
_root.drzava = this.firstChild.childNodes[0].childNodes[0].firstChild.nodeValue;
_root.komentar = this.firstChild.childNodes[0].childNodes[1].firstChild.nodeValue;
_root.treca_zajebancija = this.firstChild.childNodes[0].childNodes[2].firstChild.nodeValue;
//******************************
//drzava_txt.text = _root.drzava;
if (drzava == undefined) {
    drzava = "";
}
if (_root.drzava == '') {

drzava_txt.text = "NO TRANSLATON!";
} else {
drzava_txt.text = _root.drzava;
}
//******************************
drzava_txt.setTextFormat(myformat);
komentar_txt.text = _root.komentar;
treca_zajebancija_txt.text = _root.treca_zajebancija;
} else {
poljePoruke_txt.text = "Data file can not be loaded. Try to refresh Your page.";
trace("file not loaded!");
}
}
xmlData = new XML();
xmlData.ignoreWhite = true;
xmlData.onLoad = loadXML;
// provjera jezika
//*********************************************************
//moja_variabla = 'ba';
moja_variabla = jezik;
switch (moja_variabla) {
case "ru" :
xmlData.load("/podatci_ru.xml");

break;    
case "fr" :
xmlData.load("/podatci_fr.xml");

break;
case "en" :
xmlData.load("/podatci_en.xml");

break;
case "de" :
xmlData.load("/podatci_de.xml");

break;
default :{
info_txt.text = "Language is not rogagnized, english language is loaded.";
xmlData.load("/podatci_en.xml");}
}



Gdje bi mu mogao staviti "Loading..." i da dobijem malo vise vremena pa da vidim kako ce raditi??
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

Okram_marko
Travnik

Član broj: 15736
Poruke: 445
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???09.04.2010. u 17:27 - pre 135 meseci
pozdrav svima,

samo da obavjestim da je sada sve ok i da radi kako sam i zamislio. Morao sam staviti apsolutne putanje do xml fajlova. To jest malo ruzno ali radi, to je bitno.

Hvala svima na pomoci. Nadam se da ce ovaj topic pomoci i nekom drugom.

Pozz!
..::Photography::..
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: XML u flash ali ne prepoznaje </ br> .. Zasto???

[ Pregleda: 2061 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.