Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

BITMAPA 64x64 u 256 boja... kako?

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: BITMAPA 64x64 u 256 boja... kako?

[ Pregleda: 1905 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Crazy Mix
Nemanja Avramovic
QuadraSoft
Mladenovac

Član broj: 7103
Poruke: 331
*.telekom.yu

ICQ: 266136396
Sajt: www.quadrasoft.co.sr


Profil

icon BITMAPA 64x64 u 256 boja... kako?05.01.2004. u 12:12 - pre 223 meseci
Treba mi da nesto iscrtam na canvas-u TImage-a (ne mora TImage, ali...), i onda da to snimim u formatu 64x64 piksela (stavim width i height na 64, lako), ali zanima me kako da snimim u 256 boja NI MANJE NI VISE?

Takodje, cim pocnem da iscrtavam na canvas-u, pozadina automatski postaje bela... kako to da promenim (u crnu)?
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: BITMAPA 64x64 u 256 boja... kako?05.01.2004. u 15:27 - pre 223 meseci
Pogledaj API funkciju /pict koja ima neke parametre medju njima i resize, height, width, bitsperpixel (mislim da ti to bas i treba) i drugi. Mozes naci u Win 32 SDK iz Delphija 7
 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.223.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: BITMAPA 64x64 u 256 boja... kako?05.01.2004. u 16:19 - pre 223 meseci
Mozes ovako:

Code:

...
Var Bmp : TBitmap;
begin
   Bmp := TBitmap.Create;
   Bmp.Width := 64;
   Bmp.Height := 64;
   Bmp.PixelFormat := pf8bit;  
   ...
   Bmp.SaveToFile('c:\slika64x64.bmp');
   Bmp.Free;
end;
...
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: BITMAPA 64x64 u 256 boja... kako?

[ Pregleda: 1905 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.