Moram da ponovim jedan svoj komenatar od pre godinu dve na istu temu:
Znate li da postoji nacionalni centar za nodzor govornica u Beogradu? Znam tacno gde je. Bio sam u njemu. Znate li da moze da se vidi sa koje kartice i iz koje govornice je pozvan broj! Ili koji su brojevi pozivani sa koje kartice!
Jedina mogucnost da Vam uspe projekat (da ga tako nazovem) je da napravite simulaciju Halo kartice (sto nije tesko, 1 PIC 16f84, 1 FEPROM 2764 ili neki iz serije 92xx). Da bi ta kartica bila validna u automatu mora njen broj da se poklopi sa brojem kartice koja je otisla u prodaju i sa stanjem koje ta kartica ima u bazi. Inace kartica se ne prihvata! Znaci pogodite broj jos ne prodate kartice i potrosite kredit i zeznete nekoga ko kupi karticu sa tim brojem. Sledece ubacivanje te kartice, bez obzira sto ona pokazuje da je puna, nicemu ne vredi! Kartica nije validna!
Ako niste znali u Grckoj 10% kupljenih kartica se reklamira zbog "neispravnosti". Kod nas je to ispod 1%. Sa nase tacke gledista ne preterano znacajno, tretira se kao tehnicka neispravnost.
Imate u InfoElektronici (
www.infoelektronika.co.yu) u brojevima 50 i 57 malo SW, HW i teksta o tome kako iscitati karticu,.... Mada to moze da uradi bilo koji citac Smart kartica. Ja licno imam Towitoko reader/writer i jedan licne proizvodnje. Oba rade bez problema. Mislim iscitavaju karticu! Kartica je inace OTP tako da ne moze nista ponovo da se upise na potrosenu! Upis je moguc na blanko kartice koje mogu da se kupe, recimo u Conrad-u (oko 5 EUR-a, valjda!-mrzim me da vrtim katalog).
Ako Vas zanima vise podataka, mozda i sema za samogradnju citaca/pisaca recite. Saljem i tu semu a i semu smart kartice sa PICom i FEPROMom.
Mogu i ovde da postavim samo da mi neko kaze kako ad odradim attach!?!
Pozdrav svima.