Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

IE javja gresku zbog java skripte

[es] :: Javascript i AJAX :: IE javja gresku zbog java skripte

[ Pregleda: 1918 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ati024
Wp Dizajn Centar
Srbija

Član broj: 192882
Poruke: 15
82.131.209.*

Sajt: www.wpdizajncentar.com


+1 Profil

icon IE javja gresku zbog java skripte04.04.2010. u 07:55 - pre 121 meseci
Naime reč je o tome da jedan prijatelj hoće da koristi wordpress temu Arras-theme i ako ga pokusa da otvori sajt sa IE6 javja se greška .I to zbog sledećeg dela
Code:
<!--[if IE 6]>
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo('template_url'); ?>/css/ie6.css" type="text/css" media="screen, projector" />
<script type="text/javascript" src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/js/jquery.supersleight.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
    $('#controls').supersleight( {shim: '<?php bloginfo('template_url') ?>/images/x.gif'} );
    $('.featured-article').supersleight( {shim: '<?php bloginfo('template_url') ?>/images/x.gif'} );
</script>
<![endif]-->


Može li neko da mi kaže šta je tu problem i kako da ga rešimo?
Hostgator kupon kod WPDIZAJNCENTAR

ThemeForest
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-3.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: IE javja gresku zbog java skripte04.04.2010. u 10:04 - pre 121 meseci
A kakvu grešku javlja? I daj nam output tog dela koda iz Page Source-a, jer je ovako sa izmešanim PHP-om i HTML-om malo teže naći moguću grešku...
 
Odgovor na temu

musicmaster

Član broj: 50955
Poruke: 1447
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: IE javja gresku zbog java skripte04.04.2010. u 10:19 - pre 121 meseci
Evo tebi jedan lep završetak za tu verziju explorera koji pravi problem...

Code:

<!--[if IE 6]>
<script type="text/javascript"> 
    /*Load jQuery if not already loaded*/ if(typeof jQuery == 'undefined'){ document.write("<script type=\"text/javascript\"   src=\"http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js\"></"+"script>"); var __noconflict = true; } 
    var IE6UPDATE_OPTIONS = {
        icons_path: "http://static.ie6update.com/hosted/ie6update/images/"
    }
</script>
<script type="text/javascript" src="http://static.ie6update.com/hosted/ie6update/ie6update.js"></script>
<![endif]-->


Ovo parče koda inače funkcioniše kad se stavi pre </body> taga, poželjno je da bude zadnji na stranici...
Pozz.
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-3.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: IE javja gresku zbog java skripte04.04.2010. u 12:32 - pre 121 meseci
To ne bi trebalo da pravi problem, ali probaj čisto da dodaš čuvenu tačku-zarez na kraju definicije te promenljive IE6UPDATE_OPTIONS, jer sa IE-om se nikad ne zna, on zna da "pukne" na tako neke sitne sintaksne greške...
 
Odgovor na temu

zikaa
Zivorad Antonijevic
Beograd

Član broj: 10078
Poruke: 106
*.mbb.telenor.rs.

Sajt: zantonijevic.com


+1 Profil

icon Re: IE javja gresku zbog java skripte04.04.2010. u 20:51 - pre 121 meseci
stavi $(document).ready(function() {}); oko poziva tih funkcija


Code:
 <script type="text/javascript">
      $(document).ready(function() {
            $('#controls').supersleight( {shim: '<?php bloginfo('template_url') ?>/images/x.gif'} );
            $('.featured-article').supersleight( {shim: '<?php bloginfo('template_url') ?>/images/x.gif'} );
      });
</script>

 
Odgovor na temu

musicmaster

Član broj: 50955
Poruke: 1447
*.dynamic.isp.telekom.rs.



+7 Profil

icon Re: IE javja gresku zbog java skripte05.04.2010. u 01:57 - pre 121 meseci
Citat:
Nikola Poša: To ne bi trebalo da pravi problem, ali probaj čisto da dodaš čuvenu tačku-zarez na kraju definicije te promenljive IE6UPDATE_OPTIONS, jer sa IE-om se nikad ne zna, on zna da "pukne" na tako neke sitne sintaksne greške...


Da, imaš pravo.

Mada i ovako je odlično.
Samo zato što puca zaista.
A što je još slađe, pukne svaki put, ali tek kada ode na sajt za preuzimanje IE8.

E, ako i tada onaj koji koristi IE6 ne uvidi kakav je to bljutav program u odnosu na živu konkurenciju.... do đavola onda sve..
Ono, "neće čak ni na matičnom sajtu da radi..!? kakva brrukaaa" :P
 
Odgovor na temu

ati024
Wp Dizajn Centar
Srbija

Član broj: 192882
Poruke: 15
82.131.209.*

Sajt: www.wpdizajncentar.com


+1 Profil

icon Re: IE javja gresku zbog java skripte05.04.2010. u 08:45 - pre 121 meseci
Izvinjavam se al juče nisam stigao da odgovorim.
Citat:
musicmaster: Evo tebi jedan lep završetak za tu verziju explorera koji pravi problem...


Hvala na savetu al već koristim ovaj kod na raznim stranicama. Ako se ja pitam ja bi najradije zabranio pristup svim stranicama sa IE6 al .....


Inače greška koju javja je sledeća:
Citat:
line:85
char.1
error: 'undefined' is null or not an object
code: 0
URL: http://localhost/test


a u toj liniji je sledeći kod:
Code:
$('#controls').supersleight( {shim: 'http://localhost/test/wp-content/themes/arras-theme/images/x.gif'} );


Citat:
zikaa: stavi
Code:
     $(document).ready(function() {}); 
oko poziva tih funkcija




Ne pomaže ni ovo samo se premešta geška na drugu liniju :(
Tako da izgleda nema spasa za ovaj problem
Hvala svima probaču da ga nagovorim da koristi neku drugu temu il da napravi neku koja izgleda kao sadašnji.
Hostgator kupon kod WPDIZAJNCENTAR

ThemeForest
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: IE javja gresku zbog java skripte

[ Pregleda: 1918 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.