Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa LPT portom

[es] :: C/C++ programiranje :: Problem sa LPT portom

[ Pregleda: 4263 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

igor123

Član broj: 18918
Poruke: 27
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Problem sa LPT portom10.01.2004. u 22:58 - pre 244 meseci
sa NET-a sam skinuo ovaj kod za C:

#include<stdio.h>
#include<dos.h>
main()
{
unsigned int *ptraddr;
unsigned int address;
int a;
ptraddr=(unsigned int *)0x00000408;

for(a=0;a<3;a++)
{
address=*ptraddr;

if(address==0)
printf("No port found for LPT%d\n",a+1);
else
printf("Address assigned to LPT%d is Xh\n",a+1,address);
*ptraddr++;
}
return 0;
}

navodno bi sve trebalo raditi kako treba ALI...

otvara mi se prozor naslova "Application Error" sa slijedecim sadrzajem:

The instruction at "0x0040104a" referenced memory at "0x00000408"
The memory could not be "read".

Ako neko zna o cemu se radi i u cemu je problem neka mi pomogne.
Unaprijed se zahvaljujem.
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
..ndg-pm4-2.dialup.nethere.net



+6 Profil

icon Re: Problem sa LPT portom10.01.2004. u 23:15 - pre 244 meseci
Rekao bih da neki stari program za DOS/Windows 9x koji direktno pristupa portovima pokušavaš da startuješ pod XP-om.
 
Odgovor na temu

blaza
n/a

Član broj: 961
Poruke: 743
*.vdial.verat.net



+3 Profil

icon Re: Problem sa LPT portom10.01.2004. u 23:55 - pre 244 meseci
To se desava zbog pokusaja tvog programa da pristupi memorijskim lokacijama kojima nema pristup (0x00000408...). Posto je Windows XP zasnovan na NT kernelu, za razliku od Win98 i ranijih, on emulira DOS, ali uz neka ogranicenja.
Ni ja nikako ne uspevam da Tomb Raider I nateram da radi na XP.
O_o
 
Odgovor na temu

igor123

Član broj: 18918
Poruke: 27
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Problem sa LPT portom12.01.2004. u 03:23 - pre 244 meseci
A postoji li ikakva mogucnost da iz C-a uspijem pristupiti tim mem. lokacijama, i znaci li to da se pod XP-om mogu pozdraviti sa manipulacijom LPT-a?
 
Odgovor na temu

igor123

Član broj: 18918
Poruke: 27
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Problem sa LPT portom12.01.2004. u 03:27 - pre 244 meseci
....inace radim pod Microsoft Visual Studio 6.0

 
Odgovor na temu

vilyu
Web Developer
Beograd, Srbija

Član broj: 1188
Poruke: 444



+2 Profil

icon Re: Problem sa LPT portom12.01.2004. u 11:37 - pre 244 meseci
Sve sto je ranije moglo pod win 9x sa interfacingom moze i pod XP-om. Razlika je u nacinu kako se to izvodi. Dok si pre mogao da pises direktno na npr. paralelni port, sada za to moras da koristis drajvere. Znaci, pronadjes drajvere za LPT i koristis ih da upravljas paralelnim portom. Pretrazi malo forume, vec su tu bili navodjeni neki linkovi ka drajverima i sl. Pozdrav.
Pera električar 0637129710, BG, preporučujem.
 
Odgovor na temu

Rapaic Rajko
Bgd

Član broj: 4105
Poruke: 810
80.93.225.*



+62 Profil

icon Re: Problem sa LPT portom14.01.2004. u 12:48 - pre 244 meseci
Citat:
blaza:
Ni ja nikako ne uspevam da Tomb Raider I nateram da radi na XP.


Pokusaj da podesis u XP-u Compatibility mode (vidi help). Na ovo sam slucajno nagazio (trazio sam "DirectX version"). Time sam mom sestricu naterao staru simulaciju F16/Fulcrum da radi na XP-u...

Rajko
 
Odgovor na temu

deckic

Član broj: 17646
Poruke: 16
212.184.205.*

Sajt: www.zperic.net


Profil

icon Re: Problem sa LPT portom23.01.2004. u 12:15 - pre 244 meseci
Zdravo,
nisi ti nista pogresno uradio, nego je to pod win 2000 i nadalje normalno. Mikro-soft je za novije win verzije zabranio pristup LPT-u. Takav problem sam i ja imao, probao sam cak i sa assemblerom, i _outp c funkcijom koja koristi isti taj assembler code, i nista. Ali ima internet: http://www.activevb.de/tutoria...parallel/parallel.html#anchor4
tun imas jednu dll programiranu sa c++-om, i jedan vb projekt kao primer.
 
Odgovor na temu

deckic

Član broj: 17646
Poruke: 16
*.dip.t-dialin.net

Sajt: www.zperic.net


Profil

icon Re: Problem sa LPT portom30.01.2004. u 17:10 - pre 244 meseci
Za link cemo lako: http://www.logix4u.net/inpout32.htm ali nesto u c?
Tesko, radi se upravo o tome da win zabranjuje prilazak memorijskom segmentu koji je LPT dodeljen. A posto c koristi low level rutine (assemblerske), nema koliko ja znam mogucnosti sa cistim c da se to uradi. Iskreno da ti kazem nevidim gde su teskoce, ova dll koristi upravo Api funkcije koje su vecinom u c napisane, samo je ram oko svega toga C++. Pokusaj sa tom dll, ima samo dve funkcije : input i output.
puno srece, deckic
 
Odgovor na temu

goran Ivcic
Hr

Član broj: 7178
Poruke: 70
*.cmu.carnet.hr



Profil

icon Re: Problem sa LPT portom10.02.2004. u 10:50 - pre 243 meseci
Ja imam Win 98SE i radi, iako ne znam sta? Moze objasnjenje
Gogy
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Problem sa LPT portom

[ Pregleda: 4263 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.