Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a

[es] :: PostgreSQL :: Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a

[ Pregleda: 3546 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

A90

Član broj: 52884
Poruke: 37
109.175.48.*



Profil

icon Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a22.03.2010. u 10:04 - pre 150 meseci
Pozdrav svima

Naime interesuje me kako da povežem recimo neki urađeni projekat u NetBeansu sa PostgreSQL bazom. Povezivanje sa MySQL bazom mi radi bez problema. Kod MySQL-a koristio sam sljedeću klasu:


package source;
import java.sql.Connection;
import java.sql.ResultSet;
import java.sql.Statement;
import java.text.DateFormat;
import java.text.ParseException;
import java.util.Locale;


public class MySQLUtil {

public static final String BAZA_HOST = "localhost";
public static final String BAZA_PORT = "3306";
public static final String BAZA_USER = "root";
public static final String BAZA_PASSWORD = "xxxx";
public static final String BAZA_NAME = "xxx";
public static final String BAZA_KON = "jdbc:mysql://" + BAZA_HOST +
":" + BAZA_PORT + "/" + BAZA_NAME;
public Connection con;
public Statement stmt;
public ResultSet rs;


public MySQLUtil() { }



public static String getDatumZaBazu(String korDatum)
{
try
{
return DateFormat.getDateInstance
(DateFormat.MEDIUM, Locale.CANADA_FRENCH).format
(DateFormat.getDateInstance
(DateFormat.MEDIUM, Locale.GERMAN).parse(korDatum));
}
catch(ParseException ex){return null;}
}
public static String getDatumZaKorisnik(String bazaDatum)
{
try
{
return DateFormat.getDateInstance
(DateFormat.MEDIUM, Locale.GERMAN).format
(DateFormat.getDateInstance
(DateFormat.MEDIUM, Locale.CANADA_FRENCH).parse(bazaDatum));
}
catch(ParseException ex){return null;}
}



}



Dio za povezivanje sa pojedinom tabelom (npr.tabela klijent u bazi)

try
{
kon.con = DriverManager.getConnection
(MySQLUtil.BAZA_KON,MySQLUtil.BAZA_USER,MySQLUtil.BAZA_PASSWORD);
kon.stmt = kon.con.createStatement();
kon.stmt.execute(sqlUpit);
kon.con.close();
return true;
}
catch(Exception ex){
JOptionPane.showMessageDialog(null, "Greška u SQL-u" );
ex.printStackTrace();
return false;}
}

Sada me interesuje na koji način da realizujem konekciju sa PostgreSQL bazom, probao sam nešto na sličan nacin, ali nikako nisam uspio da se povezem na bazu. Ukoliko neko zna na koji način da ovo uradim, svaka pomoć je dobrodošla.
 
Odgovor na temu

abyss

Član broj: 2945
Poruke: 681
*.static.isp.telekom.rs.



+51 Profil

icon Re: Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a22.03.2010. u 10:48 - pre 150 meseci
http://www.google.com/search?q...:official&client=firefox-a
i prvi link
http://www.faqs.org/docs/ppbook/x20856.htm
--
"Once hadst thou passions and calledst them evil. But now hast thou only
thy virtues: they grew out of thy passions."
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a22.03.2010. u 11:31 - pre 150 meseci
Kakve veze ima ovo sa NetBeansom?!
 
Odgovor na temu

A90

Član broj: 52884
Poruke: 37
109.175.48.*



Profil

icon Re: Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a22.03.2010. u 12:10 - pre 150 meseci
Projekat je radjen u NetBeansu, pa me sad interesuje kako kroz vizualno sucelje koje sam napravio, kada kliknem na recimo "UNOS NOVOG KLIJENTA" u NetBeansu, da mi tog klijenta ubaci u bazu koju sam kreirao u PostgreSQL-u. Dakle interesuje me samo dio koda koji se odnosi na spajanje sa bazom.
 
Odgovor na temu

abyss

Član broj: 2945
Poruke: 681
*.static.isp.telekom.rs.



+51 Profil

icon Re: Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a23.03.2010. u 07:44 - pre 150 meseci
>Dakle interesuje me samo dio koda koji se odnosi na spajanje sa bazom.

Jel ti umes da citas?

http://www.faqs.org/docs/ppbook/x20856.htm
--
"Once hadst thou passions and calledst them evil. But now hast thou only
thy virtues: they grew out of thy passions."
 
Odgovor na temu

A90

Član broj: 52884
Poruke: 37
92.36.248.*



Profil

icon Re: Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a23.03.2010. u 08:02 - pre 150 meseci
Citat:
abyss: >Dakle interesuje me samo dio koda koji se odnosi na spajanje sa bazom.

Jel ti umes da citas?

http://www.faqs.org/docs/ppbook/x20856.htm
Citat:
abyss: >Dakle interesuje me samo dio koda koji se odnosi na spajanje sa bazom.

Jel ti umes da citas?

http://www.faqs.org/docs/ppbook/x20856.htm


Sve Ok, uspio sam se spojiti na bazu odmah jucer poslije onih vasih linkova, prethodni post se odnosio samo na pitanje "Kakve ovo veze ima sa NetBeansom???"

Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: PostgreSQL :: Povezivanje PostgreSQL i NetBeans-a

[ Pregleda: 3546 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.