Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji

[ Pregleda: 2283 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
109.106.247.*



+18 Profil

icon C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji19.03.2010. u 13:55 - pre 156 meseci
Pozdrav svima...

Interesuje me kako proveriti pre upisivanja podataka u bazu da li neko polje vec postoji, tj. da li je taj podatak vec upisan...
U pitanju je SQLite baza.

Nasao sam nesto ovako...

Code:

INSERT INTO tabela (ime)
SELECT "Milos"
WHERE NOT EXISTS (SELECT 1 FROM tabela WHERE ime="Milos")


Da li je ovo dobro i da li postoji bolji nacin?
Podaci su vec ucitani u datGridView, da li je bolje da vrsim proveru (podatak vec upisan) putem dataGridView-a ili SQLom???
tacnije sta je bolje sa stanovista performansi??

Hvala unapred.

 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji19.03.2010. u 14:39 - pre 156 meseci
Pogledaj ovo, mozda ti pomogne
http://www.elitesecurity.org/p2224869
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
109.106.238.*



+18 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji19.03.2010. u 15:13 - pre 156 meseci
Hmmm...ne pomaze mi ovo...
Izgleda da SQLite ne podrzava - if exists...
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji19.03.2010. u 15:22 - pre 156 meseci
A sto ne bi probao SQL express
http://www.microsoft.com/express/database/
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
109.106.238.*



+18 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji19.03.2010. u 15:26 - pre 156 meseci

Pa mogao bih, ali bolje da isteram sad sa ovim do kraja...

Problem mi je i case sensivity.
Kada ovako poredim "milos" i "Milos" nije isto, pa ce on dodati u bazu, a ja ne bih tako.
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji19.03.2010. u 15:37 - pre 156 meseci
Code:
 public Boolean doesTableExist(SQLiteConnection theDatabase, String tableName)
    {
      SQLiteCommand cmd = new SQLiteCommand(theDatabase);
      cmd.CommandText = "SELECT name FROM sqlite_master WHERE name='" + tableName + "'";
      SQLiteDataReader rdr = cmd.ExecuteReader();
      if (rdr.HasRows)
        return true;
      else
        return false;
    }


Ovo je za proveru tabele, ali malo preformulisi Commandtext pa vidi da li radi.
http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

marko_81
Marko Acović

Član broj: 97248
Poruke: 133
*.rcub.bg.ac.rs.



+1 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji19.03.2010. u 23:26 - pre 156 meseci
Sto ne stavis da ti kolona "ime" bude UNIQUE? A sto se tice case (in)sensitive opcije, pogledaj na google: sqlite collate nocase. To bi trebalo da ti resi problem.
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
109.106.231.*



+18 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji22.03.2010. u 18:02 - pre 156 meseci
Ljudi probacu sve...nisam mogao ovih dana...
Cim nesto uradim javljam kako je proslo...
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
109.106.231.*



+18 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji22.03.2010. u 18:49 - pre 156 meseci
Evo resenja...

SQL:
Code:

"INSERT INTO tabela(ime) SELECT @ime WHERE NOT EXISTS (SELECT 1 FROM tabela WHERE [email protected] COLLATE NOCASE)"


I kasnije proveravam da li postoji poklapanje:
Code:

if (response >= 1)
                MessageBox.Show("Podatak dodat u bazu");
            else
                MessageBox.Show("Podatak vec postoji u bazi");


E sad mene interesuje da li je to dobro resenje sa stanovista performansi...
Prethodno sam naunio dataGridView, da li je bolje da uporedjujem uneti podatak putem SQL-a ili da prolazim kroz GridView????

PS. Hvala...AMD i marko
 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji22.03.2010. u 18:58 - pre 156 meseci
Citat:
E sad mene interesuje da li je to dobro resenje sa stanovista performansi...


U poredjenju sa cime, vidim da koristis Datareader to ti je vec dovoljno brzo

http://www.eggheadcafe.com/asp...mance/Apr2006/post26456730.asp
Performance Comparison: Data Access Techniques <- Malo stariji text January 2002

Summary: Compares performance of data access techniques in common application scenarios. Applies to Microsoft .NET Framework Beta 2 and Microsoft SQL Server 2000. (23 printed pages)

DataReaders, DataSets, and performance


http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
109.106.231.*



+18 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji22.03.2010. u 19:14 - pre 156 meseci
Da li je brze da koristim SQL kada zelim da ispitam da li postoji neki elemenat u bazi, ili da recimo to proverim koristeci petlju koja ce da prolazi kroz dataGridView kolonu??? Na to sam mislio...

 
Odgovor na temu

AMD guy
Miroslav
.NET developer

Član broj: 128930
Poruke: 1004

Sajt: www.its.edu.rs


+37 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji22.03.2010. u 19:24 - pre 156 meseci
Ne razumem sta tacno zelis.
Gridview je samo container u njemu se samo ispisuju podaci a SQL radi sve

http://i.imgur.com/V3feW.jpg
http://on.wsj.com/H9yjz6 -- India Graduates Millions, but Too Few Are Fit to Hire
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
109.106.231.*



+18 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji22.03.2010. u 19:31 - pre 156 meseci
Prilikom pokretanja programa punim gridView sa podacima iz baze...
Pa me iteresuje da li mi je brze da pretrazujem gridView kad su mi vec ucitani podaci, da ne bih ponovo morao da se konektujem na bazu i cupam podatke iz nje...nadam se da sam sad dobro objasnio...
 
Odgovor na temu

marko_81
Marko Acović

Član broj: 97248
Poruke: 133
109.93.137.*



+1 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji22.03.2010. u 23:04 - pre 156 meseci
Ako vec imas podatke u memoriji, onda ti je sigurno bolje (brze) da ih odatle pretrazujes nego da se ponovo konektujes na bazu.
 
Odgovor na temu

mish_ns
Miloš Krstin

Član broj: 159930
Poruke: 1105
91.148.85.*



+18 Profil

icon Re: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji23.03.2010. u 09:12 - pre 156 meseci
OK...to je to.
Hvala na odgovorima.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: C#, SQLite, Insert polja pod uslovom da ono vec ne postoji

[ Pregleda: 2283 | Odgovora: 14 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.